Cowboysoppa

av Åse

Cowboysoppa är en mustig, smakrik soppa med köttfärs, potatis, grönsaker och kryddor.
Enkel att göra, perfekt som vardagsmiddag och kommer uppskattas av hela familjen! Den är dessutom superbra att göra till många.

God kväll och hoppas ni har en fin lillördag!
Vi ska precis sätta igång med maten, det blir Mina Godaste Pannbiffar. YUMMIE!
Men nu ska ni få ett riktigt smarrigt recept som slukades med hull o hår av tonåringarna/21 åringen, nämöogen som ni redan förstått: Cowboysoppa!

Reklamlänk via Adtraction
Tips från mig 💗
Just nu är det upp till 40 % rabatt i Nordic Nest julshop med kod HEM – passa på att uppdatera hemmet inför advent! Gäller tom söndag 2/11.
Julshopen

Som vanligt så är det hackandes av grönsaker som tar tid och det kan man förbereda så klart.
Soppan i sig går snabbt att tillaga.
Jag serverade vitlöksbröd till och en klick creme fraiche.

LJUVLIGT gott och en perfekt matlåda sedan =)

Här kommer receptet!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cowboysoppa – Mustigt och enkelt recept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 stora potatisar, tärnade
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes (valfritt för hetta)
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
1 burk (400 g) finkrossade tomater
3-5 dl vatten
2 dl passerade tomater (kan ersättas med chilisås
12 matskedar worchestershiresås
2 buljongtärningar eller 3 msk kalvfond
1 dl majskorn
1 burk (400 g) kidneybönor, avsköljda (jag tog även i lite vita stora bönor)
2 dl creme fraiche, färsk oregano / bladpersilja
2 msk smör eller olja till stekning


Instructions

Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den fått färg. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, oregano och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut för att få fram smakerna. Häll i krossade tomater, passerade tomater, vatten, kalvfond och Worcestershiresås. Tillsätt potatis och paprika. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner bönor och majs, låt sjuda i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan direkt  med ett gott bröd och  en klick crème fraîche på toppen.

15 kommentarer

Britt-Marie 31 oktober, 2025 - 17:56

Hej o tack för din goda Cowboysoppa, har gjort den flera ggr. Och prövat flera andra recept, men måste nog säga att din är bäst👌Eftersom det bara var jag o min man igår, så har jag hälften kvar o älskar att improvisera, så ikväll blir det en gratäng med ris i botten o soppa ovanpå med ananas bitar o lite starkare chilisås med vitlök, tomater o riven ost😋💕

Svara
Lisa 6 oktober, 2025 - 21:51

Verkar supergott och vi siktar troligtvis på att ha denna på vår cowboyfest!
För hur många är receptet?

Svara
Åse 6 oktober, 2025 - 21:53

Härligt! 🤠
Det står i receptkortet!

Svara
Stefan 9 juni, 2025 - 16:27

Jättegott för barn och vuxna! Man kan äta med nachos också!

Svara
Åse 10 juni, 2025 - 12:19

Tack för feedback!

Svara
Inger Karlsson 14 maj, 2025 - 11:36

Ser supergod ut😊
Men om jag ska göra receptet till 60 pers???

Svara
Åse 14 maj, 2025 - 11:37

Då får du multiplicera receptet så det räcker till 60 personer.

Svara
Margareta 24 april, 2025 - 18:01

Oj, så god den blev!! Men det blev mycket!! Går det att frysa in tro🤔?

Svara
Åse 24 april, 2025 - 18:02

Absolut! Inga problem! =)

Svara
Karin 6 oktober, 2025 - 09:04

Kära Åsa! Har nu bjudit gäster på din cowboysoppa vid 2 tillfällen med samma resultat. Först tyst runt bordet och därefter små flrnöjda suckar och ett mmmm- ande för varje sked samt kommentarer som ” en av de godaste soppor jag ätit”.
Tackar dig för att jag får vara en lugn trygg och glad värdinna med lyckliga och nöjda gäster. Dina recept levererar alltid!!!

Svara
Åse 6 oktober, 2025 - 11:41

Vad roligt att du uppskattar receptet! tack för fin feedback 😍

Svara
Rebecka 21 mars, 2025 - 11:25

Hej!

Tack för en fin och inspirerande blogg!
Serr väldans gott ut så detta ska testas så snart som möjligt.
Under buljongtärningar så står det en rad med 1-2 matskedar.. och sen inget mer, vad ska det vara?

Svara
Åse 21 mars, 2025 - 12:12

Hej!

Roligt att du uppskattar <3
Det ska vara 1–2 matskedar worchestershiresås men det hade bara råkat komma dubbelt med 1-2 msk =)
Jag har korrigerat nu!
Önskar en fin fredag!

Svara
Helena 20 mars, 2025 - 10:47

Står att man ska ha i worcestershisås. Men i texten inte i receptet? Vad menas?

Svara
Åse 20 mars, 2025 - 13:18

Jo det står i instruktionerna nu.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star