Bloggtipset

av Åse

Ronnie Mathiesen har en av Norges största LCHF bloggar: LavkarboLIV (LCHFLiv) och han berättar här i en intervju av Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt om sin viktminskning på 30 kg och hur han har fångats av sockerdjävulen några ggr 😉 Det är intressant att även människor som vet hur man ska äta erkänner hur de i bland faller ur – mot bättre vetande.
Jag är ju precis som honom, jag faller ur av samma anledning: Jag har blivit bekväm och tror jag ska klara av att äta lite socker. Slutar alltid på samma sätt, mycket vill ha mer.
Han har en intressant blogg så besök den!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

RonnieM 23 juli, 2011 - 12:15

Hei, Åse. Tusen takk for ditt innlegg. Jeg så det først i dag mens jeg sitter på hotellrommet mitt i Paris. Jeg har laget et innlegg om din omtale av bloggen min:
http://lavkarboliv.blogg.no/1311415570_omtale_av_56kilose.html

Jeg skal lage en meny over viktige helseblogger. Der ønsker jeg en link til deg, om det er ok for deg.

RonnieM

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 12:30

Hej Ronnie! Åh vad härligt, jag skulle också vilja vara i Paris 😉 Tack för omtalen! Klaert du får länka, jag lägger upp en länk till dig också! Sköt om dig!

Svara
junitjej 19 juli, 2011 - 16:13

Jag hade tänkt att börja med LCHF, men efter att ha läst om det så kom jag inte överens med den i mitt huvud. Läs om varför här:
http://junitjejen.se/ata-bor-man/

Svara
Åse 19 juli, 2011 - 16:57

Alla får äta precis som man vill! Litar man inte på de hälsovinsterna som finns på en naturlig kost eller inte tycker att man behöver äta så, så är det ju ingen som tvingar en 🙂
Med LCHF får man lägga sig precis på den kolhydratnivå man vill och må bra på, det finns inget som säger att man absolut inte får äta rotfrukter, potatis, dricka mjöl eller äta en tårtbit. Jag kan äta potatis, rotfrukter, jag dricker mjölk varje dag, jag kan ta en tårtbit (men det triggar mig) men jag fokuserar på protein och skulle aldrig i livet äta 10% ost som smakar gummi, eller en vattnig creme fraiche på 5%, men det är ju val jag gjort – för att det passar mig. LCHF är ingen diet eller viktminskningsmetod egentligen, det är en livsstil och en kost som får många att må mycket bättre än en kolhydrathög kost/fettsnål kost. Men inte behöver man äta så bara för att andra gör det.

Nyckeln till mångas överviktsproblem är att sug och hunger försvinner eller minskar drastiskt. Äter man en kost som man inte är hungrig på, går ner (om man vill det) eller står still (om man vill det) så är det ju ett vinnande koncept.
Men för många som viktminskar så brottas man med hunger, sug som bara kan tämjas av ren vilja.
”Om man äter fettsnålt så måste man kompensera med något för att kroppen ska bli nöjd och få energi och det är kolhydrater. Man kan inte äta betydligt mindre av en sak utan att äta mer av något annat, inte om man vill äta sig mätt” (citat: Andreas Eenfeldt). Oftast kompenserar en överviktig inte med långsamma kolhydrater utan med snabba och det är därför många har svårt att gå ner i vikt. Hunger framkallar sug och man slukar vad som helst.
Men inte alla fungerar så ju, många kan viktminska genom att dra ner på socker, snabba kolhydrater, äta lite vispgrädde i stället för mycket lättgrädde och gå ner jättebra, vara mätta och sedan hålla vikten.
Men med en lågkolhydratkost så stryps hunger och sug betydligt lättare och det är därför det är en nyckel till framgång för många.
Sedan ska man ju inte bara fokusera på övervikt och LCHF utan för många normalviktiga så råder den bot på jobbiga och känsliga magar och diabetes nämnde jag i ovan kommentar =)
Men som vanligt, det passar inte allas tycke och smak och då måste man ju inte äta så.

Svara
Anna-Lena 19 juli, 2011 - 10:00

Spännande att se och lyssna, det stämmer nog in på många, ha en kanondag Åse, kramis

Svara
Katarina W 19 juli, 2011 - 09:00

Hejsan!
Jag har en liten fundering ang BakePro. När man läser om det står det att proteinet förstörs och det blir beskt när man tillagar i mer än 200 grader. Men brödet som du bakar ska vara i 225 grader. Hur funkar det? TACK för en TOPPEN blogg! /KW

Svara
Åse 19 juli, 2011 - 17:31

Det fungerar bra i detta receptet =)

Svara
maja 19 juli, 2011 - 08:00

Tack för tips! Värt att ta en titt.

Svara
Räkans LCHF 19 juli, 2011 - 00:29

Wow!!! Han ser så frisk och fin ut 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.