7,7K
Kardemummapannacotta med ananas och granatäpple
Receptet på pannacottan hittade jag HÄR men jag gjorde den på gelatinblad och Ica Stevia Strö istället.
Såååååå god! Skriv ut
God förmiddag! Hur mås det i blåsten och ruggvädret??
Vi hade våra goda vänner från Arilds Vingård över på middag i går, så trevligt!!
Jag bjöd på Burrata (krämig mozzarella) på tomatbädd med basilikaolja som förrätt och Kyckling i tryffel och parmesansås med rött ris och grönsaker till varmrätt. SMARR!!
Men… jag GLÖMDE ta bild på varmrätten!! Haha! Får göra om det inom ngn dag och lägga upp för det var sååååå gott!
Som fördrink bjöd jag på denna smarriga juldrinken! Hittade den hos Cocktailguiden.
Prova denna, så himla trevlig!
Don saffron – JULDRINK
Ingredienser
- 4 cl vodka
- 2 cl färskpressad citronjuice
- 1 cl färskpressad apelsinjuice
- 2 cl saffranssyrup *
- 1 cl Aperol
* Saffranssyrup (5 dl)
- Koka upp 2,5 dl socker (jag tog Ica Stevia Strö men du kan ta vad du vill) med 2,5 dl vatten, tillsätt sedan 0,25 g saffran (halvt paket). Låt svalna.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom aperolen i en shaker med is. Häll upp i glas med is och häll till sist i aperolen. En skvätt soda i gör drinken fräschare!
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
Kardemummapannacotta med ananas och granatäpple
Receptet på pannacottan hittade jag HÄR men jag gjorde den på gelatinblad och Ica Stevia Strö istället.
Såååååå god! Skriv ut
Kardemumma-pannacotta med ananas och granatäpple
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk mald kardemumma
- 1/2 dl Ica Sevia strö eller valfri sötning
- 2 gelatinblad
- Gelé
- 4 skivor ananas, färsk eller konserverad
- 1 granatäpple, kärnorna
- 1 dl ananasjuice
- 1 dl vatten
- 1 msk Ica Sevia strö eller valfri sötning
- 4 gelatinblad
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Blanda vispgrädde, kardemumma och sötning i en kastrull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Ta åt sidan och rör ner gelét.
- Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäpplekärnorna. Fördela blandningen på pannacottan. Häll juice, vatten, sötning i en kastull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något innan den fördelas över frukten. Ställ i kylskåp till serveringen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
20 kommentarer
[…] ska ni få receptet på i mitt tycke den godaste juldrinken! DON SAFFRON i all ära, den är hack i häl på den här men jag tycker att Saffran Sour smäller snäppet […]
[…] över till den här godingen som kommer förgylla vartenda adventkalas! DON SAFFRON har ni säkert prova många ggr men här kommer en rival! SAFFRAN SOUR! Mums! Syrlig sour med en […]
[…] Don Saffron som fördrink till de vuxna. […]
[…] går var det saffran för hela slanten hehe! Först en Don Saffron och sedan Saffranslax! MUMS! Såååå god är den ju och så enkel! jag skippade räkorna igår […]
[…] Nu är det dock slut med sådana godsaker för mig på ett bra tag =) Allt har sin tid! Gooood Don Saffron drink! Galet god Bolognese med TryffelPecorino! My god! Måste köpa mig en rejäl bit hemma, […]
[…] Don Saffron […]
Du är en inspiration, jag älskar det.
När jag har tappat fotfästet så går jag in på din sida eller öppnar en av dina böcker så är jag tillbaka.
God Jul
[…] kändes det helt OK att fortsätta den färgglada stilen på mat & dryck så det blev varsin Don Saffron till oss. MUMS!! Jag toppar med cava =) Fräscht! Vet ni om att i Kina och i Japan används […]
Den där juldrinken ser verkligen ut att vara smaskens! Saffran är ju så underbart gott!
Det ser så mysigt ut med alla barnen som ”hänger” i köket. 🙂 Barn är ju så härliga.
Varma kramar
Burrata är helt underbart gott tycker jag!
Ser hur gott ut som helst, alltihopa!!
Tack för alla härliga tipps!!
Kram och njut av söndagen!
Pressar du bara apelsin och citron till drinkarna? 🙂
Yes!
Lägg ut receptet på huvudrätten, snälla! Det låter fantastiskt gott, precis som allt här!
Jag älskar din klänning!!! Märke?
Ilse Jacobsen!
Mmmm….så smarrigt det låter och ser ut!! Måste absolut testa alla tipsen. Dock undrar jag var du får tag i burrata? Jag tycker att jag bara ser vanlig mozzarella i ostdiskarna. Som sagt: var hittar du burrata? Ha en riktigt fin helg så här i adventstider.
På Ica maxi 🙂 Zetas
…några frågor!
Du äter numera även ris och potatis och det går bra för dig, viktmässigt?! Tillsammans med feta produkter som smör, grädde och oljor? Använder du fortfarande helfeta mejeri produkter, eller finns det undantag?
Ja 1-2 ggr i veckan så gör jag det och det har snarare varit positivt för vikten.
När jag ökar upp kolhydraterna så håller jag generellt nere på fettet (dvs i samma måltid).
Tack, det är lite de banorna jag har funderat på…antingen fett ELLER kolhydrater! 😉 Typ! Inget strikt eller aja baja! 😀
Hej!
Hmmm, vad är burrata? 😉 och tryffelkycklingen låter gott, bild och recept? 🙂 rött ris har jag aldrig hört om, låter intressant! 😀
Kram