Chili Cheese Kycklinggratäng

10 mars, 2020

Hej vänner!

Sorry att jag inte kikade in till er igår! Har ni haft en bra helg?
Usch jag tycker att detta med Corona är så dränerande  – det känns olustigt och jag har en gnagande oro inom mig.
Då tänker jag inte enbart eller främst på oron att bli smittad och ev konsekvenser av det utan alla ringar på vattnet av viruset i vårt samhälle och värld.
Hur känner och tänker ni?

I går firade jag och Daniel 18 år tillsammans, eller firade och firade haha, var en vanlig måndag ju! Ett glas bubbel innan maten för att symbolisera blev det i alla fall 🙋🏻‍♀️

Men vi åt väldigt gott! Riktig comfort food, kändes som det behövdes i går..
Kronfågels Minutfiléer tycker jag är väldigt bra att ha i frysen. De går snabbt att tillaga antingen i stekpanna eller i ugn.


Detta blev såååå gott – tyckte vi!

Snabblagade allt-i-ett rätter vet ni är min favvo 😉
Här har jag bara lagt filéerna i ugnsformen och kryddad med vitlökssalt, lökpulver, paprika (paprikan ej med på bild) och pepprat lite.

Jag vispade ihop ostkrämen med elvisp men det går så klart bra att bara röra ihop, men om det vispas ihop så blir det lite luftigare och lättare att bre över filéerna.

Jag älskar Pepperoni salami men här är det ju valfritt, ett alternativ är att strö stekt bacon (valfri) över den färdiga gratängen.

Färsk jalapeno! Om man sköljer och tar bort kärnorna så blir de inte starkare än paprika! Lämna kvar några kärnor för lite mer hetta.

Lite mer ost som topping! Det kan man hoppa över ifall man tycker att det är tillräckligt med ost i.
COMFORT FOOD =)

30 minuter senare – fääääääärdigt.

Jag serverade lite fräst spenat till – favorit!

MUMSIGT!
Här kommer receptet!

Skriv ut

Chili Cheese Kycklinggratäng

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

8 kycklingfiléer, gärna utbankade
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
300 g naturell färskost
150 g riven cheddar (jag tog Icas mozzarella/cheddar

2 dl smetana eller creme fraiche
6 färska jalapeños, tvättade, halverade och urkärnade
12 skivor pepperoni salami
1 dl riven ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Lägg kycklingfiléerna i en ugsnform. Krydda med vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar.
Vispa ihop färskost, smetana/creme fraiche och riven ost och bred ovanpå.
Lägg pepperoniskivor och halverad jalapeno ovanpå.
Strö riven ost över.

Gratinera i ugnen i 30 minuter. Servera med valfritt tillbehör.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

9 kommentarer

Mamma M 25 mars, 2020 - 06:02

Håller med dig, det är allt som Corona tar med sig som är jobbigt. Det sociala, oro för vad som händer på jobbet, begränsningen, att man inte vet när det har ett slut. Inget kan planeras och inget att se fram emot.
Gratängen ser god ut, ska testa det. Ska kycklingen vara rå när man lägger på krämen över?

Svara
Åse 25 mars, 2020 - 15:26

Hej! Yes som på bilderna (dvs rå)

Svara
Camilla 11 mars, 2020 - 03:27

Du är alltid en inspiration, tack! Corona för mig är oro om nära och kära men också insikt i hur andra tar mer lätt på detta än jag själv, vilket också gör att man ifrågasätter sig själv lite mer än vanligt. Lösningen för mig har hittills varit att försöka följa råden men läsa nyheterna bara dagligen, inte mer än så, och fylla dagarna med jobb och aktiviteter som får tankarna på annat håll.

Svara
Birgitta 10 mars, 2020 - 22:51

Härligt recept! Gillar att du kommenterar coronaviruset,🤗 något vi måste ta på allvar men inte låta begränsa oss. Förnuft och handhygien, tillsammans är vi starka!

Svara
Ewa 10 mars, 2020 - 18:38

Hej Åse! Tack för ytterligare ett superbra recept. Ska lagas snarast. I fråga om Coronavirus håller jag med dej. Om man bortser från rädslan att bli smittad känns det som att vi kommer få ett annat samhälle framöver. Här i Sthlm har vi 60 nya fall idag varav två får intensivvård. Tycker det känns läskigt minst sagt. Man får göra vad som går för att undvika smitta. Trevlig kväll önskar jag dej.

Svara
Catti 10 mars, 2020 - 18:31

Funkar lika bra med fläskfilé kan jag meddela:-) Körde på baconströssel enl tips och det blev toppengott!

Svara
Åse 10 mars, 2020 - 18:32

Härligt catti!! tack för feedback! 💖

Svara
Jenny 10 mars, 2020 - 18:12

Måste ju testa detta👍 tack inspiration. Ja detta med corona, överallt pratas det om detta, man vet knappt hur man ska förhålla sig…❤ Grattis på er dag iallafall 🌺🥂

Svara
Stina 10 mars, 2020 - 13:09

Men gud vad gott det ser ut med ostcremen!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.