Åse mår bäst utan kolisar.

av Åse

Det har blivit godis både förra och denna helgen och jag ska villigt erkänna att det är riktigt gott men jag mår inte bra så här efteråt, det handlar inte om att jag ångrar, för det gör jag absolut inte – jag vill ju leva så här (strikt till vardags lite extra till helgen) men jag är uppsvälld, supertrött (har jag märkt i åratal att jag blir så trött av för mkt kolhydrater) och längtar bara tills jag kommit in i ketos igen i mitten av veckan. Så HUNGRIG och sugen man är hela tiden när man ätit kolisar i några dagar?! Hade nästan glömt det där. Mina fisar när jag äter kolisar kan förgifta en hel armé!!!! När jag äter lågkolhydratkost så är de som bortblåsta! (hahahaha ja rent bokstavligen!!) Men jag är ju så kolhydratkänslig :/
Så nu kommer jag hålla mig strikt till lågkolhydratkost och ingen alkohol (lite vin på fredag då vi ska ha gäster), jag mår helt enkelt bäst så och jag vill ju vara i fin form vid operation, både fysiskt och psykiskt!!
När det gäller vägning så har ni ju förstått vid detta laget att det blivit ett väldigt oviktigt moment nu så här på slutet och det är jag så glad över! Jag skiter i vad jag väger faktiskt, så länge jag mår bra och ser bra ut (i mina ögon)
Men en ny vikt kommer tas dagen före operation, dvs den 27 sep. Då kommer även måtten att uppdateras. Den vikten och de måtten jag har den 27 sep kommer jag anse vara mina officiella målgångssiffror så ni vet! Den 27/9 får vara ”FINITO” på denna viktresan, då anser jag mig vara vid mål – vad jag än väger.
Denna veckan blir det nog inga kulinariska utsvävningar men nästa vecka ska jag verkligen anstränga mig och prova nya goda lågkolhydratrecept, allt för att njuta så mkt som möjligt av all god mat man kan laga så då hoppas jag att mitt receptbloggande tar fart!!

Hoppas ni alla haft en superskön helg!!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

69 kommentarer

Chrissan 7 september, 2009 - 08:13

Känner igen mig i det där med gaserna..;)

Svara
jessica 6 september, 2009 - 07:21

Hej åse,
Du är bara så duktig! Jag var det oxå men har tappat helt karaktär, ork och lust. Hoppas den återkommer SNART!
Så lätt det är och tappa taget när man släpper planeringen, det är a och o!
Kramar Jessica

Svara
Chrissan - Pusen 4 september, 2009 - 23:00

Godis… hualigen! Försöker verklgien att sluta äta godis och den senaste tiden har det verkligen gått bra. Mycket tack vare att jag fått ta del av din story här på sidan. Kommer attt använda dia tips och recept mycket i framöver. Har verkligen blivit sterkt och mer medveten i min mathållning. Och dessutom funderar jag också på detta med OP efter det att barnen blivit födda. Tack för jag får följa din resa där med på din resa där med.

Tack!

Svara
Åse 5 september, 2009 - 09:45

ad skönt att höra att det går bra för dig!! Visst är sockret en evig källa till problem ;))

KRAM!

Svara
camilla 4 september, 2009 - 20:09

Hej Åae!

jag har gjort just en sådan op som du nu ska göra.Dock inte brösten,men magen.De tog bort 2 kg av skinn 🙂
Hur ska de gå tillväga med din op? Om det är ok att jag frågar?
ta nu inte detta på fel sätt,men jag tycker du ser så smal och fin ut och undrar då vart du har ditt skinn 🙂 Mna kan nu inte se något alls.

Hoppas inte du tog illa upp nu?
För jag tycker att man ska göra det om man själv lider och tycker det är jobbigt,för det gjorde ju jag 😉

Jag ska dock tillbaka för jag blev inte nöjd med mitt resultat.Men det ska vi inte prata för mycket om nu…..

Kram Camilla

Svara
Åse 5 september, 2009 - 09:42

Hej Camilla!

Nej jag tar inte illa upp!!
Jag har både ett överskott av fett och skinn på magen, dock vet jag inte än om det räcker med en liten buk op.
Jag ska på konsultation den 17/9, sedan blir det OP 28/9.

