Burratasallad (pasta) med Roséchampagne

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej lördag!

Hoppas ni sovit gott och är i full gång med dagens bestyr.
Jag har precis planerat kvällens middag och lördagsdrink och så plockar vi och fixar lite hemma.
Jag skulle egentligen varit på Asia Spa i Varberg med en fin vän och sett Perellis middagsshow igår men den fick jag ju boka av eftersom jag fortfarande inte är återställd, men det går åt rätt håll!

Över till det goda ni ser här i inlägget! =)
Jag kan få akuta cravings av Burrata!
Gillar ni Burrata?
Burrata ser ut som Mozzarella men är en krämigare och smörigare variant av Mozzarella.
Skalet på burratan är gjord av komjölk eller buffelmjölk och kärnan är fylld med en krämig blandning av strimlad mozzarella och grädde.

Här har jag gjort en Burratasallad / SLASH / Pasta!
Det fina i kråksången är ju att man kan välja själv;)
Det är det som jag gärna vill kommunicera med mina recept. Jag vill ge er GODA, ENKLA, SMAKSÄKRA recept som lätt kan anpassas efter diet, tycke, känslighet och behov!
När jag har bjudningar eller när vi äter med familjen så gillar jag också att ge valmöjligheter.

DETTA! Detta är en av mina favoritsallader! Det är så enkelt och den kan serveras som förrätt, som huvudmåltid

OCH:

Som en PASTARÄTT!
Jag köper färsk spaghetti av god kvalitet och blandar den med tryffelolja och flingsalt – ni hör ju! 😋 SLURP!

Så tipset är att servera burratasalladen som den är på ett stort fat och så spaghetti bredvid, eller så väljer ni antingen att servera den som sallad eller som pastarätt. Plättlätt!

Egentligen föredrar jag nektariner i den här salladen men det fanns inte och guadalope melon är galet trevligt också!
När jag väl äter pasta så föredrar jag den här typen av pastarätt,  när smakerna inte dränks i grädde utan textur och smakerna framhävs.

Hur gör jag?
Det är så enkelt!

Ingredienser: 2 personer

Ruccola
200 g tomater i olika färger
nektariner i klyftor alt guadalope melon
lite olivolja och vit balsamvinäger
salt, peppar
8 skivor parma
1 burrata
färsk basilika
Crema di balsamico
(200 g färsk spaghetti)

Lägg ruccola på ett fat. Blanda halverade tomater, melon/nektariner med olivolja, balsamvinäger och flingsalt & peppar.
Lägg upp på fat och garnera med burratan, basilikablad och ringla lite crema di balsamico över.

Till detta vill jag rekommendera en favorit nämligen Alexandre Bonnet champagne!

Alexandre Bonnet – Perle Rosé Brut

Alexandre Bonnet kammade hem guld för deras rosé Champagne i årets Vinordic Wine Challange.
Rosén vann guld i priskategorin Rosé mousserande från 250 kr och uppåt, där andra och tredjeplats gick till betydligt dyrare champagner.

Detta rosebubblet passar ovan rätt som handen i handsken!
Vinet är en Brut med 8 g socker per liter, det har en frisk doft och smak av röda bär och frukt som jordgubbar, hallon, körsbär, gula mogna äpplen, bröd och blodapelsin. Fina bubblor!

Passar att avnjutas som apertif eller till mat som skaldjur, milda ostar och fet fisk.
Eftersom vinet är lite fruktigare så tycker jag personligen att detta är ett riktigt bra mat-bubbel, speciellt till ost och lite mer energirik mat.

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Artnr: 7471⎮Alkoholhalt:12,5%⎮Druva: 100 % pinot noir⎮Sockerhalt 0,8 g/100ml⎮Pris: 319 kr

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Helen 15 november, 2021 - 20:27

Hemma hos mig så går du under betäckningen 56 kilo kvinnan. När jag hänvisar till dig och dina tips så lystrar familjen till… god mat och något spännande på gång. Tips på bra shopping som gör matriarken glad. Superfina tips på restauranger och event för alla åldrar.. Resor och var det är topp….. Tack Åse
Du gör det lättare att skilja agn från vete.

Svara
Åse 16 november, 2021 - 08:50

Åh men vilka fina rader! Tack Helen!
Jag är mer än gärna er 56kilo kvinna! 😅😅😅🥰
KRAM!

Svara
Cina 14 november, 2021 - 09:28

Tack för inspiration. Och tack för alla spännande recept.

Svara
Cecilia 13 november, 2021 - 21:31

Hej Åse!
Åh så många härliga recept och fina bilder, men tråkigt att du är sjuk.
Krya på dig!
Har läst ifatt lite här på bloggen, jag har precis kommit hem från Dublin! Så fantastiskt.
Kram

Svara
Ulrika Hultberg 13 november, 2021 - 20:01

Mums säger jag. Skönt att du är mår bättre. Att det går på rätt håll.
Kram Ulrika Hultberg

Svara
ÅsaS 13 november, 2021 - 19:38

Men jisses så fräscht och gott det där såg ut! Ska försöka få ihop nåt liknande nån dag framöver!
Tråkigt att höra att du missat en massa roligheter på sistone, men skönt att höra att du är på bättringsvägen.
Kram ❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.