Veckans Vikt

av Åse

Sååååå nu har jag ställt mig på vågen och den visar 61,7 kg! Jag vill ner till ca 58 kg, för det är där jag trivs. 56 kilo är för lite för mig numera, jag väger mer vid en lågkolhydratdiet eftersom muskelmassan sparas bättre (och jag blir inte yngre) och jag har lite andra kroppsideal nu.
Veckan har varit jättebra och jag har mentalt lämnat sockerträsket bakom mig – det känns så skönt!
I kväll ska jag och mina systrar och två andra goda väninnor ut och äta och det blir LCHF för hela slanten.
Ny vikt kommer nästa fredag!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Emma 24 mars, 2011 - 11:53

Va spännande, lycka till, inte så långt kvar nu 🙂 Själv började jag mitt ”nya liv” i mitten av februari och har hitills gått ner 4 kg och samtidigt byggt upp muskler och kondition. Det är en härlig känsla när man är motiverad.

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 11:55

Visst är det!!

Svara
Anneli 23 mars, 2011 - 21:50

Du väger nu som jag vill väga! Jag tror som dej Åse att kroppen förändras med åldern. Men du ser ju ut som en pingla fortfarande 🙂

Kram Anneli

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 09:58

haha jooo men man har ju olika viktmål =)
TACK o kram!

Svara
Anna-Karin 21 mars, 2011 - 12:57

Kloka Åse! Du kommer alldeles säkert gå ner till dina 58 snart nog. Själv börjar jag om idag tillsammans med mannen (hör och häpna) men det kanske blir lite lättare då…. det är inte alltid så lätt att stå emot när det smaskas krokar och godis hela helgerna men kan han så kan jag 🙂 Jag kör på LCHF/GI, dessvärre är min mage väldigt i olag nu pga (tror jag) kolhydratchock. Jag är som en spänd luftballong och har jätteont, känner mig svullen och plufsig för övrigt oxå. Vet att jag mår sååå mycket bättre om jag plockar bort kolisarna men blir samtidigt rädd för hur kroppen reagerar när man väl äter dem. Har man mixtrat för mycket eller varför reagerar den så starkt, kan inte minnas att det var så här innan man började med LCHF???!!! Oj nu blev det en hel berättelse…. Ha det gott och Lycka Till Åse! Kram

Svara
Jajja 21 mars, 2011 - 10:04

Du är så duktig och inspirerande=)Du kommer klara de sista kg snabbt.

Tänkte fråga dej du som har koll, jag har surfat runt men inte blivit riktig klok, så nu ställer jag frågan till dig och hoppas att du kankse vet.
Jag har börjat med Gi Rivstart idag, ska ner o låna Olas böcker på bibblan, men nu undrar jag om man ska använda hel feta produkter eller ta dem mellan, vet du?
För jag har läst att Ola skrivit att man ska ta helfeta, sen även att man kan ta halvfeta.
Så nu vet jag inte vad jag ska ta, beror det på ens vikt vad man har att gå ner, tro? Jag har en hel del att ta på;)

Tack på förhand, ha en skön vecka.

Jajja.

Svara
Åse 21 mars, 2011 - 10:38

Hej vännen!

Du ska använda helfeta i Fas 1, dvs de första 6 veckorna när du utesluter kolhydrater, när du sedan lägger till kolhydrater så drar du ner fettet en aning.
Kroppen behöver det extra fettet när den inte får energi av kolhydraterna, då använder den fettet som energi och smörjmedel pch då får du en fin fettförbränning!

Lycka till!

Svara
Jajja 21 mars, 2011 - 19:15

Tack snälla för din hjälp.
Du är min lilla hälo guru;)

Får man ställa en fråga till, jag blir helt snurrig ju mer jag läser, och du verkar ha stenkoll på det mesta.
Får man äta mjölkprodukter i fas1? Så som yoggi med bär till frukost? Jag blir lätt trött på ägg, omelett, bacon mm mm.
Hur vet jag hur mycket man ska ha till frukost? Eller man ska känna det i magen? Tycker det är lite svårt med tanke på att man blir mätt på ett annat sätt nu när man inte fyller magen me massa kolhydrater, eller det kanske bara e jag?

Du behöver inte känna dig tvungen att svara förstår om du inte har tid till det, men jag blir himla glad om du vill.

Kram Jajja.

Svara
Åse 22 mars, 2011 - 11:21

Klart jag vill =))
Du kan äta en del sockerfri yoghurt som 10% grekisk/turkisk youghurt. Yoggi innehåller väl massa socker?
Regeln är att du ska äta dig behagligt mätt av fett o protein. Grönsaker är bara ett tillbehör.

Svara
Jajja 23 mars, 2011 - 15:12

Hej igen.