Vad tråkigt att du inte blev nöjd!!

Vill du får du gärna följa min OP på http://plasticfantastic09.wordpress.com (lösen: tuttfia)

Svara
jenn 4 september, 2009 - 16:27

ojoj vad jag känner igen mig 😉
*kramar*

Svara
Kicki G 4 september, 2009 - 14:19

Jag testade LCHF i tre veckor som ett sätt att bryta sommarens alla dåliga vanor, men även för att jag var nyfiken på att se hur det skulle funka. Jag har tre-fyra kilo jag vill gå ned av kosmetiska skäl. Tyvärr fick jag sån obehaglig hjärtklappning av kostomläggningen att jag lade av. Jo, jag testade magnesiumtillskott, men det hjälpte marginellt.
Jag tror inte att detta är en metod som passar alla, men säkert vissa.

Svara
Åse 4 september, 2009 - 14:22

Ja, men självklart är det så? Viktväktarna fungerar inte för alla, GI metoden fungerar inte för alla, LCHF fungerar inte för alla.
Däremot så fungerar LCHF för väldigt många där VV och kalorirestriktion inte hjälpt eller varit för svårt.

Hoppas du hittar en metod som du mår bra av!

Svara
SaraG 3 september, 2009 - 15:52

Hej Åse!
Härligt att höra att du mår så bra!! Lycka till!!
Kram

Svara
Sandra Palmqvist 2 september, 2009 - 22:57

Målgång…
Så härligt med avslut!
Gillar din hälsosamma inställning till vikt & mat.
Kommer säkert läsa gamla inlägg då det är min tur att få bort ett par gravidkilon.
Har inte funnit en annan sida som ger mig så mycket inspiration som denna.
Tack!

Svara
Ingela 2 september, 2009 - 20:50

Bara fyra veckor kvar men du är redan i mål, både fysiskt och mentalt – grattis åter igen 🙂

Du har verkligen inspirerat mig att fundera kring vad jag äter, och även om jag inte äter enligt LCHF så har jag dragit ner på snabba vita kolhydrater men inte på bönor, linser, knäckebröd och liknande, och mår så mycket bättre! Framför allt magsvullnaden har minskat påtagligt, och bara det gör ju att man känner sig smalare! 🙂

Svara
Caroline 2 september, 2009 - 16:22

Vet att det låter urdumt men denna raden

”Mina fisar när jag äter kolisar kan förgifta en hel armé!!!!”

fick mig att gilla dig ÄNNU mer nu!! =D Själv vet jag varken ut eller in längre. Mina magproblem börjar blir värre o värre även med LCHF så jag vet varken ut eller in. Men det är skönt att det funkar för dig!! =D

KRAM!!

Svara
Malin 2 september, 2009 - 14:12

Hej ÅSe

Gud vad spännande resa du har framför dig! Måste kännas alldeles underbart att veta att man om bara en månad nått sitt slutgiltiga mål. Det där med bröst o maghud har också lockat mig men jag har bangat ur i sista sekund.. Vad fick dig att våga ta steget?? 🙂

ALL LYCKA TILL I FRAMTIDEN! Hoppas på att få se finfina bilder FAST man inte är inloggad (du vägrar ju av ngn anledning godkänna mig 😉 )

Svara
Åse 2 september, 2009 - 14:19

Hej Malin!

Jag har ingen inloggning kvar här på 56 kilo sedan ett tag tillbaka och alla bilder etc som finns här på 56 kilo är tillgängliga för alla läsare.
Bilder på min kropp utan kläder kommer man inte få se här på 56 kilo! 😉

Kram,
Åse

Svara
Carra 2 september, 2009 - 12:24

Så härligt att du mår så bra . Håller med dig om att man mår bättre utan kolhydrater. Däremot har jag fortfarande svårt att gå ner i vikt . Kan vara för mycke alkohol på helgerna 😉 Ska även försöka komma igång med lite mer träning, kanske kan hjälpa.
Längtar verkligen efter alla dina härliga mat tips igen, är så inspirerande.
Ha det bra , å lycka till med operationen!
/ Carina

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 2 september, 2009 - 10:02

Vilken upplevelse att få tillbaka datorn efter haveri och läsa så sköna må-bra ord från dig!
Grattis till dina uppnådda mål både kropssligt och själsligt.
Vad kan kännas bättre än att ha lärt sig exakt hur ens kropp fungerar och vad man mår bra av?

