Denna smarriga paj blev det till sen lunch idag. Sååååå himla god är den!!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten), det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 gr.
Fyllningen
2 färska broccolibuketter
3 dl riven ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 gram ädelost, tex kvibille gräddädel
salt, svartpeppar
1/2 gul lök
Förväll buketterna i lättsaltat vatten några minuter, låt sedan ånga av.
Stek hackad lök mjuk.
Lägg buketterna i pajskalet och löken ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde och de två ostsorterna. Salta och peppra efter smak.
Häll ost och gräddblandningen ovanpå broccolin och grädda sedan i 40-50 minuter, i mitten av ugnen i 175 gr.
Smaklig spis!!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
16 kommentarer
Den här gjorde jag och min mamma först och åt för några år sedan, då vi båda körde lchf första gången o vi ÄLSKAR denna paj! Ingen kan slå denna.
Nu när jag kör Keto nu, med min pojkvän han älskar den lika mkt som mig. Vi bjöd ett par goda vänner på denna och dom skulle lugnt kunna äta den själva! Så extremt populär! Tack underbara Åse för att du lagt ut detta recept, och tack för att du är så duktig❤️❤️
Vad rar du är! Tack!
Roligt att det uppskattas och smakar ♥️
[…] hittade jag hos 56 Kilo I hennes recept står det ädelost men jag tog gorgonzola istället och det blev […]
Denna underbara paj är ju fantastiskt god!! Inklusive pajdegen! Vad tror du, har du provat att frysa in själva pajdegen? Ibland kan det ju vara smidigt att ”passa på” och göra fler degar när man ändå är igång! 🙂
Hej!
Ett tips för att få pajbotten jämn är att lägga en bit plastfolie ovanpå degen i pajformen, och med hjälp av den trycka ut till jämn botten. Mindre kladdigt och så ”glider” degen liksom under plasten! Kom på det av en slump, och ville dela med mig =)
Idag blir det tacopaj här hemma, gott gott!
Trevlig helg!
tack för tips!! =))
=)
Du ger oss ju så mycket bra tips hela tiden, så kommer man på nåt litet finurligt så måste man ju dela med sig!
❤
Hej Åse!
Kan man äter denna paj när man vill gå ner? Om hur stor bit och hur många kollisar innehåller den ? Tack för din blogg 🙂
Äta ska det givetvis stå;)
Hej! En paj delad i 8 delar är lagom dvs 1/8. Kolhydrater räknar jag inte oftast men detta är ytterst få vet jag sedan tidigare uträkning, 2-3 per bit tror jag.
Ser jättegott ut.
Den testar jag i helgen och hoppas att den är lika god som den ser ut 🙂
Hoppas!! =))
Hej! Den där kommer jag ”kopiera” dock med annan ost då jag är allergisk mot mögelosten. Lägger upp på min blogg 🙂 kram!
Vad god den ser ut! Verkar enkel att göra också. Ska definitivt testas 🙂
Det lyder dejligt 😀