Asiatisk biffsallad med rosa bubbel

20 november, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

God eftermiddag!

Halv storm här i Helsingborg i gårkväll! Vi hade vår skjutdörr till köket stängt för att vi stekte kött och larmet inte skulle gå (ja vår fläkt suger!!) och hade ytterdörren öppen under tiden.
Hela skjutdörren ställde sig på tvären typ 🤣

Jag ska strax ställa mig och baka lite frö- och nötbröd och packa upp lite beställningar, vardagsrummet ser ut som ett lager haha!
I kväll ska vi sedan hem till Erika & Björn, de var egentligen bjudna hem till oss men Björn har inte haft vattkoppor och det vill han ju verkligen inte ha heller! Så vi kör lite mys hemma hos dem istället 🍾♥️

I går åt vi SÅ gott! Detta måste ni verkligen prova hörrni!

Flankstek är en favoritköttdetalj! Det går snabbt att grilla eller steka och blir alltid bra! Viktigt dock att skära köttet TVÄRS över fibrerna så det inte blir segt, men fibrerna är ju väldigt tydliga så går inte att missa.

Voila! Asiatisk biffsallad med nudlar!
Hur gott som helst!

Skulle kunna leva på detta!!


Ser ni den coola flaskan? Japps, ni har sett It’s a XXX hos mig förr!

Nu är det dags för IT’S A PINK – ett smarrigt rosébubbel, extra dry (dvs lite sötare) som passade galet bra till denna maträtten!

Vinterns coolaste flaska eller hur!? Detta platsar när vännerna eller väninnan kommer och självklart en rolig gå-bort present.

Hur är vinet då?
Jo det är ett friskt mousserande vin med miljontals bubblor från Italien med smak av jordgubbar, persika och citrus som passar perfekt att avnjutas som det är ett till asiatisk mat, eller varför inte till en buffé med lite allt möjligt?
Vi tyckte det här var riktigt bra, det teor jag att ni också kommer tycka.

It’s a Pink avnjuts bäst väl kyld.
Artnr 53022 ⎮Alk 11% ⎮Pris 119:- ⎮Sockerhalt 1,3g/100 ml ⎮85% Glera och 15% Pinot Noir

Vinet hittar ni i beställningssortimentet och ni kan läsa mer om vinet HÄR och en länk till bubblet.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk biffsallad


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1000 g flankstek
salt, peppar
smör och olja att steka i
200 gr. risnudlar, kokta eller sjögräsnudlar
5 st salladslök, i tunna skivor
1 knippe minimorötter, strimlade
3/4 gurka, i kvartar
1 röd paprika, i bitar
i påse sugasnaps (ca 10), grovt hackade
1 broccoli i buketter (gärna bellaverde)
2 msk sesamfrön, rostade
1 kruka koriander, grovt hackad
150 g jordnötter, grovt hackad
1 dl mango, tärningar

Dressing:
3 st lime, pressade
3 msk fisksås
2 msk honung eller sockerfri fibersirap
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk riven ingefära
1 msk sesamolja
1,5 msk japansk soja
salt, efter smak
1 röd spansk chili, urkärnad i strimlor

Chilimajonnäs:

1 helt ägg
11,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
Lite vitpeppar
1 msk citronjuice
2 dl neutral olja, tex en neutral rapsolja
23 tsk sambal oelek


Instruktioner

Ta fram köttet ca 1 timme innan det tillagas, putsa från ev senor och hinnor.
Förbered majonnäsen: Alla ingredienser ska ha samma temperatur.
Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i.
Förbered dressingen ca 1 timme innan och låt stå och dra under tiden.
Förbered alla grönsaker. Stek broccolin några minuter i olja eller smör så den blir al dente.
Koka nudlarna eller skölj sjögräsnudlarna. Spola risnudlarna i kallt vatten direkt efter de är klara.
Blanda nudlarna med ca 3 msk av dressingen (eventuellt mer, den ska bara få lite smak)
Torka av flanksteken och salta och peppra flanksteken ca 15 minuter innan tillagning.
Hetta upp en stekpanna på  hög nivå med olja och smör. När smöret slutat bubbla lägg ner köttet, stek köttet på var sida lika många minuter som det är tjockt (för medium rosa) – ca 2-3 minuter.
Låt köttet vila i ca 10 minuter i bakplåtspapper innan köttet skärs upp tvärs över fibrerna i tunna skivor.
Blanda nudlarna med grönsaker och lägg upp på fat, lägg på köttet, dressing, jordnötter och koriander och klicka över chilimajonnäs.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Helena 23 november, 2021 - 11:42

Ska dressingen enbart användas till nudlarna? Det blir ju betydligt mer dressing än de 3 msk man ska använda till nudlarna? Är sugen att testa receptet:)

Svara
Åse 23 november, 2021 - 11:45

Resterande dressing toppar du salladen med =)

Svara
Helena 23 november, 2021 - 12:25

Naturligtvis – läser som en slarver

Svara
Åse 23 november, 2021 - 12:25

Det är så lätt hänt! 😅

Svara
ÅsaS 20 november, 2021 - 16:59

Ja, fy sjutton vad det blåste igår kväll! Ja, även här i Västerås. Vår kombinerade klätterspaljé-/vindskydd blåste omkull inatt. Där ser man hur ”bra” det vindskyddet var.. 🙄
Mysigt med häng med goa vänner. Här blir det lugn kväll, med lite bad och gott att tugga på. Har dock inte bestämt än vad det ska tuggas på..
Njut kvällen och helgen!
Kram ❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.