Lycka till med fortsättningen,
ser fram emot lite goda recept 🙂

Kram//Mariah

Svara
Åsa N 1 september, 2009 - 22:19

Förstår att du vill vara i form både fysiskt och psykiskt inför op:n. Det är jätteviktigt. Det måste vara skönt att kunna sätta ett slutdatum för viktresan och det allra härligaste: att du är NÖJD!
Kram och lycka till.

Svara
Charlotte 1 september, 2009 - 22:10

Hej!
Jag har läst din blogg nu av och till och fascineras över hur lik din(a) viktresor är mina. Jag har ”bara” tre barn och två graviditeter (alltså ett par tvillingar) men samma problem egentligen och det skulle nästan kunna vara jag som skriver din blogg (haha). Jag vill gratulera till ett bra resultat och jag vill även önska dig lycka till på operationen, det skulle ju verkligen vara en dröm att göra en sån operation,, du kommer att bli skitsnygg!!!

Jag har bara vv hittills men jag ska nu försöka mig på lite lowarb och se hur det lyckas hålla kolhydratsuget borta,, jag är så less på att alltid behöva kämpa emot suget!

Lycka till!
/Charlotte

Svara
Åse 2 september, 2009 - 12:03

Tack Charlotte!

Lycka till med lowcarbandet! Man kan ju inte annat än prova sig fram! 🙂

Svara
Soulsister 1 september, 2009 - 10:40

Va spännande med op, lycka till! Måste kännas skönt att få fixat till sig.
kram

Svara
Malin B 1 september, 2009 - 10:35

Vad spännande med op:en!
Jag känner så väl igen mej när det gäller kolhydraterna…men det är det som gör det lätt att komma igen efter lite svullande. Man vill helt enkelt vara så trött och pluffsig som man känner sej. Jag åt både B&J glass i helgen och sedan nypotatis och det kändes på en gång 🙁

Kram

Svara
Marika 1 september, 2009 - 09:27

Hallå Åse!

Har saknat din dagliga uppdatering, KOM TILLBAKA *fniss*
Jag har oxå ätit massssor av kolisar i helgen, fest o bröllop…MEN, i söndags ställde jag mig på vågen och INGENTING hade ändå hänt, UNDERBART att inse att denna livstil är något man verkligen kan leva med och inget som man gör för en period. Jag skulle dock vilja veta vaf i fett du brukar äta… T tx till lunch o middag… Jag får i mig massor av proteiner o fett oxå, men inte tillräckligt =/

Lycka till med ”den sista resan” och väntar på nya uppdateringar!

Känns ungefär som man känner dig vid det här laget 😉

Kram

Svara
Åse 1 september, 2009 - 09:59

Hej Marika,

Jag vet inte exakt hur mkt fett, proteiner etc jag äter – jag kör på känsla och vet inga procent, gram etc tyvärr.
Har slutat att lägga in min mat på tex Viktklubb, Min mnat etc.

Svara
Johanna 31 augusti, 2009 - 22:46

Vad kostar operation utav överflödig och hängig hud?

Svara
Åse 1 september, 2009 - 09:59

Det är olika från klinik till klinik.

Svara
Lisa 31 augusti, 2009 - 22:10

ser fram emot spännande recept!

Svara
Emma H 31 augusti, 2009 - 21:54

Förstår precis hur du känner för jag har också ätit mer kolhydrater nu och magen blir som en ballong ibland, nu kanske mer än vanligt eftersom den inte är van att få i sig massa kolisar. Men man blir piggare och känner sig inte alls lika svullen utan kolhydrater. Jag har börjat springa lite smått (jag som nästan aldrig ahr sprungit i hela mitt liv;) och får väl se om det behövs lite mer kolhydrater för att orka med detta. Men det återstår att se.

Va underbart det måste kännas att den förhoppningsvis sista viktresan är avklarad. Du är superduktig:)
Du har verkligen inspirerat mig en längre tid nu och jag kommer fortsätta använda dina tips och recept.

