Cowboysoppa är en mustig, smakrik soppa med köttfärs, potatis, grönsaker och kryddor.
Enkel att göra, perfekt som vardagsmiddag och kommer uppskattas av hela familjen! Den är dessutom superbra att göra till många.
God kväll och hoppas ni har en fin lillördag!
Vi ska precis sätta igång med maten, det blir Mina Godaste Pannbiffar. YUMMIE!
Men nu ska ni få ett riktigt smarrigt recept som slukades med hull o hår av tonåringarna/21 åringen, nämöogen som ni redan förstått: Cowboysoppa!



Som vanligt så är det hackandes av grönsaker som tar tid och det kan man förbereda så klart.
Soppan i sig går snabbt att tillaga.
Jag serverade vitlöksbröd till och en klick creme fraiche.



LJUVLIGT gott och en perfekt matlåda sedan =)

Här kommer receptet!
Print
Cowboysoppa – Mustigt och enkelt recept
- Yield: 4
Ingredients
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 stora potatisar, tärnade
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes (valfritt för hetta)
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
1 burk (400 g) finkrossade tomater
3-5 dl vatten
2 dl passerade tomater (kan ersättas med chilisås
1–2 matskedar worchestershiresås
2 buljongtärningar eller 3 msk kalvfond
1 dl majskorn
1 burk (400 g) kidneybönor, avsköljda (jag tog även i lite vita stora bönor)
2 dl creme fraiche, färsk oregano / bladpersilja
2 msk smör eller olja till stekning
Instructions
Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den fått färg. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, oregano och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut för att få fram smakerna. Häll i krossade tomater, passerade tomater, vatten, kalvfond och Worcestershiresås. Tillsätt potatis och paprika. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Rör ner bönor och majs, låt sjuda i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan direkt med ett gott bröd och en klick crème fraîche på toppen.











15 kommentarer
Hej o tack för din goda Cowboysoppa, har gjort den flera ggr. Och prövat flera andra recept, men måste nog säga att din är bäst👌Eftersom det bara var jag o min man igår, så har jag hälften kvar o älskar att improvisera, så ikväll blir det en gratäng med ris i botten o soppa ovanpå med ananas bitar o lite starkare chilisås med vitlök, tomater o riven ost😋💕
Verkar supergott och vi siktar troligtvis på att ha denna på vår cowboyfest!
För hur många är receptet?
Härligt! 🤠
Det står i receptkortet!
Jättegott för barn och vuxna! Man kan äta med nachos också!
Tack för feedback!
Ser supergod ut😊
Men om jag ska göra receptet till 60 pers???
Då får du multiplicera receptet så det räcker till 60 personer.
Oj, så god den blev!! Men det blev mycket!! Går det att frysa in tro🤔?
Absolut! Inga problem! =)
Kära Åsa! Har nu bjudit gäster på din cowboysoppa vid 2 tillfällen med samma resultat. Först tyst runt bordet och därefter små flrnöjda suckar och ett mmmm- ande för varje sked samt kommentarer som ” en av de godaste soppor jag ätit”.
Tackar dig för att jag får vara en lugn trygg och glad värdinna med lyckliga och nöjda gäster. Dina recept levererar alltid!!!
Vad roligt att du uppskattar receptet! tack för fin feedback 😍
Hej!
Tack för en fin och inspirerande blogg!
Serr väldans gott ut så detta ska testas så snart som möjligt.
Under buljongtärningar så står det en rad med 1-2 matskedar.. och sen inget mer, vad ska det vara?
Hej!
Roligt att du uppskattar <3
Det ska vara 1–2 matskedar worchestershiresås men det hade bara råkat komma dubbelt med 1-2 msk =)
Jag har korrigerat nu!
Önskar en fin fredag!
Står att man ska ha i worcestershisås. Men i texten inte i receptet? Vad menas?
Jo det står i instruktionerna nu.