31 Maj 2018 – Frågestund!

31 maj, 2018
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Sådan feelgood i hela kroppen idag! Sista dagen på FANTASTISKA maj månad!? I morgon är vi inne i JUNI! Kan ni förstå!?

Är det inte fantastiskt just nu?
Juni kommer bjuda på 1 vecka i Lost Angeles (West Hollywood) och vi har de bästa reseguiderna med oss nämligen våra vänner Mats och Magnus Carlsson ❤️ De har lovat massa äventyr och ni får hänga med så klart! Sedan fyller jag 45 år 24 juni! Gaaaaalet! Känner ju mig som 25 😉

Sköna kvällar på uteplatsen – Milo glassar i solen som vanligt hehe 😉

Gungan i gamla äppelträdet har gjort sitt nu, den har rykt men kidsen hänger kvar i repet! Haha

Detta trädet har det klättrats mycket i ska ni veta 💖

Juni anno 2018


Juni anno 2009

Jag hamnade i mitt enormt stora fotoarkiv i datorn – jisses vad jag tagit bilder genom åren! Fanken vad roligt jag haft det! haha! Livet är ju en fest =)
Jag ska bli bättre på att blogga lite mer vardagligt känner jag, jag vill i alla fall inte bara blogga om mat och ge er recept! Vad tycker ni? Berätta gärna! 

Jag har skrotat omkring hemma idag, sitter med korret till nya boken! Längtar tills den släpps! Boken som knyter ihop 9 år med lågkolhydratkost och allt jag lärt mig! Är helt nyförälskad i kosten igen!

Som vanligt så började dagen med min ACV dryck – Collagen, MSM, Glutamin, lime, äppelcidervinäger – det mesta hittar ni hos Bodystore! ( de har massor med kampanjer, nu! Passa på!)

Alltså jag är så mosig idag! Inte riktigt kommit i fatt sömnmässigt och i natt sov jag nästan 7.5 timme men blev snarare mosigare av det!? Varför blir det så?? Det är ju inte som att jag sovit för mycket!

”Robban” håller mig sällskap varje morgon, han kör klockan 8!

Ibland ramlar det in så mycket frågor här om allt möjligt! Hinner inte alltid med att svara men nu är här så lugnt i bloggen så passa på =)
Ska vi köra en frågestund om ni inte försvunnit ut i det vackra vädret!? Kan vara allt från personliga till generella kostfrågor eller frågor om ditten & datten! Men håll det här i bloggen, inte på Facebook 🙂 Om ni har några frågor dvs! Haha! Både jag och bloggen etc är kanske som en öppen bok 😅

KRAM på er!

🌸

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

27 kommentarer

Annica 3 februari, 2019 - 17:38

Hej! Vad är skillnad på msm och kolloidalt silver? Kanske inga likheter alls mellan dessa? Letar vad jag ska ta för kosttillskott eftersom jag har perioral dermatit (utslag kring munnen). Kanske du kan tipsa mig? Har beställt vitamin D, omega 3 och magnesium/zink.
Vänlig hälsning
Annica

Svara
Camilla Lundin 6 juni, 2018 - 10:38

Hejsan!
Undrar lite hur mycket Msm och glutamin du har i din ACV drink!
Mvh Camilla

Svara
Åse 6 juni, 2018 - 10:55

Hej! 1 tsk MSM och 3 tsk glutamin.

Svara
Tania 2 juni, 2018 - 07:45

Tack för en kanonblogg! Undrar om du skulle våga ta din morgondrink om du var gravid? Menar inte på nåt sätt att du ska rekommendera nåt om du inte vet säkert men jag är själv gravid och vill gärna köra med collagen mm men är lite osäker på om jag vågar under en graviditet. Är i v 27. ❤

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:11

Hej Tania! Asbaolut!! =) Ingen tvekan alls!

Svara
Magdalena 1 juni, 2018 - 23:12

Hej, och tack för din inspirerande blogg och inte minst alla ”life saving” recept! Jag undrar över björksocker/xylitol, har sett att inga av dina sentida recept innehåller det. Beror det på tycke och smak, eller finns det nån hälsomässig anledning?