Va spännande med operation. Har faktiskt precis idag suttit och tittat på bröstlyft och bukplstik, har också fått lite för mycket hud efter barnen;). Men jag har ju bara två små tjejer än så länge så vi måste ju först ta beslut om vi ska ha fler barn eller inte, annars blir det ju väldigt bortkastade pengar..
Skulle vara så himla roligt att följa dig och höra vad operationerna ger för resultat. Så jag läser mer än gärna om detta om du kan tänka dig att låta mig göra det? (för du skulle skriva om det någon annanstanns fick jag för mig)

Emma

Svara
Cicci 31 augusti, 2009 - 21:22

Hoppas du också haft en superbra helg! Och lycka till!

Svara
Karin 31 augusti, 2009 - 20:43

Åh jisses snart är det dags!! Vad spännande. Jag vill ju göra en buplastik (är det det du ska göra eller ”bara” ta bort hud?) men det är inte riktigt aktuellt än. Ja godis är gott men man mår inte så gott av det. Har varit sjuk drygt en vecka och då ätit ”normalt” och blev verkligen superdeppig och gick upp 3 kg! Ja en del svullande blev det för det var ju så syyynd om mig direkt ramlade jag ner i alla gamla fällor, men nu är det slut med det. Efter bara 2 dagar med kolhydratsnålt käk är jag mig själv igen, helt underbart.

Det ska bli spännande att följa din tid efter OP. Var görs de?

Svara
Åse 1 september, 2009 - 10:03

Hej Karin!

Ja det är en bukplastik jag ska göra, antagligen en liten, dvs nedre.
Det är Peter Cosmo på Citadellkliniken som ska ”göra mig” 😉

Svara
Skogstrollet 31 augusti, 2009 - 20:22

Har varit så peppande att följa dig på din resa och är ”glad” åt att den inte är helt slut… i alla fall inte än! Håller tummarna för dig inför det som komma skall! Spännande att hur du upplever din kropp efter operationen.

Kan för övrigt berätta att jag var till min frissa häromdagen och han såg oförskämt fräsch ut! Då berättade han att han börjat äta LCHF! :o)

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 20:35

Haha vad kul!!!

Svara
jenny 31 augusti, 2009 - 19:58

Hej igen!!

Jag vet att du har mycket att göra med barn och hus men jag är lite nyfiken på hur du kommer äta nu när du ska köra superstrikt. Skulle du kunna tänka dig att uppdatera checklistan igen?? *ber väääldigt snällt* 😉
Helt OK om du inte orkar/vill!!

kram

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 20:02

Hah neeej ngn checklista kommer inte uppdateras 😉

Jag kommer äta som jag ätit under hela våren, dvs med så lite kolhydrater som möjligt.

Kram kram

Svara
jenny 31 augusti, 2009 - 20:07

haha ok! Kunde gått… :))
KRAM

Svara
Lina 31 augusti, 2009 - 19:36

Jag håller med om fisarna och uppsvälld mage, dessutom försvann mitt problem med acne när jag åt low carb och när jag slutade med det kom finnarna och pormaskarna tillbaka ganska direkt… märkligt…

Svara
anje01 31 augusti, 2009 - 18:50

Grattis till målgången snart ialla fall. när du är färdig med din vikt resa kommer du att lägga ner denna kanon sida då?. jag hoppas att du kommer att fortsätta ge oss massa av insperation i fortsättningen.det har blivit som ett gift att gå in på din sida och titta på recept och info du delar med dej av.tänkte höra med dej om du har något förslag att äta på natten när man jobbar.äter nu oftast omelett och sallad mitt på natten. är det bra tror du eller kan det vara för kraftigt den tid på dygnet.mvh jenny.

Svara
Jessica 31 augusti, 2009 - 18:15

Hejja,hejja, du är snart i mål gumman o sen kommer du bli sååååååå fin!!!
PUSS

Svara
Kristina 31 augusti, 2009 - 17:29

Detta med toalivet, ja… instämmer.
I alla fall, lycka till med OPn, håller tummarna att du får riktigt superbra veckor fram till dess.
Personligen har jag funderat över det där med bröstlyft och bestämt mig för att det är det enda jag skulle kunna tänka mig och är därför så klart intresserad av hur du tycker resultatet så småningom blir.
Ha en underbar september, Åse!
Hej från Kristina

