Blomkålsgratäng med färskost och paprika

av Åse

God morgon!

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Jag och Victoria vaknade i ottan så vi sitter och jobbar i sängen med kaffekopparna. Några dagar till här sedan är vi tillbaka i verkligeheten igen.

Borta bra mem hemma bäst, tur man känner så eller hur!?

I går var vi på Chrissi Island – WOW vilket vatten! Ska strax uppdatera er! Men här kommer först  ett härligt recept för er att njuta av

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blomkålsgratäng med färskost och paprika


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
1 röd paprika
Kokosfett eller smör att steka i
225 gr. naturell färskost
225 gr. riven goudaost
0,5–1 tsk rökt paprikapulver
Salt och vitpeppar efter smak
Lite finklippt gräslök


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull med vatten som täcker och låt koka i cirka åtta minuter tills buketterna är halvmjuka.
Under tiden finhacka löken och paprikan och fräs den mjuk i kokosfett eller smör.
Häll av vattnet från blomkålen och ånga av ordentligt.
Smörj en ugnsform och lägg i blomkålen, dela den lite med en gaffel. Rör sedan ner färskosten, lök -och paprikafräset och blanda ordentligt med blomkålen.
Krydda efter smak med salt, vitpeppar och rökt paprikapulver.

Rör ner hälften av goudaosten. Strö över resterande goudaost innan gratängen gratineras i cirka 20 minuter. Strö över lite hackad gräslök före servering.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.