Ännu en bra frukost!

av Åse

God morgon!

Jag kan erkänna att jag är lite manisk när det gäller min frukost! För jag vet hur viktigt det är att jag börjar dagen bra, med bra sammansättning, har lång mättnad på morgonen och kickar igång hela systemet!
Detta åt jag i morse och det är verkligen en riktigt bra frukost, en man eller en aktiv kvinna kan addera till lite mer, gärna ägg!
Nyttigt protein, kalcium i kesellan, nyttiga fetter (mättat, fleromättat, enkelomättat), nyttiga oxidanter i bären. Lite kolhydrater men bra med fett och protein!

Min frukost bestod av:

Ett fröknäcke med tjock skiva Goudaost
1/2 burk kesella 1% (högre proteinhalt) (+ skvätt grädde för att det ska bli krämigare)
40 g hallon/blåbär
Lite blandade nötter på bären
1 msk kokosfett i kaffet.


annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Lina 4 januari, 2014 - 10:00

Alltså jag får inte loss hela bitar, det smular sig.

Svara
Åse 4 januari, 2014 - 10:04

Då kanske du haft dem inne för länge så de torkat för mycket? har du använt bakplåtspapper? Inte smörpapper?

Svara
Lina 4 januari, 2014 - 09:41

Hej, tack för goda recept & fantastisk inspiration!!! Gjorde dina fröknäcke igår, blev beroende direkt. Men tyvärr lyckas jag inte få loss dem från bakplåtspappret, why? Jag använde rapsolja ist för kokosoja. Tacksam för svar.

Med vänlig hälsning, Lina

Svara
Anna 1 augusti, 2012 - 10:19

Hej!
Jag undrar lite över det här med kesellan om det är bra att äta eller om den
Innehåller mycket socker?

Svara
Åse 1 augusti, 2012 - 10:43

Nej kesella innehller inte mer mjölksocker än grädde, men desto mer protein.

Svara
Kevin Smolander 5 november, 2011 - 17:53

Det ser ju faktiskt riktigt gott ut! Känns bra när man kan få lite inspiration! Tack!

Svara
Maria 22 oktober, 2011 - 20:58

Mm, gott. Jag älskar också frukosten, bästa målet på dagen! Och jag har verkligen börjat inse hur viktigt det är att börja bra… hur hela dagen ofta går åt h-e om frukosten är fel.
Sparar i inspirationsmappen i Evernote! (Som så många andra av dina recept och inlägg :))

Svara
Fnulan 22 oktober, 2011 - 01:37

Hej finaste! Hungrig jag blir…. Synd att vi inte kunde fika men tar det nästa omgång!!!
PUSS

Svara
Åse 22 oktober, 2011 - 09:45

JA det gör vi!! KRAM!!

Svara
Hannah 21 oktober, 2011 - 23:07

Är det verkligen okej med bär och nötter? Har hört att det inte rekomenderas?
Kan du inte göra ett inlägg med tips för vikt nedgång? Kram

Svara
Åse 22 oktober, 2011 - 07:59

Klart det är OK men man ska ju inte överäta det.

Svara
Åse 22 oktober, 2011 - 08:15

Det finns mnga inlägg med tips för viktnedgång i kategorin ”Värt att läsa”

Svara
Catrin 21 oktober, 2011 - 19:58

Jättebra tips..omelett i all ära, men det är kul att variera sig och då är detta recept perfekt! A och O för mig är att hålla kh-intaget lågt, inte att ta bort alla kh.

Svara
Helena Ljunggren 21 oktober, 2011 - 19:34

Det där knäckebrödet måste jag prova! Det såg verkligen tokgott ut!

Svara
malin 21 oktober, 2011 - 10:59

tack för ännu ett frukosttips! Jag börjar bli trött på omelett….. eftertsom jag är lite striktare just nu så kör jag omelett varje frukost o håller mig mätt på det men imorgon ska jag testa bullar med LCHF mjöl, En arbetskamrat så att de är jättegoda om man har lite salt.
Så bara mjöl , ägg , salt o en bra visp så ska nog t om jag klara av dem.
Så det blir det till frukost i morgon, med ett stekt ägg på varje halva, eftersom jag ska träna sen…..Ha så kul i dag o hoppas att du blir fin i håret. Trevlig helg Kram Malin

Svara
Tove 21 oktober, 2011 - 10:47

Smarrigt värre!! Jag åt också Kesella 1% till frukost i morse! Har ju sett att du använder det mycket, och när nu min PT gav mig order att öka proteinintaget så är det bara att lyda och justera! Han är inte så positiv till LCHF men vi inväntar resultet från min nästa fettmätning (om 2 veckor), och jag hoppas innerligt att mitt resultat kommer övertyga honom! Lite nervöst är det allt 🙂

Och tack för påminnelsen om fröknäckena! Tänkte direkt när jag såg dem att jag skulle prova dem men har inte haft tid, får bli i helgen! Sambon gillar knäckebröd så jättebra för honom med ett bra alternativ!

Ha en go helg!!

Svara
Annah 21 oktober, 2011 - 10:23

Nu behöver jag hjälp. Jag tänkte inhandla lite produkter, typ mandelmjöl, kokosfett, stevia typ… Men jag kommer aldrig till skott eftersom jag inte riktigt vet vad som kan vara bra att ha eller en bra grund att börja med. Jag älskar kokos men undrar vilken kokos som är bäst att välja (fett, creme, mjölk, mjöl?). Jag vill gärna baka med andra alternativ än just mjöl och socker. Har du några förslag?

kram

Svara
Åse 21 oktober, 2011 - 10:30

Vad är målet, att baka? Eller är det till all matlagning?

Svara
Annah 21 oktober, 2011 - 10:32

Både och 😉

Svara
Åse 21 oktober, 2011 - 10:36

När man bakar så är det ju oftast mandelmjöl, kokosmjöl och olika fröer man använder. Kokosfett från Cocosa, Kung Markatta eller LCHF butikens eget.
Alltid fullfet mejeri etc. Enklast är att du kollar bland receptetn i de olika kategorierna här vad jag använder och denna foldern från kostdoktorn är bra! http://s3.kostdoktorn.se/wp-content/2011/03/LCHF-folder110326c.pdf

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.