Dublin – Wren Urban Nest, Fallon & Byrne

av Åse
Resan i betalt samarbete med Tourism Ireland. Innehåller annonslänkar

Hej på er!
Nu har vi vaknat upp till ett 9-gradigt men lite soligt Dublin!
Det är jag och Jenny Andrén, för många känd som @matbubbel på IG, tillika en nyvunnen kär vän! Vi har ju hälsat på henne och sambon i deras stuga i Klimpfjäll och i somras var de här hos oss (Inlägg HÄR och HÄR)
Vi stannar här fram till Söndag och resans fokus är Gastronomi & Kultur, förhoppningsvis så tycker ni att det ska bli kul att följa oss! Kika gärna in på våra stories på Instagram vad vi hittar på, Jag ska försöka att uppdatera er löpande här inne också.

Jag var i god tid igår, mamma hämtade mig klockan 13 och så tog jag tåget 13:35 till Kastrup, Köpenhamn.
Strax efter 15 satt jag i loungen och passade på att äta frukost och jobba undan lite. Ljuvligt med fokus! Hemma bar det ju så mycket annat jag pysslar med (som sagt, ska bli skönt med egen studio nu när jag tagit över Nicos lägenhet i stan!


Blus här, kängor här, byxor här

Jag landade strax innan 19 igår och Jenny strax innan 20. Jag flög ju från Köpenhamn och Jenny från Umeå & Stockholm.

Vi bor på Wren Urban Nest, ett jättetrevligt hotell mitt i smeten. (Ligger mellan Trinity college, Grafton Street och Temple bar) Här finns allt! Trevlig bar, restaurang och Trevlig frukost!

Vi har små söta kompakta rum på 13 kvadrat! Jag äääälskar små mysiga rum när jag reser själv!

Vid 21 var vi incheckade och begav oss direkt till  Fallon & Byrne som är en prisbelönt ”Food Hall” mitt i City.
Uppsluppet och trevligt med restaurangerna The Dining Room och Wine Celler.

Vi fick en gullig, trevlig kypare från Kroatien.
Vi hade ju sista sittningen eftersom vi landat så sent, men de var snabba och vi fick in maten på nolltid!

 

Förrätt:
House Smoked Salmon

Salmon smoked in house, cucumber pickle,horseradish and dill cream cheese, with house baked Guinness Bread

Var sååååå gott!

Jag tog in till huvudrätt:

Skeaghanore Duck, Jerusalem Artichoke, Cavolo Nero
Roast duck breast, artichoke purée, roast onion, potato fondant, cavolo nero, sunflower seeds

Ingen av oss är dessertmänniskor men några skedar smakade bra efter sältan i maten!

Coconut Panna Cotta
Rum caramelised pineapple, cocoa nibs

Sorbet and Granita
Lemon and basil sorbet and raspberry granita

Sedan avslutade vi kvällen på Temple Bar som så många andra turister, haha!
Men det var trevligt med lite livemusik och glad stämning!

Nu ska vi ut på äventyr! Hörs snart igen!

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

3 kommentarer

Jeanette 26 oktober, 2023 - 21:04

Alltid velat åka dit, nu blir jag ännu mer sugen ☺️

Svara
Anna Lanner 26 oktober, 2023 - 20:35

Hej finaste tjejerna! ❤️
Bilderna från Dublin ser så läckra ut och maten likaså. Det ska bli spännande att följa er på resan. Jag får nog sätta Dublin på min Bucketlist! Kram 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.