3 goda sillinläggningar på 5 minuter!

17 december, 2015

Jag har inte alltid gillat sill, om jag ska vara ärlig så började jag äta sill för ca 4-5 år sedan!
I dag ÄLSKAR jag sill och det är en solklar favorit både till jul, påsk och midsommar.
Absoluta favoriten är skärgårdssill och gärna lite annorlunda smaker, gärna med hetta.
Och som ni vet så gillar jag enkelhet och det som går snabbt att göra men givetvis ska det vara smakfullt så här kommer lite supergoda men SNABBA recept i samarbete med Abba sill!
Abba 5-minuterssill finns i hela filéer och bitar. Bitar är ju smidigt tycker jag!
Tänk på att man låter lagen rinna bort så det blir inte speciellt många kolhydrater (socker) kvar på sillen!

012A8690

012A8686

Eftersom favoriten är skärgårdssill så blev den först ut! YUM!
012A8695

012A8708

Nästa sillinläggning blev ev Chilisill, jag gillar som sagt lite hett.
012A8711

Sist men inte minst, en Jalapenosill! jag älskar ju jalapenos 😉
012A8710

012A8718

I går blev det därför ett härligt julbord!
Sillinläggningarna blev väldigt goda=) Vi åt dem även dagen efter både till lunch och middag, haha.
Jag ska absolut göra dem till julafton också.

Hoppas ni provar dem och också gillar dem! Trevligt julpyssel och #doityourself DIY! 
012A8728

Skriv ut

3 goda sillinläggningar på 5 minuter!

  • Författare: åse falkman fredrikon

Scale

Ingredienser

Jalapenosill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • skalet av 1 lime
  • 1 msk flytande god honung
  • 0,75 dl inlagd hackad jalapeño
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • för mer hetta droppa i lite chilisauce typ tabasco

Skärgårdssill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g stenbitsrom
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Chilisill

  • 1 ask Abba inläggningssill i bitar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk purjolök
  • 1 msk rödlök
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Instruktioner

  1. Förbered alla ingredienserna. Hacka och ställ fram ingredienser.
  2. Låt sillen rinna av och blanda sedan med valda ingredienser!
  3. KLART! Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar. Godast om sillen görs 1-2 dagar innan så smakerna kommer fram ordentligt!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 15


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

17 kommentarer
1

17 kommentarer

Skärgårdssill – Swedish herring – Lenas receptbok 14 april, 2017 - 10:13

[…] Denna sill är så god och enkel att göra. Innehåller mycket omega-3 och är rik på proteiner. En del sillar innehåller en hel del socker så läs på paketet. Denna sats innehåller 25 kolhydrater. Allt klart på en kvart om du använder Abbas 5-minuters sill. Originalreceptet som jag modifierat något kommer från början från en av mina favoritbloggar 56kilo.se […]

Svara
Sofia 19 december, 2016 - 13:53

Hur många dagar innan den ska ätas kan man göra den?

Svara
Åse 19 december, 2016 - 14:10

Några dagar! 3-4

Svara
Vitkålsjansson LCHF - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 30 november, 2016 - 15:13

[…] hade lagt in sill (skärgårdssill) och syrran gjorde min rödbetssallad och så gjorde jag min supergoda […]

Svara
Kattizzz 23 december, 2015 - 14:55

Jag har gjort chilisillen. Och ätit upp den med. Oj oj så god ? Mycket stark o mycket god, och väldigt beroendeframkallande ?

Svara
Kokos- och Citronbollar, sockerfria - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 23 december, 2015 - 12:18

[…] hos er! Julgodis fixas, skinkan ugnsbakas (lågtemperatur i ca 13 timmar då blir den godast!), sillen läggs in och så fattas det några klappar så det blir till att tvingas ut sedan. I kväll är det […]

Svara
C T 21 december, 2015 - 18:24

Hej
Har alla dina kokböcker och lagar mycket ur dem. Tack för underbara recept.
Tänkte prova dina sillar, undrar vilken chilisås du använder till chilisillen?
God jul.
/ Carro

Svara
Åse 21 december, 2015 - 18:26

Hej Carro! Jag använder ICAs ”ett gott liv” som innehåller mindre socker!

Svara
Carro 26 december, 2015 - 13:34

Alla tre sillarna var super! Kommer vi göra många gånger här hemma.
/carro

Svara
Liv 18 december, 2015 - 19:09

Så där ja, nu har jag lagt in sill efter dessa recepten – doftar ljuvligt! Ska provsmaka imorgon för eventuell justering. ? Sen blir det premiär på julafton för familj och släkten.
Härligt! ? Tack för installation – som vanligt helt suveränt!
//Liv

Svara
Catharina 18 december, 2015 - 12:30

Hej! Låter gott med sillrecept. Måste fråga hur och om du brukar grava lax och i så fall om du har nåt recept utan socker eller med annat alternativ. Har försökt hitta nåt bra recept men inte lyckats.
God Jul
Catharina

Svara
Tine 17 december, 2015 - 14:00

Tack, dessa skall testas.
Som vanligt fina bilder.
Mvh Tine

Svara
Martina 17 december, 2015 - 11:32

Om man är mjölkprotein allergiker, vad föreslår du istället för gräddfil då? Tack för en super bra blogg!! 🙂

Svara
Åse 17 december, 2015 - 11:41

Vad brukar du använda istället för grädde/creme fraiche/grädfil? Det finns ju havre- och risersättningprodukter men hur de smakar eller fungerar vet jag dessvärre inte. Att bara använda majonnäs känns lite stabbigt även om man späder med vatten. Kul du gillar bloggen!

Svara
Jenjo 17 december, 2015 - 08:23

Men va!? Finns 5-minuters sill i bitar? Det har jag missat. Måste absolut införskaffas. Jag älskar sill och har bara för något år sedan börjat göra inläggningar själv. Att man inte gjort det tidigare, för det är ju så enkelt. Och med färdiga bitar, kan det knappast bli enklare… 😉
Kramar 🙂

Svara
Anchi 17 december, 2015 - 08:07

Tack Åse 🙂 Låter super gott och super enkelt. Jag kommer följa många av dina julrecept denna jul och önskar dig en God Jul och gott nytt år. Kram

Svara
Åse 17 december, 2015 - 08:09

God Jul härliga Anchi! =))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.