Torskpaket med kall dillsås och purjolöksgratäng

av Åse

Hej på er!

Phew, vilken värme det är!
Knappt man orkar gå ut känner jag!
Daniel har varit och köpt fläktar till Öland, ska ju vara grymt varmt och stugan vi bor i lär bli sååååå varm! Men jag klagar inte, nejdå;)

Det har varit mycket kött på sistone känner jag och då får jag alltid cravings på fisk! Så igår gjorde jag foliepaket med torskrygg och hujedamej så gott detta blev!
Jag gjorde en av mina absolut favoritgratänger – purjolöksgratäng – LÖV IT!

Klart! Åh doften! Smakerna!

Perfekt med den kalla dillsåsen till – sluuuurp!

💕

Nu ska jag fortsätta här i min lilla semesterbubbla! Saknar era kommentarer men förstår så klart att ni har fullt upp med ert

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskpaket med kall dillsås och purjolöksgratäng


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Purjolöksgratäng:

3 purjolökar
4 ägg
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta, finriven
4 dl riven ost
salt, peppar

Dillsås:

3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1/2 dl rödlök
1 dl dill
1/2 pressad citron
salt, peppar

Torskpaket:
4 torskryggfiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
10 rädisor
1 knippe grön sparris
100 g smör
1 dl hackad persilja och hackad gräslök
1 citron i klyftor
12 körsbärstomater, halverade


Instruktioner

Börja med att skölja purjolökarna. Skär bort blasten och botten. Dela purjon i 2 cm bitar och koka dem ca 4 minuter i lättsaltat vatten. Lägg sedan i en ugnsfast form.
Blanda ägg, riven ost, grädde, vitlök, salt, peppar och häll över purjon och rör om lite. Ställ in i 200°C i 50 minuter. Lägg på ett aluminiumfolie efter halva tiden.

Under tiden gratängen är i formen, gör såsen. Ställ kallt.
Förbered grillen för torskpaketen. Lägg aluminiumfolie med bakplåtspapper ovanpå. Lätt den tinade torsken ovanpå, salta och peppra och fördela sedan alla grönsakerna ovanpå. Avsluta med smöret.
Förslut foliepaketen och grilla på indirekt värme i 10 minuter. Se till så att värmen inte är för hög.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Anette 12 augusti, 2018 - 17:43

Hej! Om jag vill tillaga fiskoaketen i ugnen, funkar det? Gradantal tid i ugnen? Tack för all inspo! Nya boken är förbeställd! <3

Svara
Åse 12 augusti, 2018 - 19:07

Hej! 200 gr i ca 15-20 minuter!

Hoppas det smakar! =)

Svara
Mallansvardag 26 juli, 2018 - 19:08

Läser din blogg varje dag som alltid (perfekt läsning i skuggan på stranden 😄) men är som vanligt s å dålig på att kommentera. Älskar att läsa om era resor och utflykter och all god mat du lagar (går alltid in hos dig och letar recept till mina middagar, får tyvärr inte resten av familjen att äta LCHF men oftast går det ju att mixa lite som man vill)
Bara så du vet så finns vi ju här trots allt 😄
Kram Malin

Svara
Åse 27 juli, 2018 - 09:28

Tack Mallan, underbart att höra! KRAM!

Svara
Kyckling med mozzarella och salami - 56kilo.se | LCHF Recept & Livets goda 26 juli, 2018 - 14:00

[…] Fisk och Skaldjur […]

Svara
Linda 25 juli, 2018 - 08:19

Mmm, vad gott det ser ut! Skriver upp på receptlistan 🙂

Svara
Åse 25 juli, 2018 - 10:46

Gör det! 🙂 lätt och enkelt! 😘

Svara
ÅsaS 24 juli, 2018 - 17:58

Herreguuud vilka dagar! Dagar vi har och dagar vi haft! Och dina inlägg från Kreta, Bua och LA. Helt fantastiska.
De senaste veckorna har jag kommit bort från kommenterandet på bloggarna jag följer, inte bara din. Har gått in i nån sorts bubbla efter sommarens/semesterns tråkiga händelse. Känner mig låg och ledsen, rastlös och virrig.. Finns så mycket jag vill göra, men får inget gjort. Vandrar mest runt, planlöst, och gör lite här och lite där och försvinner i mina tankar och blir liksom inte ”färdig”.. Men, men, det är säkert normalt, och blir förhoppningsvis lite bättre om sisådär 2 veckor, efter pappas begravning. Förlusten är tung, även om vi visste att den dagen skulle komma. Har gått och förberett oss under drygt 2 års tid, men lik förb***** blir det ett hårt slag och man är inte alls beredd.
Nä, nu ska jag inte deppa ner dig och din blogg, jag ska ta en sväng i trädgården och njuta av sommaren, solen och lugnet!
Kram 💕

Svara
Åse 24 juli, 2018 - 18:22

Åh raring – deppa så mkt du bara kan! Förstår att du går runt i en bubbla och att sorgen kommer ta tid! Massa massa kramar! ❤️

Svara
ÅsaS 24 juli, 2018 - 18:50

❤️❤️❤️

Svara
Jenny 24 juli, 2018 - 15:04

Fisk i alla former är så gött👍🐟 här har det blivit mycke fisk då sonen som mer gillar kött och kyckling har varit på vift 2 veckor. Men nu kommer han hem så nu får vi satsa på kött och kyckling 🤣🤣 måste testa fisken du skriver om här👍🐟🐟

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.