Det perfekta ägget!

av Åse

Hej vänner!
Mår ni bra!? Jag börjar få en sjuhelsikes träningsvärk i benen efter gårdagens benpass haha! Det lär vara värst i morgon lagom till armar & magpasset 😉
Men nu får ni hålla tummarna, har nämligen känt av halsen liiiite i natt/morse så jag hoppade de inplanerade intervallerna med grannen på löpbandetoch ska strax ta mig en liten promenad istället i lagom takt.
Har ni några bra tips mot att stoppa förkylningar? Mina egna brukar vara att överdosera C-vitamin (askorbinsyra) och tugga ProbioFRISK och spraya Coldly i halsen.
Ägg är en stapelvara här hemma, jag äter ägg varje dag och det är verkligen ett suveränt livsmedel!
Ägg är definitivt ett av mina smarta verktyg för att gå ner i vikt, skapa mättnad och ge kroppen i princip allt den behöver!
Jag och Anna Hallén har skrivit om det i vår bok LCHF 2.0 ? Vi är lika glada i ägg båda två nämligen!
DSC07560
DSC07561
Jag gillar inte hårdkokta ägg! Det perfekta ägget för mig är detta nedan på bild! När jag lägger ut ägg på instagram så brukar jag få frågor om hur jag får det sådär.. och det är nog lite olika från spis till spis men så här gör jag!
1. Ta en liten kastrull med lock som passar
2. Lägg i äggen och fyll på med vatten så det precis täcker.
3. Sätt på plattan på max
4. När det börjar koka sänk plattan till hälften, i mitt fall på 5
5. Sätt timern på 6 minuter om det är ett medelstort ägg, är det ett litet ägg så 5 minuter och ett stort ägg 7 minuter.
6. Kyl ner ägget direkt under kraftigt rinnande vatten direkt när det är klart. Skölj i 1-2 minuter och skala sedan OMEDELBART för att skalet inte ska sätta sig.
DSC07538
Min frukost idag vid 14.30.
INTE det perfekta ägget för jag glömde skölja det med en gång för att jag smsade med Vickan! Haha! 
Så liiiite väl kokt för min smak!
Äggen ligger på två skivor rostat kesobröd för övrigt. Jag ska göra en hel plåt sedan när jag handlat ochs kära upp, det börjar ta slut nu.
DSC07559
I går blev det Pizza! Åhhhh så GOTT! Jag tog det jag hade hemma så det blev skinka, oliver, brie, ädelost och lite vitlökssås på! 
Garanterat mer mätt på 1/4 plåt än vad jag blivit av en hel vetemjölspizza 😉 Jag har ingen mättnad när det kommer till vetemjöl och fett i samma måltid.
DSC07550
Hej på er så länge! I kväll är vi hembjudna till våra grannar tvärsöver, ska bli skoj! Så glad att de flyttade hit för ett år sedan! ?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Mahlin 7 januari, 2016 - 17:35

Var ju tvungen och prova ditt tips – och fasiken vad lätt det gick att skala! Jag la även in 2 ägg i kylen och skalade dagen efter – lika lätt då! Så det tipset tar jag med mig. Tack!

Svara
nostalgialoco 6 januari, 2016 - 21:23

Vad roligt att du skrev om ägget. Tvingade sambon att köpa hem ägg idag, just för att äggen var slut så jag fick inte mitt dagliga ägg till frukost och märkte det på att jag blev mer hungrig än vanligt ett par timmar efter frukost!
Men jag har en fråga, hur fasen kommer du på alla recept!? Har du kunskaper sen tidigare hur olika livsmedel passar ihop och fungerar tillsammans?

Svara
Åse 7 januari, 2016 - 18:20

Nääää bara en livlig fantasi! ???

Svara
Camilla p-a 6 januari, 2016 - 18:43

Jag äter micro brödet, som jag rostar och kokt/stekt ägg på det! Hade inte tillräkligt med mandelmjöl, så det blev tre ägg, en dl mandelmjöl och en halv dl kokosmjöl plus 100g smör. Blev tre mellanstora bröd och jättegott! 😉
Var är pizza deg receptet?
Sedan undrar jag…kan man äta för mycket smör?

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 20:19

Pizzareceptet är länkat i inlägget 😉
Ja du kan äta för mycket smör, du kan äta för mycket av allting och äter du för mkt av någonting så kommer överskottsenergin att lagras som fett i kroppen.

Svara
Karin 6 januari, 2016 - 18:20

Hej Åse! Tack för en mkt inspirerande blogg 🙂
Jag har ätit lågkolhydratskost (tror jag) i 3 månader nu. Eller grejen e att jag är lite förvirrad om jag äter lågkolhydratskost eller inte… :S
Äter ca 30-50 gram kolhydrater per dag, men äter bara runt 1200-1300 kcal per dag (tränar inte och har stilla sittande jobb) så då kanske de är för många % kolhydrater till dom kcal för att va lågkolhydratskost?
Har iaf lyckats gått ner 9-10 kg så nått rätt måste ja ju göra :p
Mvh Karin 🙂

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 22:52

Nejdå, det låter bra tycker jag! Men jag rekommenderar dig att öka upp mängden kalorier 1 dag i veckan så att inte kroppen vänjer sig vid det låga energiintaget,, jag misstänker att du bör öka upp till ungeför 1600 kcal.

Svara
Erika 6 januari, 2016 - 16:09

Träningsappen, är den bara för IPhone?! /erika

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 16:10

Vilken menar du, Kaylas? Det vet jag inte?

Svara
Linda Griffin 5 januari, 2016 - 21:03

Knapra Esberitox! Det har mildrad/stoppad förkylningar för mig. Krya på dig!

Svara
Erika Bjorklund 5 januari, 2016 - 20:34

Själv kokar jag mina ägg i äggkokare… måste vara den bästa uppfinningen någonsin, perfeta ägg varje gång! Ibland kokar jag ägg på spisen (hos mina föräldrar som saknar äggkokare) och då fastar skalet ALLTID… tills jag kom på knepet. Ett tips för att lättare skala äggen är att efter kokning spola kallt vatten i kastrullen tills allt vatten är kallt. Krossa botten på äggskalet (där luftbubblan finns) mot kastrullkanten. Låt äggen ligga en stund i vatten (kort tid om man vill äta dem varma), tillräckligt så att vatten kommer in under skalet. Jag har aldrig haft problem att skala när jag gjort så.

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 12:24

Jag spolar kallt sedan krossar jag hela ägget mot diskbänken och sedan ramlar skalet snabbt av!

Svara
Chatrine 5 januari, 2016 - 18:15

Jag gör smoothie på vatten, ett par nävar färsk spenat, 1 msk färsk riven ingefära, 1/2 pressad citron, 1 msk honung, 1 tsk gurkmeja och 1 msk nyponpulver – gott och laddat med allt stärkande som finns för immunförsvaret.

Svara
Pirjo 5 januari, 2016 - 18:00

Jag vill tipsa om silver, jättebra mot förkylning m.m.

Svara
Carina 5 januari, 2016 - 16:37

Tack för äggtipset! Jag tycker också äggen är bäst då gulan är lite lagom krämig. Pizzan ser god ut. Har just bakat en plåt med fröknäcke efter ditt recept. De är så goda. Ska pröva kesobrödet imorgon

Svara
Tine 5 januari, 2016 - 16:24

Tack för al inspiration:)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.