Bresaola med tryffelcrème, rucola och parmesan

21 oktober, 2019

Ljuva måndag!

Har jag sagt att jag älskar måndagar? ja klart jag har, säkert tusen gånger. Verkar som man antingen älskar eller hatar måndagar?
Måndagar är min komma-i-fatt dag, adminmåndag kallar jag det även – låter kanske lite trist men det är rätt skönt att ha en dag där man lägger allt sådant.
Inte en dugg tråkig dag, jag har så mycket inspiration och nytändning måndagar så bäst att lägga det där 😉

I lördags var Daniel i väg hela dagen på sitt skrotbilsrace 😅 (tävlat professionellt i olika racinggrenar förr) så när han kom hem så blev det lite plock och bubbel i soffan ♥️

Carpaccio är något av det godaste jag vet! Som förrätt, som plock, som lunch!

För några år sedan åt vi en Carpaccio på Bonasera Bonasera här i HBG (HÄR är inlägget) och sedan dess så brukar jag göra min carpaccio (gör oftast på rostbiff) med vit tryffelolja, så klart godast med riktig tryffel men en riktigt bra tryffelolja fungerar också!

Detta receptet är ett gammalt Allt Om Mat recept så jag skriver helt sonika upp deras mått fast jag gör tryffelcremen även på majonnäs.

Vickan bjöd oss på det i somras och ingen blev gladare än jag, äääääälskar bresaola! Och äter det varje dag faktiskt haha!
Tar ett gäng skivor som snacks om jag blir sugen, men det måste vara riktigt tuuuunna skivor! Tycker inte om tjockare småsega bresaolaskivor!

(Hade glömt parmesanen som ni ser! 🙈)

Skriv ut

Bresaola med tryffelcrème, rucola och parmesan

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

150 g bresaola, tunna skivor
3 msk pinjennötter, rostade
50 g ruccola
75 g parmesan
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Tryffelcrème:
1 dl majonnäs
2 msk creme fraiche
1/2 msk tryffelolja
1 tsk rivet skal från citron
salt, peppar


Instruktioner

Tryffelcrème: Blanda majonnäs, creme fraiche, tryffelolja, citronskal och salt.
Häll crèmen i en spritspåse och förvara kallt till servering.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Akta så de inte bränns.
Lägg ut bresaolan på tallrikar. Lägg på rucolan och pinjenötter. Hyvla osten och strö den över. Droppa på olja och vrid några varv med salt och pepparkaret över. Spritsa tryffelcrèmen över och servera.


 

3 kommentarer

Anette 22 oktober, 2019 - 16:11

Hej Åse
Tycker dina champagneglas är så fina ! Vilket märke ? /Vart är de köpta?
Tack för en härlig blogg !

Svara
Ulrika 22 oktober, 2019 - 10:32

Det får bli fredagens goda. Älskar också Bresaola och håller med, tuuuunna skivor.

Svara
ÅsaS 21 oktober, 2019 - 16:11

Låter ljuvligt gott! Men jag är nog en sån som vill ha lite ”tugg” i mina bresaolaskivor.. Visst, de tunna är också goda, när de liksom smälter i munnen.
Måndagar är bra dagar, för då är det stallet för min del. Ett av mina andningshål, där jag bara ÄR.
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.