Hej på er!
Vi är i full gång här hemma med renoveringen av sovrummet/wic och som vanligt så blir jag lite renoveringsdepp/stressad! Haha! Jag avskyr verkligen KAOS och att inte ha mina saker på rätt ställe. BLÄ!!
Detta receptet har jag sett ett bra tag nu men inte provat det förrän nu. Receptet är från Carita Porsetun som postat det i FB gruppen Sköna Böna.
Bönor innehåller en hel del resistent stärkelse som kan vara gynnsamt för blodsockret och tarmfloran och även om de dessvärre innehåller även en hel del lektiner och antinutrienter så innehåller de även en hel del protein och antioxidanter.
Som vanligt så anser jag att inget är svart eller vitt och jag personligen äter bönor, men inte i överdriven mängd.
Hur som helst! Jag gjorde två olika bagels igår med svarta bönor i ena batchen och kikärtor 7 stora vita bönor i andra – så gott! Tror dock att jag tyckte att det var mest smak i de med svarta bönor!
(Inget kikärtsmjöl i receptet längre, uppdaterat recept!)
Ingredienserna mixar man ihop.
Smeten lät jag sedan svälla i ca 5-10 minuter.
Riktigt smarriga! Noel åt en bagel med äggröra och mosad avokado till kvällis efter gymmet och gillade!
Med kikärtor:
Till middag åt jag och Daniel en bagel på kikärtor/vita bönor och så hade jag naturerell färskost (creeme cheese), kallrökt lax, mosad avokado och pocherat ägg. Alltså det är ju sååååååå galet gott!
I love bagels!!
1 fralla / bagel räknat på svarta bönor:
117 kcal, 7,4 g protein, 3,9 g nettokolhydrater (6.2 g fiber). 3.5 g fett

Bönbröd – Bönfrallor / Bagels
- Portioner: 6 1x
Ingredienser
1 tetrapack bönor (230 g avrunnen vikt)
3 stora ekoägg
1/2 tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
uppvispat ägg och sesamfrön/vallmofrön till topping
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Låt bönorna rinna av i durkslag och skölj ordentligt.
Mixa ihop ingredienserna.
Låt svälla i ca 5 minuter och forma sedan till 6 bullar. Vid bagels så platta till något och forma hål med tex en tesked. Snygga till hålet något med blöta händer. Pensla med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-3 minuter. Låt svalna något innan de skärs upp.
Stor kram på er!
💜
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
8 kommentarer
[…] så goda! Glutenfria och nötfria. Jag hade även i 1/2 dl rostade saltade solroskärnor i, GOTT! HÄR hittar ni […]
Ser jättegott ut, detta måste jag testa. Lan man frysa bullarna tro?
Absolut det går bra!
Bakade nyss och de blev supergoda, jag använde inget kikärtsmjöl och de blev bra ändå. Jag la på en skivad avokado, samiskt rökt skinka och testade att pochera ägg med örter i gladpack. My goood, vilken ljuvlig frunch det blev!!! Tack för tipset!!!
★★★★★
Hej, tack för härlig inspiration. Jag vill så gärna baka utan vetemjöl men de gånger jag testat fiberhusk så knastrar det så. Jag tycker det är så obehagligt. Finns det nått substitut?
Hej! Hm märkligt! Jag upplever bara det om det inte är ngt annat mjöl i. Men vi är ju alla olika!
Du kan prova utan, kan inte garantera att det håller ihop dock.
Läser din blogg nästan varje dag! 🙂 Men dålig på att kommentera…. Alltid inspirerande att läsa! 🙂
Gjort många av dina recept! Senast i fredags gjorde jag din fläskfilégryta med champinjoner och sriracha i såsen. Mums!
Bageln såg oxå fantastiskt god ut!
Åh den är ju så god! Kul att den smakade! 🌷