Kyckling Cordon Bleu gratäng

7 november, 2014

Om ni vill ha riktig ”comfort food” så är detta rätten!
Enkelt men såååååå gott! Det MÅSTE vara Emmentaler ost i gratängen för rätt konsistens och smak.
Som ni ser så är det ju ingen maträtt som gör sig på bild, en sen novemberkväll 😉 Men det var galet gott!

012A2582

012A2585

012A2591

012A2596

Skriv ut

Kyckling Cordon Bleu gratäng


Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 150 gr tunn rökt skinka
  • 250 gr Emmentaler ost
  • 3 dl creme fraiche
  • 200 gr naturell färskost (typ philadelphia)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå.
  7. Sätt in i ugnenn och gratinera i ca 20 minuter.
  8. Ät och Njut! =)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Sofie 2 september, 2016 - 11:35

Denna är jättegod! Ska göra den själv för första gången, har blivit bjuden gångerna innan. Vad har man för tillbehör?

Svara
Erica 28 januari, 2015 - 19:37

Åh detta blir dagens middag jag hade julskinka strimlad hemma infryst så ville göra något av den sen blir det dock gouda ost då emmertal osten var slut. Men jag kommer ha lite och göra måste ju blogga om receptet jag provat och länka direkt till dig ju.. KRAM från ängelholm

Svara
Erica 11 december, 2014 - 18:49

Tack för ännu ett suppergott recept!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.