Tack så hemskt mycket för dina snabba svar.
Jag menade vanlig naturell yogurt, men förkortade det lite tokigt, tänkte inte på den yoggin med frukt o smak, men det kunde ju inte du veta.
Men nu har jag kört med turkyoggi som du rekomenderade, och jag höll mig mätt längre. Hackade lite paranötter på me o blåbär/hallon, riktigt mumsigt.

Tack igen för din hjälp, jag kankse kör på hinder igen, så då kankse jag hojtar på din hjälp;)

Kram Jajja.

katharina 21 mars, 2011 - 09:06

hejsan ! känner mycket väl igen mig i att ju äldre man blir så mognar man på ett positivt sätt, får man väl lov att säga, när det gäller sina kroppsideal=)

Svara
Åsa 20 mars, 2011 - 14:34

Det klarar du 🙂
Här har vi startar en Biggest loser tävling 🙂
Jag och 6 vänninor började förra veckan och har alla lagt 200 kr i potten , så väger vi oss varje vecka och räknar ut % hur mycket man har gått ner så vi har alla från 50 kg – över 100 kg ..
Så håller tävlingen på 8 veckor 🙂
Och var och en bestämmer på vilket sätt man vil gå ner och hur man gör 🙂
Detta var en ordentlig nytändning för mig med en tävling .. 🙂

Kraaam

Svara
jennyh 19 mars, 2011 - 22:26

Mitt viktmål har också ökar nu när jag har både fått 3 barn och blivit äldre och det känns helt ok för mig 🙂

Svara
Ann 19 mars, 2011 - 10:00

Sunt skrivit Åse 🙂

Svara
Hanna 19 mars, 2011 - 07:45

Ja, jag körde invägning för nystarten igår.

Tänkte även leta fram någon målbild att ha att titta på ibland. På ett sätt känner jag mig tokmotiverad. Jag vill verkligen gå ner i vikt efter grav., 35års-kalas för gubben och nu även ev. en Londonweekend. Å andra sidan, när kroppen inte svarar såsom jag vill på viktnedgången så faller jag så djupt tillbaka och äter ALLT!

Det är hela tiden en fin balansgång och nu ska ajg göra vad jag kan för att hålla mig på linan!

Trevlig helg kära du!!

Svara
Agneta 18 mars, 2011 - 22:54

Visst förändras kroppen med åren…… Har själv ett mål på 62 kg till mina 166 cm. Har gått ner ca 12 kg på kanske 1 1/2 år. Ibland tänker jag ”varför är det viktigt” men på något sätt är det det, för mig själv!! Har ca 1 kg kvar och det SKA bort. Blir 50 i sommar och ibland tänker jag att livskvalitet är viktigare, men men…….. Ha en trevlig kväll med goda vänner och systrar. Kram

Svara
Anita 18 mars, 2011 - 20:07

Det verkar väl bara ett bra mål. Bättre att ha något lite mer, annars blir det så mycket pendlande upp o ner. Du är snart på 58 kilo!

Svara
Annah 18 mars, 2011 - 19:22

Ja, kroppen har ju verkligen förändrats med åldern och barnen… själv vet jag inte riktigt vad jag väger, men jag gissar att det är runt 60-62 kg och jag skulle också gärna ner till 57-58 för där trivs jag. 😉

Svara
Ann 19 mars, 2011 - 09:59

Ja det ÄR åldern och träning tror jag;P Lilla jag har gått upp till över 60 numera och ligger runt Åses vikt men trivdes väl när jag låg stadigt på 58-59…Men men lite plankor och utfall så ska man nog få bort den extra volangen 😀

Svara
Ida-www.lippstick.se 18 mars, 2011 - 17:04

Jag tror du kommer nå 58 kg inom en snar framtid!
Lycka till! 🙂
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Pernilla 18 mars, 2011 - 10:53

Så sant att vi blir äldre tråkigt nog ;)Ha en trevlig kväll!!!

Svara
Malin St 18 mars, 2011 - 10:35

Viktmålen förändras!! Första gången jag gick med i viktväktarna vägde jag 66 kg. Ville då gå ned till 60-62 kg. Idag är mitt viktmål 66-68 kg.

Precis som du skriver – man blir äldre och man förändras (både kroppsligen och mentalt)…

Trevlig helg!

Svara
Åse 18 mars, 2011 - 10:45

Så sant så! Trevlig helg!

Svara
jenny 18 mars, 2011 - 10:09

Låter som ett sunt viktmål! Mitt mål ligger på ca 62kg vilket känns lagom för mig. Man blir ju inte yngre precis och jag är inte så finlemmad som du verkar vara. Helst önskar jag att jag kunde kasta vågen och mäta mig istället men jag är alldeles för besatt av min vikt för att klara göra det… 😉
Ha en härlig helg!!
Kramar 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.