Bakad potatis med ägg- och laxröra

av Åse

Hej på er!

Kikar in lite snabbt till er med ett gott recept!
För några lillördagar sedan så blev det först lite plock – blivit galet i cheddar!
Tryffellsalami och Brie de Meux samsades på brädan.


Skärbräda hittar ni HÄR – de är sååå mjuka och vackra! Har två stycken.

Jag älskar verkligen potatis i alla former! Men väljer ofta grönsaker eller andra rotfrukter men då och då så är det ju så himla gott! Jag kommer ihåg när jag Viktväktade förr, klyftpotatis var 2 points valfri mängd 😅 Gissa vad som dominerade tallriken alltid? 😉
När jag och mammagänget Viktväktade efter våra 06:or var födda så åt vi alltid på Graffitti Café efter onsdagsvägningen och festade loss det på bakad potatis 😜 Jag brukade välja Bakad med Crabmix eller en bakad med Rostbiffssallad
Skulle såååååå gärna vilja ha de gamla recepten på just de två, var SÅ goda! Ska se om jag kan luska rätt på dem 🤣

Nåväl denna onsdagen när vi åt detta så hade jag en varmrökt laxfilé som jag köpt på Lidl så jag svängde helt enkelt ihop en laxröra!

Blev smarrigt värre!
Vill man inte ha laxröran till potatis så kan man ju servera en god sallad till!
Men här kommer i iallafall receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bakad potatis med ägg- och laxröra


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 bakpotatisar
2 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 finhackad rödlök
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 msk pepparrot på tub
200 g varmrökt lax
½ citron
smör, pommeskrydda/allround
5 dl skuren isbergssallad.


Instruktioner

Ugnsbaka potatisarna i ugnen, 200 gr. i ca 60 minuter.
Koka äggen och skär dem både kors och tvärs i en äggdelare.
Rör ihop creme fraiche och majonnäs i en skål. Rör ner pepparroten.
Finhacka rödlök, gräslök och dill och rör ner i creme fraiche /majonnäsröran. Vänd ner de hackade äggen och bitar av den  varmrökta laxen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner en klick smör i potatisarna och krydda med valfri krydda, lägg en handfull isbergssallad i potatisarna och fördela röran ovanpå. Garnera med citronskiva/klyfta och gärna en dillvippa.

Kram på er!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Lena Ramnér 18 november, 2023 - 18:02

Underbara recept ! Tack !

Svara
ÅsaS 1 juli, 2021 - 20:45

Hur kan jag ha missat det här?! Prenumererar på inlägg, följer på FB och insta, men det här, och fler därtill, har gått mig helt förbi!
Den där laxröran skulle nog sitta fint på en toast också, till mig som är en brödjunkie 😅
Kram 💕

Svara
Åse 2 juli, 2021 - 08:03

Haha tänk att även solen har sina fläckar 😅❤️

Svara
ÅsaS 2 juli, 2021 - 16:55

Ja, tänk att hon har det 😅 Har försökt såå många gånger att skippa brödet, men nej, det funkar inte för mig. Har väl inte disciplinen som behövs. Vanans makt som styr och bråkar. Och lite lathet, kanske.. 😏

Svara
Catti 19 maj, 2021 - 11:19

Tänker också med glädje och nostalgi på Graffitis potatisar…älskade också rostbiffröran liksom räksalladen.
Nu under pandemin har det ju fått bli hämtpotatis och av någon anledning tycker jag inte att de smakar som jag minns det från förr…undrar om det beror på att potatisarna bör ätas precis när de kommer ur ugnen? I vilket fall tycker jag att fyllningen inte är lika krämig och god som förr utan att allt är lite torrare…som sagt, kan bero på att de ätes efter 20-30 min i stället för direkt, eller också har de ändrat recepten. Beställde senast en med blue cheese-dressing och fick till svar att den har utgått ur sortimentet…

Svara
Åse 19 maj, 2021 - 11:24

Hej!
Ja jag tror de ändrat recepten helt!
Och håller med bakad ska ätas BUMS! 😋

Svara
Linda 18 maj, 2021 - 20:23

Brukar också köpa den laxen på Lidl! Sååå god!

Svara
Åse 19 maj, 2021 - 11:28

Visst är den!!

Svara
Mia 18 maj, 2021 - 19:54

Ditt recept med lax både ser och låter jättegott!
Bakad potatis är ju så himla gott. En glömd favorit som jag lovade familjen nu till helgens grillmiddag.
Tack för tipset! Kommer du på crabmixröran så lägg jättegärna ut receptet! Älskar skaldjur
Älskar din blogg men dålig på att ge mig till känna😊🙈

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 19:55

Men nu gjorde du! Tack för det och på återseende! 🙏🏻🥰

Svara
Catharina 18 maj, 2021 - 16:57

Åh jösses Åsa vilka nostalgiska minnen du tar upp om de bakade potatisarna på Grafitti. Dina val var även mina absoluta favoriter om du lyckas ordna de recepten så skulle jag jubla. Jag födde mina tvillingsöner i oktober 95. Minns såväl att jag, när jag var höggravid, tvingade deras far många kvällar i veckan för att handla bakpotatis på Grafitti åt mig. Det enda som för tillfället gick ner. Kram och tack för tillbakablicken🥰

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 17:23

Haha! Underbart!!
Ja jag lovar att lägga ut om jag kommer över dem!
PS! Jag hade dille på Bridge Blandning med mina tvillingar 97 😅

Svara
Malin 18 maj, 2021 - 14:26

Hahaha ja som vi festade loss, det var tider det 🤪 man drack ju knappt ett glas vatten före vägningen och sen frossa på Grafitti efter. Men det var en mysig tid det. Puss på dig😘

Svara
Åse 18 maj, 2021 - 17:47

Haha! Ja det var härliga tider Malin!! Puuuuuss på dig! ❤️

Svara
Frida 18 maj, 2021 - 22:49

Ååå Grafitti minns man ju, gick i gymnasiet på 90-talet i Hässleholm och där åt vi ofta, såna minnen, Kycklingcurry var min favorit😋

Svara
Petra Karlsson 18 maj, 2021 - 12:36

Jag är ju oxå en potatistjej och bakad potatis är ju en stor favorit. Jag brukar göra en skinkröra till mig och en med räkor till maken…men måste ju säga att ditt recept såg ju så himlans smarrigt ut! Jag har inte testat med lax tidigare men kan ju bara tänka mig hur gott det är…..Tack för det tipset!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.