Butter Chicken (Murgh Makhani) – CROCKPOT

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till KitchenTime

God morgon fina och glad tjugondeknut!❣️

Jag sitter i soffa med tända ljus och ute är det svart som natten! Tänk när vi blir väckta av ljuset runt 4-5? Känns ju sååååå långt borta nu?
Sköna morgonpromenader i morgonsolen hägrar – som jag längtar! Då är Alfons större också, dels kan han ju inte gå så länge (och inte på hårt underlag som asfalt) och just nu ska han stanna HELA tiden 😅 Är ju så mycket spännande dofter för en liten valp.
I går åkte jag och Alice ner till stranden och havet och sååååå spännande han tyckte det var! For omkring som en liten vante bland tång och sand.

Över till receptet! Indisk smörkyckling, ni hör ju! Muuuuums!

Indisk smörkyckling, eller murgh makhani, är en blandning av många olika recept.
Aromatisk kyckling i en krämig currysås – slurp!
Jag gjorde min i Crockpot och den blev sååå god! Om man INTE gör den i Crockpot så ska kycklingen marinera i yoghurten med kryddor, det blir ett lite annat tillvägasätt.
BRA pris på en bra Crockpot HÄR de har dessutom Winter Sale nu så passa på att uppdatera era köksprodukter! Själv ska jag köpa DETTA settet, måste uppgradera mina kastruller.

Jag börjar med att steka löken i smör, ja rätten heter Butter Chicken och smör ska det vara i denna rätten =)

Sedan steker jag kryddorna i lite mer smör så att smakerna kommer fram ordentligt!


Kryddorna och löken rör jag sedan ner med övriga ingredienser (utom grädden och koriander)
Vill man absolut inte ha grädde i denna rätten så går kokosgrädde jättebra!

Jag stekte sedan kycklingfiléerna, hade på liiite salt och peppar.

Jag stekte mina liiite väl mycket så de fick en lite för krispig yta, gör inte det. (mittenbiten på bilden är perfekt)

Jag skar sedan filéerna i vars tre delar och lade i pottan med såsen.

När grytan är klar och svalnat något rörs grekisk yoghurt ner, detta ger en fräsch syrlig krämighet till rätten.

Jag åt blomkålsris och cashewnötter till – HUR GOTT?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Butter Chicken (Murgh Makhani) i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfileer
2 st gula lökar
5 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk färsk riven ingefära
1 msk garam masala, Santa Maria
1,5 msk gul curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 msk smör

400 g krossade tomater (Mutti har god kvalitet = djupare smak)
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl fullfet grädde (eller kokosgrädde)
Rör ner: 1 dl grekisk yoghurt när grytan är klar
Färsk koriander


Instruktioner

Stek finhackad lök och vitlök i smör i ca 5 minuter.
Lägg över löken i bunke, i samma panna hetta upp mer smör och rör ner kryddorna. Låt allt fräsa på medelvärme i några minuter. Lägg över i samma bunke som löken och rör ner krossade tomater, grädde och salt.
Stek kycklinglårfiléerna i klarifierat smör och kokosolja (smör går också bra men överdriv inte mängden) så de får färg, skär i strimlor.
Lägg ner tomatsåsen i crockpoten och sedan kycklingen och sätt på låg i 4-5 timmar (jag tyckte 4 räckte)
Låt grytan svalna något och rör sedan ner grekisk yoghurt och strö koriander över vid servering (går så klart bra att servera bredvid)
Servera med ris eller blomkålsris och naanbröd. Skålar med mango, cashewnötter är också gott till.

Reklamlänkars
MASSOR MED DEALS! Dessutom ger min kod 56KILO24 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser!

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Rigmor 14 januari, 2022 - 08:48

Tack för receptet. Det ser smarrigt ut, nu ska jag ta fram ”pottan” igen. 😋

Svara
Camilla 13 januari, 2022 - 20:16

Om du inte redan har köpt kastrullerna så kan jag tipsa om Scanpan olika serier. Jag har deras pannor, wok, servingspanna och stekpannor och behövde byta kastrullerna nu för någon månad sen. Valde just Scanpan för att de levererar verkligen bland pannorna. Jag är så nöjd, så nöjd med utseende, funktion, storlekar. Valde både deras klassiska Impact men även ett par i CTX modellerna, som är belagda. Tänkte att det är bra om jag gör stuvade makaroner någon gång, kokar risgrynsgröt eller så men gör sällan något av de eller så är det i Crocken det går. Men ville ändå ha ngn belagd. Lika snygga båda två och sen har de även en rolls royce modell. Tips tips bara 🙂

Svara
Åse 13 januari, 2022 - 20:47

Tack! för tips! Uppskattas.
Kikar in! Kitchen Time har visst massor med rabatt på dem också! 🥰

Svara
ÅsaS 13 januari, 2022 - 20:05

Många goda smaker i den! Ska försöka få ihop det, utan ”potta”. Blir det inte 100 likt, är jag nöjd ändå!
Kram 💕

Svara
Maria 13 januari, 2022 - 16:14

Tack för receptet, blir att testa till helgen 😍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.