Att leva sitt liv öppet

28 oktober, 2013
Jag har levt som bloggare i 16 år och jag har vunnit många vänner men även förlorat några.
Att offentligt berätta om varje steg man tar mottas inte alltid så bra av alla vänner.
Att leva ”det glada livet” och vara med om massa skoj är en bloggfördel men även en del i mitt yrke, det är events, resor, upplevelser. Dörrar som öppnas. Men det är inte alltid bara positivt.
Jag har en liten klick nära vänner, de flesta av dem har jag haft i väldigt många år, de flesta förstår mycket väl min situation och vet att jag försöker avsätta så mycket tid som möjligt för dem. Ibland avsätter jag för lite tid för dem och det får jag veta och jag får en kärleksfull uppläxning ♥
Många av dem läser inte min blogg och det tycker jag är skönt, då har jag något att berätta när vi ses.
Men det händer att det kryper fram från nära & kära & vänner & bekanta:
– Du hör aldrig av dig!
Men de glömmer att de inte heller hör av sig, men de vet ändå allt som händer i mitt liv. De ser allt roligt som sker. De har säkert också en himla massa roligheter: Fester, resor etc, men det kan ju inte jag läsa något om.
Så det blir en märklig situation där jag lever i ett skyltfönster, öppet för feltolkningar och slutsatser.
Och det har avslutat vänskap ibland.
Jag får så mycket positiv feedback från er på bloggen, instagram och i sociala medier men att mina vänner och min familj gläds med mig och talar om att de är stolta, det betyder ju något extra som ni förstår.
Jag gnäller inte, har valt detta själv och det är en del av paketet så att säga – att vara offentlig. Men det har skänkt en del hjärtvärk under åren, ska ni veta. Och det kan vara bra för er också att veta, att det inte alltid är så himla glammigt och positivt att leva sitt liv öppet.
Jag uppskattar er alla, nära & kära, bekanta och läsare. Ni som hör av er och ni som inte hör av er.
Livet är på tok för kort för att gå runt och hysa agg och känna sig missnöjd och besviken.
KRAM på er!

 

62 kommentarer
0

62 kommentarer

Erikas LCHF till vardag och fest 31 oktober, 2013 - 14:42

Jag kan förstå att det inte alltid är lätt att dela sitt liv med resten av världen. Jag är i alla fall oerhört glad att du gör det för du ger så mycket positiv energi och glädje via din blogg och jag älskar dina recept. 🙂
Det måste ha känts skönt att lära känna Victoria som lever ett likadant liv. Då har ni samma förutsättningar.
Ha det bra och sköt om dig!
Kram Erika

Svara
Åse 31 oktober, 2013 - 14:46

Hej Erika! Tack! <3
Ja verkligen, hon är min närmsta kollega.. Stor Kram!

Svara
Carolina 30 oktober, 2013 - 23:23

Jättefin blogg med bra koncept!

Svara
Carin 30 oktober, 2013 - 18:19

Kram på dig också kära Åse! Jag känner igen mycket av det du skriver och ändå har min blogg inte funnits lika länge eller blivit lika populär, men den har redan kostat mig en del vänner…och gett mig många nya också. Hursomhelst, tack för att du finns och vågar fortsätta leva öppet, även när folk misstolkar eller missunnar. Din blogg är väldigt fin och jag är så glad att jag hittade den. Kramis

Svara
Helena 30 oktober, 2013 - 08:50

Styrkekramar!!
Förstår det komplexa i detta.

Svara
mariagunilla 29 oktober, 2013 - 17:45

hej åse! du vet att jag har följt dig så länge jag har läst bloggar. du fick mig att förstå att jag oxå kunde ta tag i mitt liv. du är en sann förebild och oavsett ”så finns jag här” 🙂
jag förstår din situation, inte alla som upplever att bloggen är ”en bra sak” och ännu fler som har svårt att glädja sig åt andras framgångar…
skit i det! livet är för kort! Heja dig! kramar!

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 07:08

KRAM tillbaka!!

Svara
Sophie 29 oktober, 2013 - 13:07

Hej Åse,
Jag har ju följt dig i många år nu. Till och från.
Flera graviditeter har det blivit och många fotofrågor 🙂
Jag är glad att du delar med dig av ditt liv.
Stor kram
Sophie

Svara
Ti 29 oktober, 2013 - 09:30

Tack snälla Åse för att du delar med dig av dig själv, det uppskattas! Och säkert av många fler än mig.

Svara
Susanne 29 oktober, 2013 - 08:53

Hej!
Jag kan inte se kommentarna….? Är det så numera eller bra min dator?? Inte datorn har testa på flera nu. Såt bara comment hidden.

Svara
1 3 4 5

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.