Dagen D – Full fart framåt!

av Åse

Japps då var dagen här!
Tillbaka till träning!
Jag har bara tränat några gånger i december och det har jag faktiskt ingen som helst ångest över – Jag tog paus i december, tillät mig vila, varva ner, gå på autopilot.
Jag behövde även ladda lite för det nya året.
Som jag skrivit i mina förra inlägg under kategorin Form2016 så har jag nya träningsmål detta året, och inte bara träningsmål utan hälsomål.
Bli bättre på att säga nej, tänka efter bättre, varva ner, men även våga mer, satsa mer.
Träningsmål:
Målet är att bibehålla min muskelmassa, inte direkt öka den men bli starkare i alla muskler. Mina ryggproblem beror på bl.a. en svag inre magmuskulatur. Jag har lätt för att bygga biceps, rygg men jag vill bli jämnt starkare.
Jag vill bli tightare i kroppen så det får både träning och kost göra.
Träningsprogram:
Jag har lagt till Kayla Itsines BBG Sweat with Kayla och tränar med hennes app som jag tycker är grym, det är en prenumerationstjänst.
Jag hittade Kayla för några månader sedan och har tränat efter hennes guider lite inkonsekvent sådär.
Programmet bygger på tre styrketillfällen i veckan. 3 x 28 minuter uppdelade i cirklar. Man behöver bara en bänk, två hantlar och en medicinboll alt viktskiva. Utöver det så är det 3 lågintensiva träningstillfällen, t.ex promenader.
Utöver det kommer jag träna helkropp med min PT 1 gång i veckan.
From 18/1 så kommer jag köra Pilates på Söndagar kl 13.00 med Mats på StabilStyrka här i HBG! Längtar! 
Kostprogram: Här är det egentligen inga större förändringar mer än att jag stramar upp och unnar mig mindre.
Jag kommer äta en cyklisk ketogen kost det innebär att jag alla dagar utom en kväll i veckan äter lågkolhydratkost. Jag räknar inte kolhydrater men vet ju vad saker innehåller så generellt kommer jag ligga på runt 30 gram kolhydrater om dagen.
Den kvällen jag ökar upp kolhydraterna kommer jag nog hamna uppåt 200 g Det finns många olika anledningar till det men de främst är för att uppreglera hormoner i kroppen som styr vår ämnesomsättning som kan nedregleras av lågkolhydratkost men det handlar även om att lättare kunna träna med full energi då jag kommer träna mer högintensivt.
Periodisk fasta mår jag bra av så det kommer jag fortsätta med, vissa dagar fastar jag till lunch en del dagar ännu längre och de dagarna (tisdag och söndag) så kommer jag även inta mindre energi (det är mina träningsfria dagar) det blir ju automatiskt eftersom jag fastar längre.
Så upplägget är en cyklisk kost där jag cyklar både energi och kolhydrater. – Jag tänker inte räkna kalorier eller kolhydrater. Mina träningsdagar äter jag rejält!
IMG_4515
IMG_4516
IMG_4524
IMG_4528
IMG_4534
Efter passet slängde jag i mig ett fröknäcke (Wilmas ekologiska boveteknäcke) med ägg och begav mig ner till min goa kompis Lotta som är klinikchef på Stureplanskliniken här i HBG.
Lite omvårdnad i form av kemisk peeling, så jag blev om ngt ännu rödare i ansiktet! haha!
Men nu känner jag mig fräsch som en nyponros!
IMG_4542_pp-2
Jag funderar på middag här idag, ligger back en hel del i energi så måste fylla på rejält!
Ska ta mig en funderare på vad! =))
Stor varm kram till er alla! Speciellt med tanke på era fina kommentarer till förra inlägget! Love You! ?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Annica 5 januari, 2016 - 21:26

Tack för tipset på fröknäcket. Jag letar efter nyttiga knäcke när jag inte orkar baka själv. Jag håller nere min glutenhalt pga inflammation i lederna men är inte allergisk så jag vill ändå äta lite för att inte bli intolerant. Tack för bra blogg o fantastiska recept – särskilt dem i sista boken ??

Svara
Ulla Karlsson 5 januari, 2016 - 12:42

Har du något bra program du använder att lägga in maten du äter och få fram kh, fett o protein od?
Jag hade ett bra program som hette Dumbell tidigare, men det har lagt ned. Har ätit Lchf-liknande sedan slutet 2009 och gått ned 14 kilo, stått still i 1,5 år på en bra vikt, men gått upp 5 kilo det senaste halvåret. Tyvärr vet jag fortfarande inte idag vad jag går ned eller upp på i stort. Konstigt men tyvärr sant. Vissa saker vet jag, nolla tex går jag upp på, och en del annat som alkohol, för mycket mejerier Finn Krisp osv. Har pendlat upp och ned på det mesta under denna tid, tills jag till slut stannade och stod still, hur jag åt under denna tid vet jag inte. Bara bra, ren mat ganska strikt, men så äter jag nu också, i stort, men unnandet har nog blivit lite för stort i höst.
Det skulle nog vara bra att lägga in matintaget i något program, så jag får svart på vitt hur jag äter egentligen. Nu tänker jag försöka gå ned mina extra kilon, för sista gången hoppas jag. Precis som alla andra lovar man sig själv att hålla vikten denna gång, aldrig mer….. Dessutom mår jag så mycket bättre rent kroppsligt, mindre värk och bättre mage, på att vara ganska strikt.
Dina recept är toppen. Jag brukar använda samma som tidigare, men dra ned på mejerierna lite nu för tiden. Träningen ska igång igen på gym och aerobics, power-walkar gör jag redan 5 – 7 gånger i veckan. Jag fortsätter att följa dig, du är bästa och roligaste bloggen att följa här på Kostdoktorns sida.
God fortsättning på det nya året

