Biffar i gräddig champinjonsås och rotgrönsaker

av Åse

Detta blev galet gott i går faktiskt så det måste få ett eget inlägg så det listas bland recepten!

2 personer á 15,5 PP (blir 3 PP mindre om man utesluter chevrén, men det är synd för det ger så god smak!)

Jag gjorde biffar på 800 g men till varje person är det 180 gr biffar (2 x 90 g)
800 g nötfärs
1 msk krossade linfrön
1 ägg
Drygt 1 msk kalvfond
Salt och peppar

Rotgrönsakerna (Till 2 pers):
1/2 kålrot
1 palsternacka
2 morötter
1/2 rödlök
1 zucchini
4 vitlöksklyftor
2 tsk olivoljasalt & peppar
60 g chevré

Sås:
100 g färska champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
Drygt 1 msk kalvfond
Ev salt & peppar

Skär ner kålrot, palsternacka, morötter, några vitlöksklyftor, zucchini och rödlök. Ringla olivolja över, salta och peppra och skjuts in i ugnen 225° i ca 25-30 minuter eller till grönsakerna är mjuk (kålroten framför allt)
Stek nötfärsbiffarna och skölj ur pannan. I med lite smör och stek champinjonerna, salta o peppra, sedan i med grädden + kalvfonden, smaka av med salt o peppar och i med biffarna, stäng av plattan och på med locket!
När grönsakerna r klara, fös ihop dem portionsvis och på med 30 g chevréost över varje hög, in i ugnen igen för att smälta ned 🙂 Gourmé! Passar till vardags när man bara vill äta gott, när man har gäster eller en fredagskväll 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Millan 7 december, 2009 - 12:08

Det där ser jättegott ut, måste provas 🙂
O så vill jag bara säga att jag uppskattar att du kör enligt vv igen, sååå mycket enklare för oss andra med dina fantastiska recept 😀

Svara
Sagalill 6 december, 2009 - 21:50

Åh, vad gott det ser ut! Detta recept ska jag prova, tack så mycket!

/Sara

Svara
Aika 5 december, 2009 - 17:26

Åh vad gott!

Svara
Pia F 5 december, 2009 - 16:25

Men gud så gott det ser ut!! Tack för receptet! Puss!

Svara
Åse 5 december, 2009 - 16:39

Puss Puss söstra mi

Svara
Sara 5 december, 2009 - 15:46

Det ser riktigt gott ut. Får nog bli detta någon dag. Önska att jag hade kunnat komma på så många olika recept som du 🙂
Just nu har jag noll fantasi..
Tack för att du vill dela med dig 🙂
trevlig lördag
kram

Svara
Carina i Tyskland 5 december, 2009 - 14:06

Tjoho, det här ska jag minsann testa så snart som möjligt! Såååå gott det ser ut!
Tack <3
Kramar

Svara
Annika 5 december, 2009 - 13:50

Ja, den där portionen kan ju inte ens jag klaga på… hi hi… 😉

Kram.

Svara
Jessica 5 december, 2009 - 13:25

Ja det såg gott ut!!! jag älskar biffar och speciellt när man kan fylla det med vad man är sugen på för dagen!Gud vad gott det såg ut med rotgrönsaker till!
Ikväll blir det smördegsbakad fläskfilé toppad med gorgonzola och potatisgratäng hos oss:)

Trevlig kväll!
KRAM

Svara
Teres 5 december, 2009 - 12:46

MEn mums vad gott det ser ut 🙂 vad står på menyn till kvällen idag? alltid nyfiken på din mat 😉

Kram Teres

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.