Det perfekta ägget!

5 januari, 2016

Hej vänner!
Mår ni bra!? Jag börjar få en sjuhelsikes träningsvärk i benen efter gårdagens benpass haha! Det lär vara värst i morgon lagom till armar & magpasset 😉
Men nu får ni hålla tummarna, har nämligen känt av halsen liiiite i natt/morse så jag hoppade de inplanerade intervallerna med grannen på löpbandetoch ska strax ta mig en liten promenad istället i lagom takt.
Har ni några bra tips mot att stoppa förkylningar? Mina egna brukar vara att överdosera C-vitamin (askorbinsyra) och tugga ProbioFRISK och spraya Coldly i halsen.
Ägg är en stapelvara här hemma, jag äter ägg varje dag och det är verkligen ett suveränt livsmedel!
Ägg är definitivt ett av mina smarta verktyg för att gå ner i vikt, skapa mättnad och ge kroppen i princip allt den behöver!
Jag och Anna Hallén har skrivit om det i vår bok LCHF 2.0 ? Vi är lika glada i ägg båda två nämligen!

DSC07560

DSC07561

Jag gillar inte hårdkokta ägg! Det perfekta ägget för mig är detta nedan på bild! När jag lägger ut ägg på instagram så brukar jag få frågor om hur jag får det sådär.. och det är nog lite olika från spis till spis men så här gör jag!
1. Ta en liten kastrull med lock som passar
2. Lägg i äggen och fyll på med vatten så det precis täcker.
3. Sätt på plattan på max
4. När det börjar koka sänk plattan till hälften, i mitt fall på 5
5. Sätt timern på 6 minuter om det är ett medelstort ägg, är det ett litet ägg så 5 minuter och ett stort ägg 7 minuter.

6. Kyl ner ägget direkt under kraftigt rinnande vatten direkt när det är klart. Skölj i 1-2 minuter och skala sedan OMEDELBART för att skalet inte ska sätta sig.
DSC07538

Min frukost idag vid 14.30.
INTE det perfekta ägget för jag glömde skölja det med en gång för att jag smsade med Vickan! Haha! 
Så liiiite väl kokt för min smak!
Äggen ligger på två skivor rostat kesobröd för övrigt. Jag ska göra en hel plåt sedan när jag handlat ochs kära upp, det börjar ta slut nu.
DSC07559

I går blev det Pizza! Åhhhh så GOTT! Jag tog det jag hade hemma så det blev skinka, oliver, brie, ädelost och lite vitlökssås på! 
Garanterat mer mätt på 1/4 plåt än vad jag blivit av en hel vetemjölspizza 😉 Jag har ingen mättnad när det kommer till vetemjöl och fett i samma måltid.
DSC07550

Hej på er så länge! I kväll är vi hembjudna till våra grannar tvärsöver, ska bli skoj! Så glad att de flyttade hit för ett år sedan! ?

16 kommentarer
0

16 kommentarer

Mahlin 7 januari, 2016 - 17:35

Var ju tvungen och prova ditt tips – och fasiken vad lätt det gick att skala! Jag la även in 2 ägg i kylen och skalade dagen efter – lika lätt då! Så det tipset tar jag med mig. Tack!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.