Svara
Ida A 31 augusti, 2009 - 17:21

Håller helt med dig gällande kollisar och Du kommer att klara ditt mål galant dvs. må underbart, äta gott och leva livet utan ”förbud” till ”OP” dagen!
Jag mår också såååå mkt bättre utan kollisar att det inte är några problem att säga nej tack till fika eller godis.
Längtar efter dina recept nästa vecka och din underbara blogg är verkligen beroendeframkallande – det första jag gjorde när jag kom hem igår kväll var att titta in på din blogg 🙂
Ha en underbar kväll! //Ida A

P.s Tjejmilen gick åt ”fanders”- har aldrig känt mig så konstig och trött i kroppen (benen), gick bara inte att springa och jag brukar springa hela tjejmilen annars. Kanske ska jag prova att lägga till fiberpasta dom dagar jag ska springa och se om det var kollisborttaget som gjorde mitt usla resultat. Ska ju springa 1 mil den 27 sep igen (lidingöloppen för tjejer) och då vill jag kunna springa hela rundan och inte gå hela biten – det tar ju sådan tid:)

Svara
jenny 31 augusti, 2009 - 16:11

Härligt Åse!! 🙂

Om du bara visste hur gärna jag skulle vilja ge mig på lchf igen…. Blir så sjukt hungrig och sugen när jag viktväktar!:( Det som du säger till Anna-Lena att ”man ska lita på sin egen målmedvetenhet” väcker dock ett hopp inom mig! Kanske att jag redan från början ”vet” att det inte kommer att fungera. Tankens kraft är ju större än man tror…

Att det ska va så svårt att ha ett normalt och sunt förhållande till mat!

Mitt största problemområde har blivit magen och midjan, allt bara väller ut… så mycket av mina kläder som jag inte kan pga det! TRIST

Jag är iaf väldigt glad för sin skull!
KRAM

Svara
Jenjo 31 augusti, 2009 - 15:02

Visst är det otroligt hur påverkad man blir av kolhydrater. Jag tackar dig för att du gjort mig uppmärksam på detta. Nu förstår jag hur man ska må… Slippa ont i mage och söt/hungersug hela tiden. Jag längtar tills jag är i din situation (i mål), men än så länge så gläds jag med dig.
KRAMIS

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 15:44

Vad skönt att det fungera så bra!!
Det handlar ju inte bara om att gå ner i vikt, utan HUR – man ska må bra och man ska hitta en metod som gör att det inte blir en kamp att gå ner.

Svara
a-k 31 augusti, 2009 - 15:01

Haha hur du beskriver dina fisar tycker jag var dagen roligaste! =) Din mage vet nog vad den gillar… Det kommer gå så bra allt det här,du kommer om möjligt bli ännu mer pingla! :))

Svara
Gabriella 31 augusti, 2009 - 14:27

Lycka till med operationen! Och det där med ”biverkningar” av kolhydraterna känner man igen… :p kan ju säga att min sambo är ytterst tacksam över lågkolhydrat kostens effekt på gaser. Håller med några av föregående kommentarer att lchf får mig att må väldigt bra, gillar kosten, mår prima i magen osv men tyvärr så går jag inte ner i den takt jag trodde, vikt väktarna funkar bättre för mig viktnedgångsmässigt men man mådde ju inte alla lika bra. Och idag skulle jag ändå inte kunna återgå till lightprodukter, lchf har gjort att jag blivit mer medveten om vad jag sätter i mig.

Kram

Svara
Petra 31 augusti, 2009 - 14:04

Hej!

Grattis till dina framgångar! Själv har jag försökt att köra lchf ett tag nu (3 v) men utan framgångar. Jag är mätt och mår hur bra som helst, men går tyvärr inte ner i vikt. Så dessvärre verkar det som att jag måste återvända till viktväktarna då jag anser att jag måste gå ner i vikt (nästan 20 kg övervikt) för min hälsas skull…Jag delar dock dina åsikter ang kolhydrater.
kram Petra

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 15:36

Anledningen till att en del går ner bättre på VV är för att man äter ett så lågt kaloriintag att kroppen tvingas att släppa ifrån sig kilon, går man inte ner med lågkolhydratkost så beror det många ggr på:

1. Man äter för högt energiintag.
2. Man äter för mycket kolhydrater fast man kanske inte inser det.
3. Man äter för lite fett.
4. För en del kan det dröja flera månader innan kroppen ställer om sig från en lågkaloridiet.