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:13

Hej magdalena!

Sötningsmedel är alltid diskutabelt. Jag använder det sparsamt och istället för socker. Björksocker / Xylitol och Erythritol/Stevia är de sötningsmedlen jag själv använder ibland. Hälsomässigt skulle jag vilja påstå att det är bättre än vitt raffinerat socker men inte hälsosamt i sig.

Svara
Nancy 1 juni, 2018 - 12:15

Hej,
Jag kan igenting om aminosyror så jag undrar varför du drikar både kollagen och glutamin, är inte det typ samma sak? Eller kompletterar dessa varandra? Jag dricker Kollagenet du har, 2 msk morgon och kväll och känner skillnad i muskler och naglar. jag har tappat mycket hår under en tid men tror att det börjar stabilisera sig. Svårt att säga jag fäller fortfarande mycket i duschen men tror att det minskat något. Det var först när jag dubblade dosen som jag fick resultat, tycker du att jag tar för mycket kollagen? Hur mycket är för mycket, vet du?
Kram från Nancy

Svara
Monika 1 juni, 2018 - 08:54

Jag älskar din blogg och allt vi får ta del av i ditt liv!
Dina resor… blir fylld av längtan att resa när jag ser dina fina bilder! Jag har utmattningssyndrom och är just nu väldigt begränsad i livet då hjärntröttheten fort slår till… men jag längtar tills jag får krafter att resa igen.
Jag gör många av dina recept och de är oftast mycket enkla att göra men då jag har en del överkänsligheter får jag ta bort och lägga till lite så det passar mig.
Det jag undrar över är om du har någon allergi eller överkänslighet.? Jag själv har uteslutit gluten som jag förstår att du också gör. Upplever du att du blivit mer känslig mot gluten de gånger du äter det?
Ni behandlade er altan med sioo:x, är ni nöjda med resultatet? Är så sugen på att behandla vår altan med det. Ser ut att bli så fin yta.
Hoppas du får en skön helg i solen! ☀️🌸

Svara
Åse 1 juni, 2018 - 09:00

Hej Monika!

Tack för det! Roligt att höra att du trivs här!
Oh jag förstår att det är besvärligt. Min kära svärmor är hjärntrött pga en stroke för 10 år sedan.
men vad bra att mina recept är en bra grund för dig så kan du själv modifiera! Det är min tanke med dem! =)
Jag utesluter gluten så mycket som möjligt för att jag vet att det inte är bra för någon och personligen så påverkar gluten min hjärna så att jag får ett osunt ätbeteende. Jag blir sugen och hungrig efter mer.
Min akilleshäl har alltid varit mjöl och socker och även i kombination med fett (tänk skräpmat)
Jag upplever inte att jag går bananas bara för att jag äter en smörgås men många bäckar små.
Vi är nöjda med SIOO:X! Det ska helst göras på ett nytt trädäck då blir resultatet bäst! Men även för vårt 7-8 år gamla däck så blev det fint!

Detsamma Monika!

Svara
Anna 31 maj, 2018 - 23:56

Ja skriv lite mer om vardagen . Du är en inspirationskälla av guld och man blir så glad av varenda inlägg. Bra smak och fin stil på allt du gör. Så vad du än skriver om så ser jag fram emot det. Man kan lita på dig. Inte ett recept som gått fel. Jag har läst din blogg i åratal och har alla dina böcker 🙂 Kram på dej.

Svara
Åse 1 juni, 2018 - 08:55

Tack Anna! Glad jag blir! jag fortsätter att tuffa på! 💖

Svara
Birgitta 31 maj, 2018 - 22:14

För några år sedan tipsade du om citron med ingefära- har du ersatt denna med din nya booster? Vilka kosttilskott tar du?

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 23:00

Hej! Citron- och ingefärashot tar jag under vinterhalvåret men Ja ACV ersätter min citron- och ingefäradryck.
Jag tar Omega 3, MSM, Glutamin, Kalium, Probiotika och D-vitamin och så tar jag Magnesium, ALA, Selen lite då och då.

