Solgul lax i ugn

30 april, 2014

Hej på er! Wohoooo helg igen! Och solen skiner fortfarande här på oss! Jag har Alice hemma idag så vi ska ut på lite ärenden och ha det mysigt idag!
I går så gjorde jag lax, en gammal klassiker som jag dammat av och det var en hit för alla barn.
– Det smakar lussekatt! tyckte Juni och Alice 😉
IMG_0086
IMG_0087
IMG_0098
Skriv ut

Solgul lax i ugn

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Totaltid: 5

Ingredienser

  • 6 portionsbitar laxfilé
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 paket saffran (0,5 gram)
  • salt, peppar
  • Sätt ugnen på 200 gr.
  • Lägg den tinade laxen i smord form. Vispa ihop grädde, saffran, rosmaring och smska av med salt och peppar.
  • Salta och peppra lite på laxen och häll såsen över.
  • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  • Servera tex blomkålsris till!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Sandras Matkrypin 1 maj, 2014 - 10:22

När jag såg bilden på Instagram var jag tvungen att gå in och spara receptet. Snygg, enkel och säkerligen väldigt god laxrätt!

Svara
Jenjo 30 april, 2014 - 17:47

Lussekatt är aldrig fel

Svara
Åse 30 april, 2014 - 18:01

Rätt 😉

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 30 april, 2014 - 13:50

Att smaksätta laxrätten med saffran är alltid lyckat, och smakern apassar verkligen fint ihop! Saffran är minst sagt en ljuvli krydda. Ha en fin valborg!

Svara
Anette - From Avenue to Boulevard 30 april, 2014 - 13:35

Åh så smarrigt. Vi ska ha fisk på fredag (skrivit upp på menyn) men inte bestämt vilken sort. Men nu vet jag.
Tjingeling
Anette

Svara
miagnilla 30 april, 2014 - 12:20

Mums fillibabba! Ja det var bra att du plockade fram den klassikern – den kommer vi käka i helgen! 🙂 Nu Åse har jag äntligen blivit en wordpressanvändare 🙂 kram och trevlig Valborg!

Svara
Annika 30 april, 2014 - 12:00

Jag brukar göra ungefär så, men byter ut grädde mot kokosmjölk. Det blir också väldigt gott.
Testa! 🙂

Svara
Åse 30 april, 2014 - 12:03

Ja så gör jag oftast! =) Men hade ingen kokosmjölk hemma igår.

Svara
Annika 30 april, 2014 - 13:51

Aha!
Så klart. 😉

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.