56kilos pizzarecept på keso (LCHF)

12 september, 2012

LCHF pizza!! Alltid lika poppis!! =)
JA! Jag älskar mina kesoplättar och sedan jag insett att användningsområdet är stort med dem med lite tweak så älskar jag dem ännu mer! I går gjorde jag en pizza på receptet och nu är ju baken som smaken men detta var sååååååå gott!!!!
Bottnen blev inte lika brödigt som i detta receptet men lika gott om inte godare! Det påminde lite om detta men jag tycker nog ändå bäst om nedan! (dessutom inte lika krångligt) Energimäsigt ligger den ju ganska rejält lågt så man kan kosta på sig lite mer ost och gegga etc på pizzan i stället 😉
Min 14 åring som ju är den som helst byter ut bröd mot LC alternativ tyckte den var jättegod!
1 plåt 4 portioner
198 kcal, 2 g kolhydrater per portion.
3,75 dl (samma i vikt) keso
3 ägg


2,25 msk fiberhusk
2 dl riven parmesan
Mixa allt utom osten med stavmixer, rör ner osten och smeta ut på bakplåtspapper.
Grädda i 225 g (eller t.o.m 250) ca 15 minuter tills bottnen blivit gyllenbrun. Ta sedan ut den och lägg på dina ingredienser och grädda sedan klart på lite högre värme i ca 15 minuter.
På min pizza hade jag i ordning:
Tomatsås
Gratängost
Stekta champinjoner
oliver

lufttorkad skinka
Mozarella i skivor
Pizzakrydda
Ruccola (läggs på de sista 2 minutrarna)
Serverades med en smarrig vitlökssås
 


Inte världens bästa bilder men nu går vi mot mörkare tider igen och det blir blixtbilder :/

46 kommentarer
0

46 kommentarer

Anna W 14 augusti, 2013 - 19:35

Hej Åse,
jag tänkte bjuda på denna pizza till helgen. Men undrar om botten blir mer som omelett? Det gör inget att det inte blir krispigt och brödigt, jag gillar enkelheten i detta recept. Gillar dock inte omelettbottnar.
Tack för inspirationen!
/Anna

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.