Skriv ut

Melanzane alla parmigiana

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

3 medelstora auberginer
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk röd currypasta
0,5 dl vitt vin
Färsk basilika, cirka en kruka
Salt och svartpepparpeppar
600 g buffelmozzarella
2 dl riven parmesanost
2 dl stark riven ost
Olivolja


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader.
Skiva auberginen och salta skivorna, och låt dem ligga och vila en stund för att få ut vätskan. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt därefter de krossade tomaterna, vitlöken, basilikan, currypastan och salt och peppar efter smak. Låt puttra i cirka 10–15 minuter. Torka av aubergineskivorna och stekdem i stekpanna någon minut på varje sida. Smörj formen och häll ett tunt lager med tomatsås i botten, sedan ett lager riven parmesanost, därefter aubergineskivorna, sedan mozzarellaskivor. Varva så tills du kommer till sista lagret, som avslutas med tomatsås och riven västerbottenost. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30–40 minuter.