Cowboysoppa

av Åse

Cowboysoppa är en mustig, smakrik soppa med köttfärs, potatis, grönsaker och kryddor.
Enkel att göra, perfekt som vardagsmiddag och kommer uppskattas av hela familjen! Den är dessutom superbra att göra till många.

God kväll och hoppas ni har en fin lillördag!
Vi ska precis sätta igång med maten, det blir Mina Godaste Pannbiffar. YUMMIE!
Men nu ska ni få ett riktigt smarrigt recept som slukades med hull o hår av tonåringarna/21 åringen, nämöogen som ni redan förstått: Cowboysoppa!

Som vanligt så är det hackandes av grönsaker som tar tid och det kan man förbereda så klart.
Soppan i sig går snabbt att tillaga.
Jag serverade vitlöksbröd till och en klick creme fraiche.

LJUVLIGT gott och en perfekt matlåda sedan =)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cowboysoppa – Mustigt och enkelt recept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 stora potatisar, tärnade
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes (valfritt för hetta)
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
1 burk (400 g) finkrossade tomater
35 dl vatten
2 dl passerade tomater (kan ersättas med chilisås
12 matskedar worchestershiresås
2 buljongtärningar eller 3 msk kalvfond
1 dl majskorn
1 burk (400 g) kidneybönor, avsköljda (jag tog även i lite vita stora bönor)
2 dl creme fraiche, färsk oregano / bladpersilja
2 msk smör eller olja till stekning


Instruktioner

Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den fått färg. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, oregano och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut för att få fram smakerna. Häll i krossade tomater, passerade tomater, vatten, kalvfond och Worcestershiresås. Tillsätt potatis och paprika. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner bönor och majs, låt sjuda i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan direkt  med ett gott bröd och  en klick crème fraîche på toppen.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

6 kommentarer

Margareta 24 april, 2025 - 18:01

Oj, så god den blev!! Men det blev mycket!! Går det att frysa in tro🤔?

Svara
Åse 24 april, 2025 - 18:02

Absolut! Inga problem! =)

Svara
Rebecka 21 mars, 2025 - 11:25

Hej!

Tack för en fin och inspirerande blogg!
Serr väldans gott ut så detta ska testas så snart som möjligt.
Under buljongtärningar så står det en rad med 1-2 matskedar.. och sen inget mer, vad ska det vara?

Svara
Åse 21 mars, 2025 - 12:12

Hej!

Roligt att du uppskattar <3
Det ska vara 1–2 matskedar worchestershiresås men det hade bara råkat komma dubbelt med 1-2 msk =)
Jag har korrigerat nu!
Önskar en fin fredag!

Svara
Helena 20 mars, 2025 - 10:47

Står att man ska ha i worcestershisås. Men i texten inte i receptet? Vad menas?

Svara
Åse 20 mars, 2025 - 13:18

Jo det står i instruktionerna nu.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.