11,4K
Eftersom favoriten är skärgårdssill så blev den först ut! YUM!
Nästa sillinläggning blev ev Chilisill, jag gillar som sagt lite hett.
Sist men inte minst, en Jalapenosill! jag älskar ju jalapenos 😉
I går blev det därför ett härligt julbord!
Sillinläggningarna blev väldigt goda=) Vi åt dem även dagen efter både till lunch och middag, haha.
Jag ska absolut göra dem till julafton också.
Hoppas ni provar dem och också gillar dem! Trevligt julpyssel och #doityourself DIY! Skriv ut
Jag har inte alltid gillat sill, om jag ska vara ärlig så började jag äta sill för ca 4-5 år sedan!
I dag ÄLSKAR jag sill och det är en solklar favorit både till jul, påsk och midsommar.
Absoluta favoriten är skärgårdssill och gärna lite annorlunda smaker, gärna med hetta.
Och som ni vet så gillar jag enkelhet och det som går snabbt att göra men givetvis ska det vara smakfullt så här kommer lite supergoda men SNABBA recept i samarbete med Abba sill!
Abba 5-minuterssill finns i hela filéer och bitar. Bitar är ju smidigt tycker jag!
Eftersom favoriten är skärgårdssill så blev den först ut! YUM!
Nästa sillinläggning blev ev Chilisill, jag gillar som sagt lite hett.
Sist men inte minst, en Jalapenosill! jag älskar ju jalapenos 😉
I går blev det därför ett härligt julbord!
Sillinläggningarna blev väldigt goda=) Vi åt dem även dagen efter både till lunch och middag, haha.
Jag ska absolut göra dem till julafton också.
Hoppas ni provar dem och också gillar dem! Trevligt julpyssel och #doityourself DIY! Skriv ut
3 goda sillinläggningar på 5 minuter!
Ingredienser
Jalapenosill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 msk färskpressad limesaft
- skalet av 1 lime
- 1 msk flytande god honung
- 0,75 dl inlagd hackad jalapeño
- 1 finhackad schalottenlök
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
- för mer hetta droppa i lite chilisauce typ tabasco
Skärgårdssill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 50 g stenbitsrom
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 2 msk finhackad rödlök
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
Chilisill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk chilisås
- 1 msk purjolök
- 1 msk rödlök
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
Instruktioner
- Förbered alla ingredienserna. Hacka och ställ fram ingredienser.
- Låt sillen rinna av och blanda sedan med valda ingredienser!
- KLART! Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar. Godast om sillen görs 1-2 dagar innan så smakerna kommer fram ordentligt!
Näringsinnehåll
- Portioner: 15
Reklamlänkar till Ellos
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
19 kommentarer
[…] så här gott men det har det så klart, men första julbordet är fantastiskt! Jag hade lagt in sill (skärgårdssill) och syrran gjorde min rödbetssallad och så gjorde jag min supergoda […]
Wow! Tack för tips på god sill. Gjorde skärgårds- och chilisillarna.
[…] Denna sill är så god och enkel att göra. Innehåller mycket omega-3 och är rik på proteiner. En del sillar innehåller en hel del socker så läs på paketet. Denna sats innehåller 25 kolhydrater. Allt klart på en kvart om du använder Abbas 5-minuters sill. Originalreceptet som jag modifierat något kommer från början från en av mina favoritbloggar 56kilo.se […]
Hur många dagar innan den ska ätas kan man göra den?
Några dagar! 3-4
[…] hade lagt in sill (skärgårdssill) och syrran gjorde min rödbetssallad och så gjorde jag min supergoda […]
Jag har gjort chilisillen. Och ätit upp den med. Oj oj så god ? Mycket stark o mycket god, och väldigt beroendeframkallande ?
[…] hos er! Julgodis fixas, skinkan ugnsbakas (lågtemperatur i ca 13 timmar då blir den godast!), sillen läggs in och så fattas det några klappar så det blir till att tvingas ut sedan. I kväll är det […]
Hej
Har alla dina kokböcker och lagar mycket ur dem. Tack för underbara recept.
Tänkte prova dina sillar, undrar vilken chilisås du använder till chilisillen?
God jul.
/ Carro
Hej Carro! Jag använder ICAs ”ett gott liv” som innehåller mindre socker!
Alla tre sillarna var super! Kommer vi göra många gånger här hemma.
/carro
Så där ja, nu har jag lagt in sill efter dessa recepten – doftar ljuvligt! Ska provsmaka imorgon för eventuell justering. ? Sen blir det premiär på julafton för familj och släkten.
Härligt! ? Tack för installation – som vanligt helt suveränt!
//Liv
Hej! Låter gott med sillrecept. Måste fråga hur och om du brukar grava lax och i så fall om du har nåt recept utan socker eller med annat alternativ. Har försökt hitta nåt bra recept men inte lyckats.
God Jul
Catharina
Tack, dessa skall testas.
Som vanligt fina bilder.
Mvh Tine
Om man är mjölkprotein allergiker, vad föreslår du istället för gräddfil då? Tack för en super bra blogg!! 🙂
Vad brukar du använda istället för grädde/creme fraiche/grädfil? Det finns ju havre- och risersättningprodukter men hur de smakar eller fungerar vet jag dessvärre inte. Att bara använda majonnäs känns lite stabbigt även om man späder med vatten. Kul du gillar bloggen!
Men va!? Finns 5-minuters sill i bitar? Det har jag missat. Måste absolut införskaffas. Jag älskar sill och har bara för något år sedan börjat göra inläggningar själv. Att man inte gjort det tidigare, för det är ju så enkelt. Och med färdiga bitar, kan det knappast bli enklare… 😉
Kramar 🙂
Tack Åse 🙂 Låter super gott och super enkelt. Jag kommer följa många av dina julrecept denna jul och önskar dig en God Jul och gott nytt år. Kram
God Jul härliga Anchi! =))