God morgon!
Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Jag och Victoria vaknade i ottan så vi sitter och jobbar i sängen med kaffekopparna. Några dagar till här sedan är vi tillbaka i verkligeheten igen.
Borta bra mem hemma bäst, tur man känner så eller hur!?
I går var vi på Chrissi Island – WOW vilket vatten! Ska strax uppdatera er! Men här kommer först ett härligt recept för er att njuta av
Skriv utBlomkålsgratäng med färskost och paprika
- Portioner: 6
Ingredienser
1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
1 röd paprika
Kokosfett eller smör att steka i
225 gr. naturell färskost
225 gr. riven goudaost
0,5–1 tsk rökt paprikapulver
Salt och vitpeppar efter smak
Lite finklippt gräslök
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull med vatten som täcker och låt koka i cirka åtta minuter tills buketterna är halvmjuka.
Under tiden finhacka löken och paprikan och fräs den mjuk i kokosfett eller smör.
Häll av vattnet från blomkålen och ånga av ordentligt.
Smörj en ugnsform och lägg i blomkålen, dela den lite med en gaffel. Rör sedan ner färskosten, lök -och paprikafräset och blanda ordentligt med blomkålen.
Krydda efter smak med salt, vitpeppar och rökt paprikapulver.
Rör ner hälften av goudaosten. Strö över resterande goudaost innan gratängen gratineras i cirka 20 minuter. Strö över lite hackad gräslök före servering.
annonslänkar