Lycka till!

Svara
Pernilla A 31 augusti, 2009 - 13:28

Hi hi så det kolisarna som gör att man fiser som en stinkbomb. Jag som trodde det var frukten ;).
Vet du……….i morse tänkte jag precis som du skrev när jag var på väg upp på vågen. Att jag skiter i vad jag väger nu för det är oväsentligt i det stora hela när man kan ha st 36/38 och ligger på 28-29 tum i jeans. Värt att tänka på flera ggr om för det viktigaste är ju inte vad som står på vågen utan att man får på sig det man vill ha på sig och att det sitter som ett smäck. Nä ut med vågskrället en gång för alla och fram med måttbandet. Tjoff där åkte den!!!!!!
Ha en go vecka kram kram

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 13:41

Haha sååååååå sant!
Jag inser att många ggr har jag inte kunnat njuta av där jag är för att jag är så fokuserad på siffror (man är väl inget kontrollfreak, analytiker för inget!) men jag vet att jag mår bättre OCH har lättare för att hålla vikten när jag inte ser de där siffrorna.
Skulle jag få för mig att väga mig efter jag slarvat någon dag eller två så blir jag sådan att jag får fetepanik och SVÄLTER mig för att se de siffror jag vill se och det är inte bra, då är det bättre att stryka ett streck över det som var och ”upp på hästen igen”

Kraaaaaam

Svara
fiffiz 31 augusti, 2009 - 14:15

så sant, måste bara hålla med i ditt resonemang. Jag får superpanik, när vågen pekar upp efter en fuskhelg eller tom när jag har den ”trevliga” veckan. Jag tror jag ska införa vägningsförbud,utan istället koncentrera på måendet.

Svara
Terea 31 augusti, 2009 - 13:17

Lycka till med operationen det kommer gå jättebra. Sen är jag lite avis p dej jag kämpade i 8 v med LCHF och gick ned 1 kg …. jag mådde bättre och slapp suget efter sött och var mätt. Så nu kör jag WW och har gått ned men är SUGEN ! försöka köra lite mer GI över mitt WW få se vad som händer.

Ser fram emot ditt matbloggande 😉
Kram Teres

Svara
~ Maria ~ 31 augusti, 2009 - 13:03

Svara
Aika 31 augusti, 2009 - 13:03

Haha, dom dära fisarna känner man igen 😉

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 13:38

Haha ja du gör nog det va? 😉 ♥

Svara
frun på ön 31 augusti, 2009 - 13:02

Ja fy, man mår inte alls vidare bra efter en för stor dos av kolisar. Jag får gravidmage direkt som pratar och släpper ifrån sig hemskt sura fisar! Och så mår jag illa som en tok. Nä usch, man mår bättre utan kolhydrater.

Lycka till med slutspurten inför OP:n, det grejar du galant! Ser fram emot nya recepttips!
Kramar!

Svara
Dessi 31 augusti, 2009 - 12:10

Du tänker så bra Åse! 🙂 Känner precis likadant vid utsvävningar. Blir uppblåst och gasig, får halsbränna lätt. Delvis därför som jag undviker kolisar, men självklart äter jag godis ibland 🙂

Kram!

Svara
Helena 31 augusti, 2009 - 11:29

Oh, vad roligt. Jag ser fram emot lite goda recept. =)

Svara
katharina 31 augusti, 2009 - 11:27

hejsan!
nu undrar jag angående din operation…känner ju igen mig med både 5 barn,graviditer och viktnedgångar=)
har själv tänkt på att lyfta brösten,ibland skulle det kännas roligare å ha nåt annat än björntassar=)
har iof inte stora bröst men som sagt de hänger.
Jag undrar hur du gått till väga,är det privatläkare eller via sjukhus?, går det via försäkring eller betalar du allt själv?
har sett nånstans att du kommer att skriva skillt om din OP,skulle ju vara hemskt intressant att även få ta del av den.
Det skiljer ju lite på sjukhus systemet här i finland o i sverige,men det är ju inte så stor skillnad,kanske man skulle få ändan ur vagnen om man skulle ta tag i det hela=)

Svara
katharina 31 augusti, 2009 - 14:23

TACK!!

