I annonssamarbete med Dryckestipset.se
Jag sitter hos min frisör och planerar middagen för kvällen! ÄLSKAR HELG! 🥰
Det här festade vi det på i onsdags, lillörda’ och därmed lite extra mys!
Receptet har jag postat förr och det här är en stående favorit här hemma – perfekt när man är många!
I onsdags så köpte jag färdigstrimlad kycklinglårfilé som blev SÅ bra i den här rätten.
Kycklingen steker jag utan fett i stekpanna, eftersom kycklinglårfilé innehåller lite mer fett än kycklingfilé så smälter fettet och ger smak åt kycklingen – SÅ GOTT blir det!
Den här kryddan hade jag igår till rätten, man kan även göra egen garam masalakrydda (HÄR) men den här var mycket god i! Ibland är det ju skönt att ha färdiga kryddmixer.
(Gamla bilder då jag glömde fota den färdiga grytan hehe)
Till detta kan man servera vad man vill men skålar med olika tillbehör som listas i receptet är mycket gott till!
Skriv utKycklinggryta Bombay
- Portioner: 12
Ingredienser
2 kg kycklinglårfilé
5 gula lökar, hackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk curry
2 påsar Santa Maria Tikka Masala krydda
3 msk tomatpuré
3 röda paprikor
500 ml kokosmjölk
5 dl creme fraiche (byt ut mot annat om ni vill)
1 grönsaksbuljong eller 1,5 msk konc. fond
2 tsk+ sambal oelek (smaka av med mindre, öka till valfri styrka)
salt, peppar
2 msk ljus soja
2 krukor körvel, grovt hackade
2 citroner, saften
lite kokosolja utan smak att steka i.
Tillbehör:
Ris/ grönsaker/blomkålsris
banan
ananas
gurka
tomater
russin
gräddfil
jordnötter salta
mango chutney eller färsk mango
Instruktioner
Koka riset om det är ett tillbehör. Skär upp grönsaker och tillbehör och lägg i skålar.
Skär kycklinglårfiléerna i strimlor
Stek kyckloingen i omgångar. Inget fett behövs då kycklinglårfiléer är lite fetare. Lägg över i gryta.
Fräs lök, vitlök och kryddor i stekpannan. Rör ner tomatpurén och fräs tills lök mjuknat. Rör ner lökfräset i grytan med kycklingen. Rör ner kokosmjölk, grädde, grönsaksbuljong (eller motsvarande koncentrerad fond) och låt koka upp. Smaka av med sambl, salt & peppar och soja. Låt puttra i ca 1 timme.
Innan servering rör ner körvel och citronsaft.
Servera med tillbehören.
Till detta drack vi ett mycket gott vin! Nämligen ett naturvin som heter Charisma Trebbiano d`Abruzzo, 2020
Vinet är ett biodynamiskt smakrikt vitt naturvin från Italien och är tillverkat enligt traditionella metoder helt i harmoni med naturen!
Druvorna Trebbiano D’Abruzzo är handplockade från biodynamiska och ekologiska odlingar på Ambruzzos kullar.
Citrus, Grape, äpple och päron är några av smakerna! Ett ljuvligt vin tyckte vi!
Servera vinet till ost & chark (vi smakade det först till just det, superbra!), snackas, pasta, vegetariskt, grillad mager fisk men som sagt, vi tyckte att det matchade vår kyckling Bombay finfint!
HÄR kan ni läsa mer om vinet och lägga enkelt en beställning till ert systembolag!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
[…] Kycklinggryta Bombay – klart en favorit när vi är många! Love it!! […]
Tips tips, laga den här riktigt goda middag. Hade inte körvel i. Inte heller mango chutney eller färsk mango till serveringen. Friterade papadums & serverar med svart ris & övriga tillbehör. Gör detta för ni lär inte ångra er. Serverades med det vinet Åse tipsar om.
https://www.56kilo.se/kycklinggryta-bombay/print/311458/
Vad roligt att det smakade Camilla!
Detta står på spisen och puttrar nu👍
Doftar underbart i hela köket. Ser fram emot middag 🍽
Ser helt ljuvligt ut. Har lagat många tips från dig men lyckat resultat 🙂 Igår gjorde vi mozzarella kasslern med soltorkade tomat – wow vilken succé.
Så frågan, var hittade du förpackningen med kycklinglårfilé? Jag kollade mat och MatHem men icke. För detta ska testas o även beställa vinet till. Trevlig helg
Jag hittade på Ica Maxi! 💙