Skriv ut

Kardemumma-pannacotta med ananas och granatäpple

  • Författare: Dan Sukker

Scale

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 dl Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 2 gelatinblad
  • Gelé
  • 4 skivor ananas, färsk eller konserverad
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Ica Sevia strö eller valfri sötning
  • 4 gelatinblad

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Blanda vispgrädde, kardemumma och sötning i en kastrull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Ta åt sidan och rör ner gelét.
  3. Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäpplekärnorna. Fördela blandningen på pannacottan. Häll juice, vatten, sötning i en kastull. Koka upp och koka därefter i en halv minut. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något innan den fördelas över frukten. Ställ i kylskåp till serveringen.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4