Svara
Maria i Gbg 31 augusti, 2009 - 11:15

Denna helgen slarvade jag med nybakade bullar, ostbågar OCH nallande av sonens lördagsgodis. Men det är första riktiga snedsteget sen midsommar så jag är nöjd ändå. Det känns inte som hela världen och igår morse var jag tillbaka på banan igen. Men du har helt rätt i att suget inte låter vänta på sig. Det, och uppblåstheten, är det värsta. Men man är ju snart tillbaka igen… 🙂
Oj vad ego detta blev. 🙂

Kram från Gbg

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 11:18

Haha är väl bara intressant att veta att man inte är den enda med kolhydratbesvär! 🙂
Nej det är inte hela världen med en helgs snedprång, trist bara att man mår som man mår men samtidigt skönt för det gör att man får motivation att gå tillbaka till vanor man mår bra av! Tänk om man hade mått som en prinsessa, då hade ju risken varit större att man fortsatt med en massa kilon som ”straff”.

Svara
Annsi 31 augusti, 2009 - 11:08

HEj. Jag håller med ang gaserna vid kolhydrat intag! Annars tycker jag att du har en bra plan an målvikten inför op.

Svara
Linruz 31 augusti, 2009 - 10:26

Låter som ett bra tänk att ta den dagen som slut datum oavsett vad vågen står på.
Tycker du rean är där….du är jättefräsch,
Kommer själv ta tag i min viktresa nu i veckan igen efter en slarvande sommar.
Känns skönt att komma igång igen och ge sig ut på banan igen.
Ha en fin dag Kram Lina

Svara
Camilla Paleologou 31 augusti, 2009 - 10:25

HAHA..jag skrattade och kände SÅ igen mig med fisarna..haha…Helt sjukt vilken skillnad det blir i magen när man ”slarvat” lite med kolhydraterna…Jag har dock inte tagit in alla kolhydrater igen men tagit en sked till maten med lite past eller lite bröd och GODIS!! Medvetet val här oxå men gud som magen protesterar…Inget buller i magen när man inte äter de där kolisarna…Så nu får det minsann bli lite skärpning här oxå. Jag håller däremot vikten så där är ingen fara på taket egentligen men verkligen skillnad på hur jag mår med och utan kolisar! Bra konstaterande dock att jag mår BÄST utan kolhydrater.
Lycka till med OP blir säkert jättebra!
Kramizar
Camilla

Svara
isabeli 31 augusti, 2009 - 10:11

Lycka till med din operation! Det kommer gå jättebra, jag kommer tänka på dig 🙂

Svara
Annica 31 augusti, 2009 - 10:06

Ja det märks verkligen när man ”slarvat”.
Har haft en period men lite för mycket kolisar (men absolut inte pasta, ris och potatis!) vilket jag tror är anledningen till att jag mår illa efter att jag ätit lunch (low carb mat alltså) mitt på dagen. Mår så illa att jag inte ens vill tänka på mat, och då har jag inte ens ätit mycket, för det klarar jag inte. Och på kvällen får jag ont i magen, det liksom kniper. Och givetvis; en uppsvälld mage. Det har blivit en ond cirkel som det nu ska bli slut på!
Har tröttnat lite på att laga mat men nu när skolan börjar igen blir det nya tag, vill verkligen komma ”i form” igen. Och när nu grillsäsongen och sommaren är över kan man med gott samvete stanna inne och prova lite nya recept 🙂

Svara
Anna-Lena 31 augusti, 2009 - 09:49

Hej Åse!
Lycka till med din operation, allt kommer att gå kanon bra. Har själv haft en minisemester med familjen i helgen, så det har inte blivit så himla bra mat. Åter tillbaks tilll verkligheten idag, skall försöka trappa ner rejält på kolhydraterna nu och börja tänka lite mer LCHF (GI) istället för VV. Håller med dig att ju mer kolisar man äter, ju mer sugen blir man. Nu blir det ett nytt liv för min del………, hoppas att det kommer att gå bra.

Ha en bra vecka!

/Kram A-L

Svara
Åse 31 augusti, 2009 - 09:51

Det kommer gå bra Anna-Lena! Man ska lita på sin egen målmedvetenhet 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.