Fylld baconlindad kyckling i ketjapmanis sås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Go’eftermidda!

Var länge sedan jag gjorde en sådan här comfort food rätt med grädde, ost och härlighetens smaker! Svamp är ju bästa umamin så jag lovar det här är en rätt som smakar!

Till det en enkel Burrata Caprese – sluuuurp!
Jag äääälskar burrata – ni såg kanske burratapizzan i förra inlägget?

Voila! Såsen var to-die for som man säger här i Skåne 🤠
Ketjap Manis är en lite sötare soja från Indonesien. I denna rätten går den inte att ersätta utan att förändra smaken på såsen.
Sältan från baconet, färskostfyllningen, den rökiga smaken från sojan, de smörstekta champinjonerna, syran från tomaterna, burratan – EN TIOPOÄNGARE!

Till detta drack vi en Ripasso som jag druckit förut!

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic, 2018

Snygg unik flaska och vinet är en rik och kraftig Ripasso från ekologiska odlingar.

Ett vin som fått många fina recensioner!
Beteckningen Superiore innebär noga utvalda druvor med extra druvmognad i kombination med extra lång lagringstid.

Vinet bjuder på en doft av mörka körsbär, torkade plommon, färska örter, choklad och fat. Smaken är generös och djup och har samtidigt en fräschör som gör vinet utmärkt till många olika sorters mat. Njut till höstens kötträtter och grytor på vilt med smakrika tillbehör eller din italienska favoritmat. De begynnande mognadstonerna i vinet passar särskilt bra till svamprätter, varför inte en kantarelltoast eller pasta med Karl-Johan? Passar även utmärkt till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.

Vinet satt som en smack till vår mat =)

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fylld baconlindad kyckling i ketjap manis sås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
6 msk färskost
12 msk röd pesto
1 paket bacon
250 g champinjoner
smör att steka i

Sås:
2 tsk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes (börja gärna med mindre)
23 msk ketjap manis
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda färskost med röd pesto
Putsa filéerna och salta och peppra dem på båda sidorna. Lägg en klick färskost på varje filé och rulla/vik ihop.
Rulla 1-2 skivor bacon runt varje filé.
Skiva champinjoner och fräs i smör.
Stek kycklingrulladerna i lite smör runt om, baconet ska få lite färg.
Fräs finhackad vitlök och chili i smör, rör ner ketjap manis, grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i en ugnsform av mindre format och lägg i kycklingrulladerna. Strö champinjonerna ovanpå.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med burrata och små tomater i klyftor. Olivolja och balsamvinäger, salt räcker gott och väl som smaksättning.

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.