Brittsommar!

av Åse

Vilket väder vi har i Skåne idag!
I dag är det trädgårdsfix på agendan och vi har ett äppelträd som ska plockas!

Hoppas ni hade en skön lördag, det hade jag! Bilder kommer sedan.

20110904-124739.jpg

20110904-125551.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

monika 5 september, 2011 - 12:58

Ser ut som Ingrid Marie eller Aroma. Vad stora!

vh
Monika

Svara
Åse 5 september, 2011 - 14:28

Ahh kul! Tack!!

Svara
Åse 5 september, 2011 - 14:31

Nu har jag kollat! Verkar onekligen vara Ingrid marie!

Svara
monika 5 september, 2011 - 21:19

För mig är de Juläpplen. Jag älskar äpplen, vill också ha!!!

vh
Monika

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:05

Packar man in dem och förvarar dem kallt?

Svara
monika 6 september, 2011 - 08:12

Svalt och mörkt. Det går ju att tärna/skiva upp och frysa ner också. Här hemma blir aldrig äpplen gamla. Vissa dagar kan jag få i mig 6-8 stycken…

vh
Monika

Erika B 5 september, 2011 - 10:35

Vad anser du om bönor (vita bönor, kidneybönor m.m.)? Innehåller de för mycket kolhydrater? Jag håller på att läsa ”Matrevolutionen” och där stod på ett ställe att han tyckte att man skulle försöka hålla sig under 10 energiprocent och bönor känns ju som att de innehåller mer. Kanske svarade på min egen fråga där 🙂
Vet du någon bra sida där man kan kolla upp livsmedel? Hur mycket protein, kolhydrater och fett de innehåller?
Och en sista fråga (för den här gången), hur mycket protein behöver man ungefär vid varje måltid, om man beräknar att man äter tre måltider per dag.
Tack för en bra blogg, eftersom jag är ny på det här lågkolhydratkost och nyss hittat din sida så har jag inte hunnit läsa ifatt alla dina gamla inlägg ännu.
/Erika

Svara
Åse 5 september, 2011 - 11:30

Jag äter ite bönor nej 😉 För mkt kolhydrater och jag känner inget behov av bönor, äter hellre härliga grönsaker =) dumbbell.se är en bra sida =)
Annars ett gott tips: Ät dig mätt på protein, fett och ovanjordgrönsaker, ät max 1 dl blandade nötter per dag. Ät när du är hungrig, sluta när du är ohungrig (3 ggr per dag brukar de flesta må bra av att äta – mellanmål är oftast onödiga) Välj produkter utan tillsatt socker och ett gott riktmärke är att inte köpa livsmedel med mer än 5 kh per 100 g. Fast ibland kan man ju rucka på det om det är ytterst lite man använder av produkten. Lycka till!

Svara
Christine 5 september, 2011 - 07:13

Nu har jag ätit LCHF i två veckor och gått ner från 86.4 till dagens vägning 83.1. Första veckan blev det till 83.3. Vad har du för tankar kring att det blev så liten minskning vecka 2? Måste jag träna mer (jobbar natt och tränar därför inte dagligen, men går ut och går snabba promenader när jag kan) eller annorlunda? Äta mer/mindre? Tips och tricks-jag vill inte ge upp!

Svara
Åse 5 september, 2011 - 08:43

Det finns de som går UPP i vikt de första veckorna med LCHF så du ska vara glad 😉 Man får inte se LCHF som en viktminskningsMETOD först och främst utan som en kosthållning som oftast ger viktminskning. Men en del kroppar kan ta tid på sig.
Skriv upp vad du äter, hur mycket och när du äter och så ser du om du håller dig till tre måltider per dag eller om det slarvas, slinker ner ostskivor, nötter, mörk choklad etc mellan måltiderna. Äter du tillräckligt med protein till frukost, lunch, middag? Undviker du yoghurt etc?

Svara
Christine 5 september, 2011 - 08:56

Jag undviker inte yoghurt, borde jag det? Jag äter turkisk yoghurt när jag gör hallonsmoothie.
När jag körde LCHF 2006 gick jag ner 15 kg, så jag vet att det funkar på mig. I våras gjorde jag ett nytt försök och fick då två gallstensanfall inom en vecka, och slutade pga det. Jag kan uppenbarligen inte förlita mig på ägg som proteinkälla, det gillar inte min galla…

Jag upplever det som svårt att veta hur mycket jag äter av varje sak, är det så noga att man måste veta på grammet tycker du? Tex om jag äter en omelett så gör jag den på 2 ägg, salt och peppar, äter med en ruccolasallad med några coctailtomater i. Är det för mycket eller för lite? Jag äter ost och nötter som mellanmål, det kanske inte är så bra?

Tack för att du tog dig tid att svara!

