Årets Pippi =)

av Åse

Nu är det dags för årets PippiSvensk Fågel =)
Vi är sex bloggare som i år kommer coachas personligen av underbara Leila Söderholm (Tränare, kostrådgivare, föreläsare och mental coach) och matinspireras av Ubbe Kvarnefält från Sveriges Mästerkock. Utmaningen pågår året ut!
Detta känns ju såååå kul för det var Leila (som jag delade rum med på Mallis i april!) som gav mig den där sista sparken i rumpan när det kom till träningen och nu har vi fått möjlighet att arbeta ihop! Någon där uppe gillar mig!! ♥
pippiiii
 
Utmaningen går ut på att vi ska få ett hälsosammare mål och det kan ju innebära olika saker för olika människor! För mig, där kost & livet (stress, relationer tex) fungerar så är det som ni redan vet, träningen som jag vill satsa på!
Tillsammans med Leila har jag nu satt olika mål och de är:

 • Träna varannan dag. Att träna varje dag ger inte hjärnan någon vila och jag ska få belöning för att jag tränat genom att få ta det lugnt en dag. Mitt mål är att träna vanan att träna! På samma sätt som jag tränat min hjärna när det gäller kosten, på samma sätt ska jag träna in behovet av träning och vanan att träna. Hjärnans belöningscentra är ju fantastiskt!
 • Mitt problem är som hos så många andra, att verkligen GÖRA det. I mitt fall ska mentalt förbereda mig kvällen innan, fysiskt förbereda genom att lägga fram kläder, ombesörja de jobb som ev ligger och stressar mig, mentalt förbereda mig genom att se mig ta mig till gymmet och göra segertecknet när träningen är klar! (Älskar Leila!) Att plocka fram den där känslan hur jag kommer att må, sk triggers!
 • Jag ska boka in de dagar och de pass jag vill göra och se träningen som veckobetingad. Har jag planerat in 3 pass så ska de göras, hinner jag inte de dagar jag bestämt – ja då ska de göras innan veckan är slut (lördag, söndag)
 • Jag bestämmer själv vilken träning jag vill göra, men den ska bli av och träningen ska ej ta tid! Träna hårt men effektivt! Varje söndag eller måndag mailar jag Leila och berättar om veckans träning och vilka pass som gjordes.
 • De träningsformer jag personligen är mest intresserade av i nuläget är:
  Gymträning: Löpbandet, Yoga Flow, CW Worx, Body Balance, Core, Indoor Walking.
  PW + Löpning ute
  TräningsDVD (Annika Sjöö + Leilas egen)

 
Varje månad får jag nya mål, ett personligt uppdrag av Leila. När uppdraget är slutfört (varje månad) så får jag betygsätta min insats här i bloggen (har fått små söta pippibilder att lägga ut hihi)
I slutet av året summeras Pippi på Svensk Fågel och alla deltagares insats bedöms av en jury med Leila Söderholm, Ubbe Kvarnefält och Svensk Fågels vd Maria Donis. Den 2 december utses Årets Kycklingbloggare utifrån hur väl hälsomålet uppnås. Vinnaren får, förutom titel och äran, 10 h med en PT.
Så mitt mål är:
1. Få in träningen regelbundet i mitt liv.
2. Träna explosivt och göra det bästa jag kan vid varje träningstillfälle.
pippi-glad
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Malin 5 augusti, 2023 - 15:14

Detta receptet har jag använt i många många år till alla mjuka kakor jag gör, bland annat saffranskaka och mjuk pepparkaka (utan äpple då)😊 Bästa receptet!

Svara
Åse 6 augusti, 2023 - 11:03

Oh din kommentar har hamnat under fel inlägg, vilket recept tänkte du på?

Svara
Lina 27 maj, 2013 - 17:58

Hej! Jag kan varmt rekommendera Bodypump! Jag som alltid trott att jag var en ”dans-tjej” är helt såld på bodypump. Missar inte ett enda pass, jag blir starkare och starkare för varje vecka (och detta med en skadad axel!!). Prova en eller två gånger, även om du inte tror att det är för dig! Lycka till! 🙂

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 18:24

Jag gillar bodypump! Så det ska jag också ta in =)) Härligt att du blir allt starkare!! Heja heja!!

Svara
Malin Henriksson 27 maj, 2013 - 17:23

Hihi…. Vilken söt liten Åse Pippi :))
Skönt att sätta upp mål och ha nån som drillar en. Kanonbra!
Alla måste ju bara gilla dig inte bara nån där uppe 😉
Kram kram

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 17:54

Hihi <3

Svara
al68 27 maj, 2013 - 14:07

Så spännande. Ja, det är bara att packa väskan kvällen innan så är det betydligt lättare. Håller med dig att man inte skall träna varje dag utan man måste ha vila med. Mitt mål just nu är att få bort allt socker och skit jag stoppar i mig, står stilla på vågen men vill ju ner lite så det som gäller just nu är att allt onyttigt skall bort. Vet att om jag bara får bort det så kommer jag går ner, för träningen är det inget fel på. Är sjukt motiverad just nu ; ). Har läst nånstans att träningen är 20% och maten 80%.
Lycka till du med, kramis

Svara
Ann-Sofie 27 maj, 2013 - 13:43

Wow vad roligt och coolt 🙂 Söt Pippi..:)
Det där med att träna på att gå och träna det behöver jag med! För mig är det superviktigt att bygga upp mentalt att jag ex ska springa dagen efter, för annars gör jag det inte. Älskar att träna när jag väl gör det, men är en genuin latmask och soffpotatis som måste sparkas igång!
Kram och lycka till!

Svara
Victoria MATPLATSEN 27 maj, 2013 - 13:05

Det där var fasen likt dig hahahah!!!! sötpippi
kram och pepp

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 14:13

Hihi ❤

Svara
Martina 27 maj, 2013 - 12:46

Lycka till! (Söt kyckling 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.