Ugnsbakade ägg med lax och tomat

19 maj, 2023

Hej vänner och skön fredag på er!

Jag måste tipsa er om den här rätten!
Det går snabbt och är SÅ gott och mättande!
Man kan ha i lite av vad man vill, jag har ibland även avokado och sparris i!
Jag gillar strimlad kallrökt lax, det blir så gott tillagat! (Som rökt lax)

Jag kör på 3 ägg till frunch, det står jag mig på till middagen på kvällen. Daniel tar 4 ägg i.
Sedan är det gott med smulad fetaost eller getost över!
Gott även att göra en pepparrotskräm på crème fraîche, riven pepparrot på burk, gräslök, salt & peppar och klicka över laxen och spenaten innan äggen knäcks i!

Såååå receptet:
Först lite olivolja i botten, sedan spenat, strimlad kallrökt lax, tomater, sedan tre knäckta ägg, salt & peppar och smulad vitost som feta eller chevre.
Som sagt det är bara att slänga i det ni gillar!

Skjuts in i ugnen på 225 gr i 10-20 minuter beroende på ugn (vår är stor och tar alltid längre tid)
Vitan ska ha stelnat men gulan får gärna vara lite mjuk så blir det perfekt!

Detta blev frunchen efter gymmet i förrgår (i skålen kvarg med bär och pauluns granola)

Smaklig spis!

 

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

2 kommentarer

Annika 20 maj, 2023 - 07:33

Åh vad gott!! Älskar lax o ägg 😍

Svara
Åse 22 maj, 2023 - 14:15

Eller hur!? Bästa bästa! SMACK!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.