Svara
Åse 5 september, 2011 - 11:26

Hej! Yoghurt kan vara en viktminskningsbromskloss tyvärr. Men du är inne på din andra vecka så det är ju omöjligt att säga. Oftast får man ge det tre månader för att sedan göra förändringar.
Målet med LCHF är att äta NÄR man är hungrig, sluta när man är OHUNGRIG. Ät långsamt så att du inte äter för fort och får i dig för mycket energi innan hjärnan signalerar mättnad.
Behöver du mellanmål? Är du hungrig när du äter mellanmål? För är du hungrig så är det bättre att öka på den måltiden som var före. =)

Svara
Christine 5 september, 2011 - 15:56

Jaha, jag hade ingen aning om att yoghurt kan vara en bromskloss, berätta gärna på vilket sätt! Tre månader, säger du, då får jag sluta vara så otålig då 😉 Jag är en snabbätare av rang, så det måste jag också ändra på. Sen har jag tendenser av hetsätning, också något jag måste ändra på.

Ja, jag är hungrig när jag äter mina mellanmål. Då behöver jag kanske göra mina måltider större, men även när jag ätit en rejäl omelett med fiberhusksvampstuvning + sallad så kan jag bli lite småsugen/hungrig ett par timmar senare. Vad gör jag åt detta då?

Min bakgrund är att jag är nattjobbare, så vissa dagar äter jag inget alls, bara frukost (bacon och ägg kl 8) och sedan middag vid 18 (idag karrékotlett och sallad). Jag brukar ha med mig en burk makrill i tomatsås till jobbet, men då jag jobbar på förlossningen så blir det ibland ingen tid över till att ens sitta ner och ibland en hel natt med dötid…Vilket gör det knepigt med ätandet överhuvudtaget.

Åse 5 september, 2011 - 22:36

Mejeri (grädde, creme fraiche, yoghurt) kan komma upp ganska mkt i kolhydrater utan att mätta jättemycket, det är där faran finns. Sedan kommer ett citat från min kursare Emil: ”Det finns det en hypotes att mjölkproteinet vassle kan få insulinnivå att öka markant då den svarar snabbt på aminosyrorna. Detta leder till att fettförbränningen avstannar i större utsträckning. ”
När man bantat mkt och speciellt hetsätit så har man ofta rubbningar av hungerhormonet ghrelin och mättnadshormonet leptin. Sömnbrist ökar också hungerhormonet ghrelin vilket kan vara problemet i ditt fall. (Ghrelin ökar födointaget samtidigt som det minskar energiförbrukningen)
Jag rådfrågade min kursare som också jobbar natt och hon ger tipset: ”inte äta efter 23.00 och innan 06.00 försöka äta så likt vanligt som möjligt kroppen hanterar blodsockret sämre på natten,dricka mycket” Lycka till!

Christine 6 september, 2011 - 17:55

Tack återigen för svar! Jag har länge ätit efter din väns devis; mat innan 23, inget före 05-06 utom vatten. Men när jag jobbade på en avdelning där jag kunde sova halva nätterna igenom var det enklare, nu är varje arbetspass som ett gympapass och då är det svårt att inte bli hungrig vid 03. Jag har då löst det med att äta en skiva ost eller en burk makrill, istället för mjuka mackor.
Jag hoppas bara att det fortsätter neråt på vikten, och tackar för en underbar blogg!

Åse 6 september, 2011 - 21:05

Varmt lycka till!

karin 4 september, 2011 - 21:56

Fina äpplen

Svara
Jenny 4 september, 2011 - 21:13

Jösses vad äpplen !

Svara
jenny 4 september, 2011 - 20:32

Så fina äpplen!! önskar att jag med hade ett…

Svara
Britt-Marie 4 september, 2011 - 18:46

Vilka fina äpplen och vilken härlig färg på dom. Ser riktigt smaskiga ut.
Vi har massor med plommon men vet inte vad jag ska göra med dom förutom
att äta dom som dom är. Gillar inte kompott och marmelader.
Ha en fortsatt bra dag.

Svara
Åse 4 september, 2011 - 20:55

Det kan ju vara jobbigt och ha ett överskott för man vill ju inte kasta bort allt! Har tyvärr inga plommontips 🙁

Svara
Christina 4 september, 2011 - 17:41

Men jösses,vilket fint äppelträd och vad mycket äpplen!

Svara
Jenjo 4 september, 2011 - 17:17

Vilket äppelträd!!! Det är knappt så man tror att det är i det här landet, det kan finnas sådana äpplen… 😉
KRAMIS

Svara
ÅsaS 4 september, 2011 - 16:52

*dreggel* Vilka underbara äpplen ni verkar ha! Våra är inte alls lika många, eller lika fina… Dags att skaffa nya trän tror jag. Av någon anledning så är det bara ’junk’ på våra plommon-, päron- och äppelträn… Vill ha alla dem, nya och fräscha, plus körsbär. Men det lär väl ta ett antal år innan de bär frukt som heter duga.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Anita 4 september, 2011 - 12:57

Vad är det för sorts äpplen? De ser så goda ut! 🙂 Här är oxå en härlig dag.

I helgen har jag varit med min kompis och hennes dotter och sprungit TjejMilen i Stockholm. Vi hälsade på min kompis bror som äter LCHF. Vilken underbar Rättikagratäng vi fick, med både Cremé Fraiche och vispgrädde i, sallad och grillad fläskfilé. Och frukost med gott bakat bröd.

Jag rekommenderade din underbara blogg till dem. 🙂

Svara
Åse 4 september, 2011 - 15:43

Hallå! Ingen aning! Fast de är röda och söta =))

Vad kul! Jag har rättikagratängsrecept här som du kan norpa =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.