Svara
Åse 5 januari, 2016 - 14:07

Hej Ulla!
Bra att du inser att du går upp när du nollar – tyvärr tror många att ju mer man drar ner på kolhydraterna ju mer går man ner, så är inte fallet – våra bakterier i magen måste ha mat, detta påverkar blodsocker, vikt etc. Så grönsaker ÄR bra för vikten! Mejerier är bra att du håller nere på liksom spannmål och nötter.
Jag kan rekommendera dig Lifesum som jag tycker är jättebra! God fortsättning på 2016!

Svara
Mia 5 januari, 2016 - 09:19

Hej Åse!
Har precis som du, ryggproblem i ländryggen (utslitna diskar) med överrörliga leder. Har alltid tränat men inte förstått vikten av en stark inre muskulatur. Tog dock tag i problemet för snart ett år sedan och efter en massa egna efterforskningar och envisa diskussioner med naprapater, kiropraktorer och osteopater har jag hittat ett läge som funkar och är smärtfritt men det krävs regelbunden träning och att få cirkulation i det onda området. Undviker numera löpning och start -och stopsporter. Styrketärning, pilates, yoga och spinning (för pulsträning) är numera min träning. Så du är helt klart på rätt väg med pilatesträningen. Lycka till, hoppas du får rätsida på ryggproblemen och tack för en inspirerande blogg!

Svara
Aurora 4 januari, 2016 - 22:48

Har skrivit det någon gång tidigare hur inspirerad jag blivit av din blogg. Hittade hit någon gång i juni har jag för mig att det var och har sedan dess ätit enligt ditt sätt att tänka och det har fungerat kalasbra!! Jag har under hösten inte tränat något extra (har hästar så jag sitter inte still men det är min vardag), rest en del och har ett jobb som ibland kan vara lite klurigt med maten med luncher och middagar. Trots att jag dessutom tillåtit mig själv att vid enstaka tillfällen äta chips (som jag älskar) tappat 8 kilo 🙂 Har inte känt att jag försakat något och går inte omkring med en konstant hungerkänsla som jag gjorde tidigare. Behöver inte äta mer än 2-3 ggr per dag vilket känns grymt skönt och jag sparar tid! Kommer fortsätta följa dig och har planen att under 2016 få in träningen igen. Nu när maten är på plats och jag inte tänker på mat jämt utan helt enkelt äter när jag är hungrig kan jag lägga fokus på att komma igång med träningen! Tack för en jättepeppande blogg, FB och insta! Och lycka till med din egen satsning på ökad träning 🙂 Nu kör vi! God fortsättning på 2016!

Svara
Annette 4 januari, 2016 - 22:22

God Kväll!
Följer dig på IG sedan ett tag tillbaka och fr o m ikväll även på FB. Blir nyfiken på ditt 2016 och kommer gå in på bloggen oftare. Har dina böcker och dom bläddras det ofta i när veckoplaneringen för mat ska göras!
Har gått ner 10 kilo under 2015 efter att ha haft en pt online med träning och kostschema. Har då gått efter ett visst antal kcal/dag. Kollade med dig vid ett tillfälle och har för mig att du svarade att det inte är det bästa med tanke på energinivån. Har funderat på det eftersom jag fryser väldigt mycket och ofta. Tror du att det kan ha ett samband? Hänger du med på hur jag menar:)
kram kram

Svara
Åse 4 januari, 2016 - 22:27

Hej! Ja att man fryser när man dietar är ett tydligt tecken på att man får för lite energi i sig. Hur många kalorier ligger du på? Och hur länge har du gjort det? Kram!

Svara
Annette 4 januari, 2016 - 22:46

Oj vad snabb du var:)
ca 1500 om dagen, körde det strikt feb-juni förra året efter kostschema, jag försöker hålla det intaget fortfarande men freestylar en del med andra recept (är lite trött på dom rätterna som jag åt hela våren) jag tränar en hel del men vågar inte öka på maten för jag är rädd att gå upp i vikt.
Tack för att du tar dig tid.
Kram

Svara
Lotta 4 januari, 2016 - 21:49

Hej Åse!
Måste bara fråga ang. din träning…är det en app du följer?!? Vad heter den i så fall?
Lycka till med målen för 2016….du inspirerar å motiverar sååå många med din Insta å blogg! Tusen tack för det!
Mvh
Lotta (lotta-potta64 på Insta?)

Svara
Åse 4 januari, 2016 - 22:24

Den heter Sweat with Kayla, är en prenumerationstjänst ?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.