Älskar verkligen smakerna i den här salladen!
Tänk på att smaka av, sältan kan justeras efter tycke och smak.
Det här är min ABSOLUTA favorit när det kommer till jordnötssmör! Muuuuuums!! Inget tillsatt socker men så smarrig!
Sådär ja, dressingen är klar! Den här kan ätas med sked =)
Man kan används de grönsaker man vill ha! Wokgrönsaker eller valfria grönsaker, jag gjorde lätt för mig och köpte en påse råkostsallad som jag blandade med salladslök och paprika.
Köttet steks hastigt i het panna och läggs åt sidan. Grönsakerna steks sedan lite mjuka och blandas med köttet.
Jag serverade glutenfria lågkolhydratnudlar till mig ovh Daniel och tonåringarna ville ha äggnudlar.
Här kommer receptet!
Skriv utAsiatisk Biffsallad
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg lövbiff eller flankstek
1/2 dl rapsolja
2 msk japansk soja, gärna tamari
2 msk fishsauce
2 msk honung eller annan sötning som fibersirap
3 vitlöksklyftor, finhackad
1 tsk chiliflakes
Sallad:
1/2 färsk vitkål eller rödkål, strimlad
2 st krispsallad, strimlad
2 morötter, strimlade
2 röd paprika, strimlor
1/2 gurka, tunna stavar
4 st salladslök, strimlad
Till servering: 250 g äggnudlar eller lowcarb nudlar, kokta
150 g jordnötter, grovt hackad
Garnering: 2 lime, halverade, koriander
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl risvinäger
3 msk jordnötssmör
2 msk oystersås
2 msk sweet chili
2 msk sesamolja
<1 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor, finriven
Instruktioner
Strimla köttet, blanda med marinaden, marinera i ca 1 timme i kylen.
Förbered alla grönsakerna och lägg i en stor skål.
Under tiden blanda ihop ingredienserna till dressingen genom att mixa ingredienserna med stavmixer.
Blanda ner salladslöken.
Stek köttet hastigt i het panna, lägg åt sidan. Torka ur pannan och fräs grönsakerna med lite olja.
Servera med nudlar. Toppa med dressingen, jordnötter och koriander.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