Saffransdoftande fisksoppa

4 augusti, 2012

Detta receptet har jag haft i mina gömmor sedan slutet på 90-talet och jag tror många av oss har provat det eller varianter på det, det är ett helt fantastiskt recept och min man hävdade i går att detta var det goooooodaste han någonsin ätit 😉 Jag hade glömt hur gott detta är!
4 portioner
400 g torskfilé
400 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta


2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl creme frachie
2 fiskbuljongstärningar
1 paket saffran
1 tsk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika

1 tsk salt
Färsk timjan
Aioli
2 vitlöksklyftor
1 dl creme frache
0,5 dl majonnäs
salt efter smak
Strimla purjolöken och finhacka löken. Fräs i smör så det blir mjukt, riv ner vitlöken.
Blanda ner de torkade kryddorna, salt och tomatpurén. Fräs en liten stund.

Blanda ner vin och buljongtärningarna och låt koka en liten stund. Blanda sedan ner safrran, grädde, vatten och creme fraiche.
Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i kuber och sjud i 7 minuter.
Tillsätt räkorna, hetta upp snabbt (låt inte koka upp för då blir räkorna sega!) och servera med en klick aioli och färsk timjan!

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Ulrika 23 mars, 2017 - 19:43

Alltså, så god och mättande. Tack för recept.

Svara
Linda 18 mars, 2017 - 08:33

Har sökt efter ett fisksopperecept som man kan göra i crockpoten, fick syn på det här som verkar supergott! Vet du hur länge man ska köra den i crockpoten?

Svara
Enkel laxsoppa med fänkål och timjan - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 8 januari, 2017 - 10:24

[…] älskar fisksoppor och har några godingar här i bloggen!  Saffransdoftande fisksoppa, Fisksoppa med saffran och fänkål, Fisk- och Skaldjurssoppa och den här goda […]

Svara
Sara 17 oktober, 2015 - 08:36

Fantastiskt god fisksoppa!!!! Tillagade denna igår och den blev en stor succé. Avslutade sedan med din chokladmousse gjord på kokosmjölk. Även den supergod! Tack för bra recept 🙂

Svara
Kristina Korander 15 december, 2013 - 11:08

Lagade soppan i går kväll som middag åt mej själv. Gjorde en halv sats och tänkte att det räcker till 2 ggr. Det blev bara lite kvar till lunch idag, för soppan var SÅÅÅÅÅ god! Tack för receptet. Passar på att säga God Jul och GOTT NYTT ÅR meddetsamma!

Svara
Åse 15 december, 2013 - 14:34

Härligt!! God jul!!

Svara
Bouillabaisse a la lchf-stajly | fitnessfightenelin 5 december, 2013 - 21:23

[…] Jag tycker väldigt mycket om bouillabaisse, men har aldrig vågat mig på att laga det själv. Jag utgick från lchf-gudinnan 56kilo.se fantastiska recept men gjorde om det lite grann. Se receptet här […]

Svara
N00bie 20 november, 2013 - 17:10

Jag är så newbie när det kommer till fisk i mat, men när du skriver ”sjud fisken” – menar du då att man ska sjuda den i soppan eller i vatten och sedan lägga i soppan?

Svara
Åse 20 november, 2013 - 17:38

i soppan =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.