Svara
Masale 31 maj, 2018 - 20:32

Läser din blogg varje dag 🙂 Vi har hämtat många recept från din bank…otroligt bra. Du är så snygg, och har exakt samma stil som mig. Vi är ganska jämngamla tror jag…du kanske något år äldre. Har läst dig i flera år. Hade varit kul att höra lite om hur du tränar. Regelbundet eller bara när du känner för det? Vad har du jobbat med tidigare i ditt liv? Hur såg dina matvanor ut när du mådde som sämst, och hur snabbt tappade du i vikt?
Fortsätt blogga som du gör…jag inspireras varje dag. Hade varit intressant också, att få lite recept på mer som är sockerfritt, då jag försöker en hel del lchf, men också så sockerfritt som möjligt pga diabetes. LCHF gör under med mina blodsockervärden 🙂

Tack o kram

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:25

Hej Masale!

Vad roligt att du trivs här!
Jag tränar regelbundet, just nu sista veckorna när det varit mycket resande så har jag tyvärr halkat ur det lite men jag hittar alltid tillbaka!
Jag tränar mest styrketräning och intervaller på löpbandet. Rör mig så mkt jag kan i vardagen och har alltid som mål och önskan att börja med yoga men lyckas alltid skjuta upp det! SKA verkligen göra en ansats nu.

Jag har jobbat som webbdesigner när det fanns ngt som hette det! haha! (Har grafisk tryckmedia som utbildning) Och som teknisk support på ett IT företag, Och även jobbat mycket i kök och butik.

Fler sockerfria recept – antecknat!

KRAM till dig!

Svara
Christina Vide Svensson 31 maj, 2018 - 19:02

Jag kan ju såklart bara svara för mig själv men jag älskar din blandning av blogginlägg. Du är så inspirerande❣️
Det som fångar mig är charmen med att du faktiskt gluttar lite på ditt privatliv (till viss del såklart!) , tipsar om snygga kläder, inredning, vackra glas (som jag älskar) och porslin och MATRECEPTEN såklart…. men också dina resor och upplevelser / tips från det.
För mitt tycke har du en helt perfekt blogg!
Kram från Tina

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:26

Tack Christina! Härligt att mixen uppskattas! KRAM tillbaka!

Svara
ÅsaS 31 maj, 2018 - 18:15

Jaa, visst har maj varit en helt fantastisk månad, nu blickar vi fram mot en lika fantastisk juni och fortsättningen av sommaren. Helt galet att jag går på semester om drygt 2 veckor!! Börjar med en resa till Rhodos, och sen vet jag inte vad mer som händer. Vet bara att det ska bli såå skönt med lediga dagar och miljöombyte.

Och det här med frågor – jag har ju massor av dem i vanliga fall, men nu när du ber om dem så är de som bortblåsta.. 😂

Kan försöka klämma fram nån fråga iaf..
Steget mellan VV och LCHF är ju ganska stort (från ”fetträdd” till att äta fett-fett), hur hamnade du på den linjen? Vad var det som fick dig att byta bana/inriktning?
Lic stresscoach, hur tänker du kring den utbildningen du gått? Är det något du tänker jobba vidare med/inom?
Hur lärde du och Victoria (Matplatsen) känna varann? Var det när ni var på Fontana-resan till Grekland?
Vad var det som fick dig att börja blogga från början? (Började nog hänga här på ’Underbar.org’-tiden, men då hade du ju bloggat länge, och hade väl 2-3 bloggar igång..)

Ja, det var väl några frågor som ploppade upp här och nu. Resten kommer väl i framtida kommentarer..

Kram, och njut det sista av sköna maj! 💕

Ps. Häftigt med LA-resa! Hoppas vi får följa med på ett hörn.. 😉 //ÅsaS, som fyllde typ 27 för ett halvår sedan 😆

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:57

Hej Åsa!

Sååå underbart med Rhodos! Älskar Rhodos! Var bor ni??

Oh det skriver jag om i nya boken men det var helt enkelt att jag inte lyckades hålla min vikt utan snarare tvärtom, ökade mkt i vikt efter jag gått ner. Min kropp funkar inte bra på fettsnål mat. Provade lågkolhydratkost första gången 2005, älskade att inte vara sötsugen och få äta så mkt god mat som smakade mer men var inte redo riktigt då. 2009 var jag trött på att viktpendla och förstod att jag var tvungen att ta bort (eller kraftigt begränsa) det som triggade min överätning.
Stresscoachutbildningen dvs kunskapen är ett ben i min verksamhet, jag kommer inte arbeta direkt mot klient tror jag.

