Crème Ninon – grön ärtsoppa

av Åse

Tack för alla grattis! 🥰
Delad glädje är dubbel glädje, så sant som det är sagt!

Nu ska ni få receptet på den underbart gröna ärrsoppan som jag gjorde hemma hos Anna i lördags.
Jag har lagt ut receptet här tidigare.
Väldigt enkel soppa men SÅ god och en perfekt förrätt!

Crème Ninon är en klassisk fransk soppa och den kan serveras som den är eller som här med pilgrimsmusslor och lite olja eller servera den med sparrisknoppar och lite creme fraiche på toppen eller med lite örter och fröer.
Varför inte med lite kallrökt lax, krutonger och lättvispad grädde?
Man kan även göra en lösare räkröra och toppa soppan med.
ja ni hör ju, det finns ingen hejd på möjligheterna! Är dessutom hungrig när jag sitter och skriver detta haha!

Den är dessutom enkel att förbereda, som jag har gjort nedan.

 

Här kommer recptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crème Ninon med pilgrimsmussla


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

3 st schalottenlök
smör att steka i
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
salt, peppar
600 g frysta ärtor (tinade)
1 tsk färskpressad citronsaft
2 dl mousserande vin

Topping: 
8 st halstrade pilgrimsmusslor
salt, peppar
citronolja
krase


Instruktioner

Finhacka löken och fräs i smör tills den har blivit glansig, den ska inte få färg.
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull och låt sjuda i några minuter.
Vispa ner hälften av grädden och löken och låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa andra hälften av grädden.
Lägg ner ärtorna och låt dem bli varma, de får absolut inte koka då förlorar de sin vackra gröna färg. Mixa soppan slät med stamixer. Sila soppan från ärtskalen.
Häll tillbaka soppan  i kastrullen, tillsätt citronsaft efter smak, rör ner grädden och smaka av med salt och peppar och värm upp försiktigt.
Torka av pilgrimsmusslorna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor, salta och peppra lite. De ska bara få färg så ca 45-60 sek per sida (beroende på storlek)
Häll upp soppan i grunda skålar, toppa med champagne, toppa med lite citronolja, krasse och pilgrimsmusslorna.
Servera genast.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Anna-Lena 21 februari, 2024 - 10:13

Undrar lite över toppingen. Bland ingredienser står tryffelolja och ärtskott, men i beskrivningen står citronolja och inga ärtskott finns med? Vad blir godast?

Svara
Åse 21 februari, 2024 - 15:48

För att jag har receptet på bloggen med tryffelolja och ärskott men gjorde lite annorlunda nu så gamla receptet var som grund. Jag redigerar.

Svara
Åsa S 15 februari, 2024 - 16:57

Gott, enkelt och lyxigt! En soppa till både vardag och fest, beroende på vad man väljer att toppa den med. Minns att mamma gjorde den ibland, men har glömt om vi toppade den med något eller inte..
Kram, och ha en fortsatt fin vecka på dina små babymoln 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.