VINNARE: Åses kök – så lyckas du med lågkolhydratkost

av Åse

Hej vänner!

Åh så många härliga kommentarer till tävlingen!
Det gör alltid lite ont i hjärtat när man helst skulle vilja utse varenda en av er som tog er tid att kommentera.

Den som vann min bok den här gången (jag kommer tävla ut den flera ggr!) var:

.

.

.

 

SANDRA

Jag har testat alla bantningsmetoder som går, vilket alla resulterar i några kilo viktnedgång och därefter hetsätning då jag inte klarar av att gå runt och vara hungrig. Jag är 29 år, 163 cm lång och väger just nu 97 kilo. Skulle alltså behöva gå ner ca 30 kilo men vet inte hur jag ska ta mig till. Jag vill inte leva ett liv där jag konstant måste gå med en kurrande mage.
Vi har typ 2 diabetes och högt blodtryck i släkten, jag är rädd varje dag för att drabbas av detta. Det kommer jag med all säkerhet göra om jag inte tar tag i min kost. Är så motiverad med att testa LCHF men behöver verkligen hjälp och då tror jag att din bok skulle vara perfekt för mig då jag verkligen vill lära mig hur det fungerar.
Du har ätit lågkolhydratkost sedan 2009!

Med vänlig hälsning,
Sandra

GRATTIS Sandra!
Maila mig på ase @ 56kilo.se (ta bort mellanslagen runt@

Jag får så många fina kommentarer och mail om framgångshistorier med det kostvalet jag själv gjort men har varit dålig på att dela med mig av dem.
Men har bestämt mig för att göra det för att peppa! Givetvis frågar jag alltid om jag får dela med mig!
Här kommer en framgångssaga från en läsare!

Hej!

Lite oklar över vad jag vill få fram med detta mail, men ska försöka förklara kortfattat!
Är gravid med mitt andra barn, fick graviditetsdiabetes med första och nu så även med andra. Är själv leg SSK, har inga riskfaktorer för diabetes, sund, ej överviktig, röker ej, rör på mig, äter bra osv osv. Vid första beskedet när jag väntade första barnet kom det som en chock, helt ofattbart att jag skulle drabbas.. blev kopplad till speciallist mvc. Fick där träffa barnmorskor, dietist, endokrinologer. Blodsockerkontroll 7 gånger/dag. Villrådig så lyssnade jag på dietisten, tog hem alla foldrar med kostråd. Men beslutade mig ändå för att söka mer information. Fann din blogg och dina recept, efter att ha käkat det danska rågbrödet dietisten bedyrade var det absolut bästa för en diabetiker hamnade värdet över de dära 8 mmol som var ”tillåtet”. Grät en skvätt kände mig misslyckad och tänkte nej jag kommer ju behöva insulin!

Istället började jag laga lchf, blev mätt fick ett oerhört stabilt blodsocker och kostbehandlades med klockrena värden. I sinom tid smög jag in lite råris lite fullkornspasta mest för att det fanns utrymme i mina värden och för att läkarna tyckte jag låg lågt i blodsocker. Allt funkade fint!

I veckan var jag åter tillbaka på information, samma kostråd delas ut, 1/3 av tallrik med kolhydrater, ”ät inte för mycket godis” , drick bara lite juice. Med dessa allmänna kostråd för gravida som drabbats förstår jag att de ligger högt i värde, kolhydrater i alla former påverkar blodsockret. Med mer skinn på näsan denna andra gång undanbad jag mig kostråd och sa att jag känner min kropp bäst och låter sockermätaren vägleda mig i vad kroppen tål och inte tål.

Så med denna lilla novell vill jag bara skicka dig ett stort tack för du har verkligen hjälpt mig genom detta! Önskar och hoppas att fler i min situation vågar söka fakta utanför sjukhusets allmänna råd! Och på sikt att även de nationella rekommendationerna ses över!

Tack!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Nina 11 september, 2018 - 22:58

Grattis till vinsten!
Du kommer att få så mycket glädje av boken. Jag köpte den och den kom förra veckan – det är en fantastisk källa till information och inspiration! Du har alla möjligheter att lyckas nu.
Lycka till!!

Svara
Ingamaj Boström 10 september, 2018 - 12:51

Hej! Vill skicka ett tack för alla bra recept du lägger ut, och i en av dina böcker. Gluten och laktos i familjen,
hittar alltid något i receptsamlingen som passar.
Ingamaj

Svara
Åse 10 september, 2018 - 13:01

Roligt att höra Ingamaj! Tack för feedback 🌸

Svara
ÅsaS 10 september, 2018 - 12:48

Grattis Sandra till en fin vinst! Boken innehåller ”allt” du behöver för att nå dina önskningar och mål, utan en massa pekpinnar och förbud. Boken passar ALLA, oavsett vem du är och oavsett anledning till att du vill må ditt bästa jag. Jag själv har inga direkta ”problem”, eller hur jag ska uttrycka mig, utan använder mig av boken (böckerna, då jag har alla utom Energibarn) som uppslagsverk och inspiration. Recepten är enkla att laga och maten är god och näringsrik. Så än en gång – Grattis till en riktig guldgruva!
/ÅsaS

Svara
Birgit 10 september, 2018 - 12:22

Ett stort GRATTIS till din vinst, kära Sandra🎉💝!
Själv köpte jag den fina boken och är så nöjd och glad över Åse:s förklaringar, information och alla de supergoda recept, som hon har skrivit ner.
Jag är verkligen övertygad om att du har alla chanser till en viktnedgång, som ska vara för gott🤗.
Lycka till🍀🍀🍀!
Kram
Birgit🌷

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.