Vickan och jag lärde känna varandra online redan 2005, hon hittade min blogg underbar.org då hon googlade resor till *trumvirvel* RHODOS! =) Vi hade nära kontakt men bara online och träffades live först 2011! Våren 2012 träffades våra familjer första gången och vi drog till Lesvos med Fontana på sommaren.
Haha jaaaa jag hade en hel del domäner och hemsidor. Jag började med en grafiksajt 1999 som hette Bejewelled (engelsk) och Underbar startade 2001 (56kilo 2003) – hade även Fullthus.se när vi köpte huset som var en ren renoveringsblogg.

Haha ni får följa med vare sig ni vill eller inte! Kommer bli en MAGISK resa tror jag med så mkt fotovänliga föremål så inget kan hindra mig att lägga ut det! Det blir ingen nöjesresa bara vi har jobb att göra där också =)

KRAM du härliga 27 åring! 💕🌸😅

Svara
ÅsaS 31 maj, 2018 - 23:56

https://www.ving.se/grekland/kiotari/mitsis-rhodos-village?gclid=EAIaIQobChMIoPf2kvWw2wIVGc-yCh378QyQEAAYAiAAEgLvmPD_BwE&keyword=&matchtype=b&showUsps=false
hit åker vi, fast med Apollo. Tjejerna hade nog föredragit Rhodos stad, men näää.. Vi får se om vi kan göra en utflykt dit istället. Första gången vi gör Grekland (förutom 20-åringen då, som festade loss där en vecka förra sommaren..), så det ska bli kul och spännande. Jag har redan börjat packa, iaf i tanken. Nån måtta får det va’.. 😂 Nu har ju vi iofs all inclusive, men vad ”måste” jag äta? Feta och oliver är ju självklara saker. Souvlaki likaså. Vilka är dina bästa tips? Det lär väl finnas en hel del att välja på i restaurangerna på hotellet. Antagligen tillbringar vi mesta tiden i närheten av hotellet, men nån utflykt förutom Rhodos stad vill jag göra. Vad/vart? 2 vuxna, 3 ungdomar (15, 17 och 20) är vi som åker.

Och du, tack för svaren på frågorna. Och som jag skrev, fler frågor kommer. 😉

Nä, nu blir det sängen och 6 timmars sömn innan jobbet kallar igen.

Svara
Maria 31 maj, 2018 - 16:52

Dricker AV dryck varje dag men inte med MSM och glutamin. Vad ” gör” dom ?

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:30

Glutamin är bra för tarmen och för en stressad kropp/inflammation. MSM är bra för allt som typ Collagen är bra för. Hud, leder, avgiftningssystemet, inflammationshämmande etc.

Svara
Jenny 31 maj, 2018 - 14:07

Åh så spännande resa ni kommer att göra☀️ Längtar till nya boken kommer ut👍🏼👍🏼 Ha det gött i solen och fortsätt njuta av livet☀️🥂🧀☕️

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:32

Tack Jenny!! KRAM!

Svara
Anna 31 maj, 2018 - 13:40

Väger du dig något nuförtiden?
Märker du i så fall av när du ätit liberalt och (för) mycket på dina resor tex?
Om du ser/känner att du ökat lite för mycket hur lång tid med strikt tycker du att det tar innan du är tillbaka?

Svara
Åse 31 maj, 2018 - 22:39

Hej Anna!
Väldigt sällan men ibland tar jag en koll så klart!
Resorna brukar sällan innebära ngn bestående viktökning, det är ju bara några få dagar och sedan återgår jag alltid till min egen viktstabiliserande kost. Om jag under en längre tid däremot slarvar och lägger till med ovanor så kan det komma krypandes men det försvinner på någon vecka när jag äter strikt. Jag är ju inte så lång (1.63) så ngt extra kilo syns ganska snabbt på mig.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.