Chicken Waldorf – Waldorfsallad med kyckling

av Åse

Goddagens från Vab-studion!
Alice är hemma och är sjuk så jag kör lite halvfart här, ledsen över mindre inspirerande blogginlägg =) Ni får hålla till godo med lite recept under tiden!

Detta är en av mina favoritsallader och jag har postat den förut här.
Ska fota om i dagsljus sedan för tro mig, den är så mycket godare än den ser ut!

Waldorfsallad med kyckling – MUMS!
Waldorf Salad har serverats på Waldorf Astoria i New York sedan början på 1890-talet och den är lika populär där fortfarande.
Waldorfsallad är en frukt och nötsallad – originalet bestod av enbart äpplen, selleri och majonnäs. Valnötterna kom inte in i bilden förrän 1928.
Kyckling, kalkon och torkad frukt är en vanlig ingrediens och här kommer alltså min version!

En riktigt mättande sallad som passar både som lunch och middag.
Prova den och se vad ni tycker!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Waldorf – Waldorfsallad med kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-3

Ingredienser

1 dl fet yoghurt (tex rysk yoghurt)
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citron
salt, vitpeppar
(på Waldorf Astoria har man numera även i lite svart tryffel)
1 blekselleri
1 granny smith äpple
2 dl rostade valnötter eller pekannötter
1/2 dl torkade tranbär
400 g kycklinglårfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl tamarisoja
salt, peppar
2 romansalladhuvuden


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Marinera kycklingen i olja, tamarisoja och salt och peppar. Bryn lårfilén i het stekpanna. Stek färdigt i ugnen i ca 15 min. Låt vila lite, skär sedan upp i tunna skivor.
Blanda ihop yoghurt, majonnäs med dijon och citronjuice och smaksätt med salt och peppar.
Skär sellerin i tunna skivor. Skala äpplet och halvera. Skär i tunna korta stavar med tex en julienne.
Rosta nötterna i panna, Grovhacka dem sedan. Halvera druvorna.
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Strimla romansalladen och lägg på tallrikar, lägg röran över.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Victoria (matplatsen) 12 februari, 2019 - 15:06

Så goooott, måste testa utan äpple så jag tål den. Sniffade på den på Waldorf Astoria 🙂

Kramis

Svara
Åse 12 februari, 2019 - 16:39

Ja du kom ju lite längre än vi gjorde när vi var där 😆
Den ser dock lite torftig ut där när man kollar bilder på den 😂

Svara
Eva 12 februari, 2019 - 14:14

Jag är jättenöjd när du lägger ut gamla favoriter som du vet är omtyckta recept. Gärna mer sånt. Där man vet att läsare provat recepten och fått favoriter.
Lätta och snabblagade dessutom. Provade den strimlade biffen med ädelst häromdagen och den var jättegod.
Har du tips på också vilken ost man kan ta istället för ädelost om man vill variera sig.
Hoppas tjejen kryar på sig snart!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.