Hej mina vänner!
Här vaknade vi upp till regn och grå himmel och jag hann precis smörja in Muurikkan med ny olja (använder kokosolja utan smak) innan duggregnet blev till spöregn!
Vi har ju haft FANTASTISKA sommardagar här i HBG senaste dagarna så på något sätt tycker jag det är skönt att kunna häcka inomhus idag uppkrupen under värmefilten och jobba lite och strökolla lite serier =)
Jag har börjat med ny serie TRUE LIES på Disney, bara ett avsnitt som ligger ute än så länge men den kikar jag på nu i skrivande stund! Efter det blir det några avsnitt av 911 Lonestar (med Rob Lowe), som jag betar av då och då, ibland glömmer jag bort den i flera månader 🤣 (blir lätt uttråkad av serier som har flera säsonger)
I går åt vi sååååå himla gott! Det var evigheter sedan jag gjorde Biff Rydberg men igår var det dags igen!
Magnihill är ett svenskt familjeföretag sedan 1957, från Skåne!
De utvecklar, producerar och säljer djupfrysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt.
Vid infrysning av nyskördade råvaror bevarar de såväl alla näringsämnen som allt det goda.
Detta gör att Magnihill kan erbjuda ett ”färskt” utbud av grönsaker, bär och frukt – året runt!
Fördelar med djupfryst enligt magnihill
❄ Djupfrysning är en skonsam metod som ger lång hållbarhet i frysen.
❄ Skippa svinnet – ta bara ut exakt den mängd du behöver från frysen och spara resten.
❄ Råvaran får mogna färdigt i jorden eller på plantan/busken.
❄ Råvaran skördas när den är som bäst och fryses direkt efter skörd.
❄ Fryst är näringsrikt. Länge. Allt det goda, smak, aromer och näringsvärden bevaras.
❄ Djupfryst kräver inga konserveringsmedel.
Jag har använt Magnihills produkter i flera år nu, älskar sortimentet och passar mig perfekt för då slipper jag skala och hacka själv! =)
Kika in på deras sortiment HÄR – gediget eller hur!?
Jag älskar deras bär och fruktsortiment men även deras grönsakblandningar!
En nyhet är deras Pyttrotfrukter och det var den jag använde igår istället för 100% potatis!
Deras pyttrotfrukter innehåller Morot, Potatis, Gulbeta, Palsternacka (KRAV-ekologisk ingrediens)
Perfekt till pyttipanna eller till Rydberg eller varför inte som vegetarisk pytt i panna eller som bas i soppor eller grytor.
HÄR hittar ni deras återförsäljare!
Jag brukar beställa från MatHem!
Hur som haver Biff Rydberg it was!
Löken tärnade jag upp och sedan fick den karamelliseras i smör på låg väre i ca 20 minuter – såååååå gott det blir då!
Lite salt och en skvätt tamarisoja sedan mot slutet.
Pytten och köttet stekte jag dock ute på Muurikkan! Älskar den!
Alfons höll mig sällskap och kände in doften!
Mitt lilla hjärtegull och eviga följeslagare!
Så himla smidigt med den här färdiga pyttpåsen.
Rotfrukterna stektes på ganska låg värme i smör, rör regelbundet och sedan lade jag locket på. ca 10-15 minuter stekte jag.
Salt och peppar så klart.
Senapskrämen är otroligt god till!
Jag är inte glad för äggula på men det gillar Daniel. Till Noel och Juni stekte Daniel ägg.
(Nej pytten är inte bränd, det är bara lite mkt svärta i bilderna 😅)
Jag kom på efetr det tt jag tagit bilden att jag glömt hackkad saltgurka! Det är ett MÅSTE 😋
Här kommer receptet!
Skriv utBiff Rydberg med rotfrukter och senapskräm
- Portioner: 4
Description
800-1000 g oxfilé
850 g Pyttrotfrukter från Magnihill
3 stora gula lökar
1 knippe bladpersilja
1 dl hackad saltgurka
Smör att steka i
Senapkräm:
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar
Ingredienser
Ta fram köttet ca 30 minuter innan. Skär i skivor och sedan i bitar om ca 3 cm.
Rör ihop senapskrämen och ställ kallt.
Stek löken på låg till medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad.
Krydda med salt, peppar och lite tamarisoja.
Stek pyttrotfrukter i rikligt med smör tills den fått lite färg och är mjuk. Krydda med salt.
Stek köttet i smör i het panna i någon minut, det ska bara få färg. Salta och peppra.
Lägg upp på köttet i en sträng, löken bredvid och sedan pyttrotfrukterna. Garnera med lite hackad bladpersilja och servera med senapskrämen i en liten skål, en äggula och hackad saltgurka.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Tack för alla goa recept och annat kul du delar med dig av!
Varifrån kommer dessa vinglas?
Hoppas du får en härlig vecka.
Kramar till dig!
Hmm, nu blev jag nyfiken. Har du ett lock till din Murrikka? När smörjer du in den med olja? Har en men är ganska dålig på att använda den, ska försöka bli bättre i sommar!
Yes jag har lock till min, finns att köpa!
Jag smörjer in med nytt fett efetr varje tillagning! Det ska man göra.
Så jag torkar av pannan med hushållspapper (blött sedan torrt) sedan hettar jag upp och bränner in oljan.
Ja den är ju så trevlig att använda så gör ett försök i sommar!