Arilds Vingård ❤️

av Åse

Något gott i livet måste jag ha gjort som är välsignad med så fina vänner i mitt liv ☀️
Men jag väljer mina vänner med omsorg och är glad att de i sin tur väljer mig.
29052015-012A1237


I går var vi hos våra fina vänner Annette och Jonas som äger Sveriges största vingård – Arilds Vingård. Inte nog med det utan kommer man hit får man något unikt! En varm familj där alla drar sitt strå till stacken! Väldigt osvensk familj, mer medelhavslik, där barnen alltid är med, kärlek, värme och stor generositet råder!
Annette och Jonas är fullbelagda hela sommaren, då är alla deras rum upptagna, restaurangen är full och det är bröllop varenda helg! Det finns få människor jag beundrar så som Jonas och Annette! Varenda gång vi kommer dit har de nya projekt och nya saker är byggda! Som detta huset ni ser med nytt halmtak! Det huset/delen slängde de upp förra vecka ”bara så där!”
De behövde 6 nya toaletter (+ 1 handikapp) Boningshuset och gården är en gammal skånelänga från 1700-talet men de har lagt ner så mycket blod, svett och tårar för att rusta upp gården och göra en vingård av den!
Annette är en mycket duktig vinvetare och Sommelier och jag kan garantera att deras viner är av världklass!
Ska ni ner till Skåne i sommare så rekommenderar jag varmt att besöka dem!
29052015-012A1238
29052015-012A1241

29052015-012A1242
29052015-012A1244

29052015-012A1245

Daniel provar deras vita vin, Solaris 2015!
29052015-012A1246
Restaurangen var egentligen inte öppen än (öppnar nästa vecka) men eftersom de hade gäster som gärna ville ha lite mat så hade Annette öppnat och gjort mat och deras 14-åriga dotter Li serverade oss och de andra 10 gästerna.
29052015-012A1260

Arilds Vingårds ”Bubbel” ??
29052015-012A1263

29052015-012A1267
Till förrätt åt vi musslor! Åhhhhhh så gott!!!!
29052015-012A1273

Lille 2-årige Tim åt upp nästan TVÅ tallrikar själv!!
29052015-012A1278
När det var dags för varmrätten gick jag och Annette in i vinkällaren och hämtade lite Pinot Noir!
29052015-012A1281

Lammracks med sötpotatisfries och Sparris från grannskapet. Jisses… så gott. 
Älskar lamm om det 
29052015-012A1283
29052015-012A1287

Efter maten drog vi in i Stallet, alltså receptionen! Där satt vi och snackade till klockan 3! Kidsen badade i poolen och alla var klarvakna utom en 😉
29052015-012A1294
Efter en härlig hotellfrukost i ”Stallet” drog vi oss hemma, gnska rejält trötta allihop! ?
Nu är Sous Viden igång, blir oxfilé här! Sedan LÄR jag slockna i soffan!
SKÖN kväll kära läsare! ?

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Jenjo 1 juni, 2015 - 09:17

Alltså, WOW, vilket ställe. Jag tror du visat därifrån tidigare? Men hur som helst, blir man då lika imponerad varje gång. All heder åt människor som bara orkar fixa och dona så där. 🙂

Svara
Victoria 1 juni, 2015 - 08:35

Ser helt underbart ut 🙂 Kanske borde göra ett besök där i sommar! //Victoria

Svara
Malin B 31 maj, 2015 - 17:13

WOW säger jag bara, vilket ställe och det syns att det är väldigt varma goa människor som äger det. Tänk att vara på ett bröllop där……..måste tipsa mina ogifta vänner, haha. Jag undrar bara hur det går med vinodlingen i år, i denna kylan. Hoppas hoppas solen kommer snart och värmer oss och alla druvor!!!

Svara
Stina 31 maj, 2015 - 12:55

Åh vad fint det ser ut. Ja vi ska ju åka till Simrishamn i sommar och hälsa på dottern som ska jobba på en restaurang där, så då planerar vi nog in denna vingård om de har öppet.
Har en fråga till dig Åse. Jag står i begrepp att köpa en Kitchen Aid och funderar på om matberedaren räcker så att den även klarar degar och vispning eller om verkligen behöver ha den andra med som mest är visp och degblandare. Jag vet att du har båda så förutom att den rosa är galet snygg skulle du säga att det räcker med den stora matberedaren?
Kram och grattis på mors dag =)

Svara
Åse 31 maj, 2015 - 13:01

Hej Stina! Det gör ni rätt i!
Matberedaren använder du till att skära, hacka, strimla, pressa juicer etc. Köksmaskinen används till visp och deg + att man kan köpa till tillsatser. Jag har behov av båda. Så det beror lite på vad du behöver använda mest? KRAM och detsamma!

Svara
Karin 31 maj, 2015 - 01:00

Låter fantastiskt!

Svara
Ida Berglund 30 maj, 2015 - 20:50

Annette är ju min kusin, som jag inte haft så mycket kontakt med på många, många år. Bara sporadiskt via FB och insta. Jag och min lillasyster har pratat i flera år om att åka dit och hälsa på.
I år Får vi nog göra slag i saken! ☺
Gjorde förresten bakad sötpotatis idag! Så gott!

Svara
Sofia 30 maj, 2015 - 20:49

Åh vilket mysigt ställe!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.