Tomabräserad kyckling med vitt vin

av Åse

En fräsch kycklingrätt som jag serverade LCHF tagliatelle till, nom nom nom!!

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 liten kruka rosmarin
1 burk krossade tomater
3 dl vitt vin
1 gul lök
0,5 röd lök
0,5 squach
1 vitlök solo
1 röd paprika
En skvätt grädde
salt, peppar, tamari soja

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i kokosfett.
Skär ner grönsakerna och lägg i grytan när kycklingen fått lite färg. Häll i vinet och låt koka in ca 3 minuter innan du häller i tomatkross och finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Runda av med en skvätt grädde och lite soja.
Servera med LCHF-tagliatelle.

  

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Junni 24 januari, 2012 - 08:49

Jag provade detta recept igår, och gudars så gott det blev. Tack så mycket för att du räddade min middag! Dock fick jag använda strimlad vitkål istället för tagliatelle, för jag har inte fiberhusk. Var köper du det? Finns det att få tag på i Helsingborg? Bor nämligen själv i Helsingör men kommer över till Hbg ganska ofta.:) Annars blev det väldigt gott med vitkål med, och denna rätt är definitivt något jag skall laga igen! 😀

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:27

Hej! Fiberhusk (psylliumfröskal) finns på glutenhyllan på tex Ica =))
Vad bra att det smakade!!

Svara
Monica 20 januari, 2012 - 11:39

Supergott!!!
Stort tack för din inspirerande blogg med massa fantastiska recept! Tack vare din blogg kan jag hålla en livsstil med LCHF med goda och varierande måltider 🙂

Svara
Popprinsessan 18 januari, 2012 - 21:59

Ser jättegott ut och är ännu en anledning till att jag måste testa ”pastarecepet”. Saknar faktiskt att äta köttfärssås, men med din pasta skulle det ju gå jättebra.

Tack för ännu ett lockande recept!

Svara
Terese 18 januari, 2012 - 19:16

Tack för många bra och inte minst goda recept! Jag tror inte att jag hade klarat att leva på LCHF utan din blogg. Jag har dock en liten fundering. Du har skrivit flera gånger att man inte ska äta LCHF-baserade bakverk och bröd för ofta utan bara någon gång emellanåt. Beror det på kolhydratmängden i receptet eller handlar det om att man mentalt bör ställa in sig på att bakverk och bröd inte tillhör vardagen? Innan jag började med LCHF var jag frallmissbrukare och känner ofta att jag inte blir riktigt mätt på alternativen (handlar mest om frukost och lättare kvällsmat). Pannkakorna i ditt recept och likaså muffinsarna står jag mig däremot på över två måltider om det skulle behövas. Jag har dock inte så mycket tid varje dag så det vore perfekt att kunna baka LCHF-frallor eller muffins en gång i veckan och frysa in (pannkakorna blir kanske inte så goda av det). Vågar dock inte göra en stor laddning innan jag vet att det ”är ok” att äta 2-3 LCHF-frallor om dagen ur kolhydratsynpunkt 🙂

Tack igen för en grym blogg!

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 19:26

Hej! Ja det handlar om att många som går över till LCHF vill ta med sig sina dåliga vanor och jag tycker att man ska inte gå från en metod till en annan. När man har bra vanor som sitter i ryggmärgen då kan man unna sig det man klarar av.
Man ska ju äta riktig mat speciellt när man ska viktminska, dvs fett och protein till alla måltider + 500 g grönsaker, då ryms inte lchf bröd och sötsaker 😉

Svara
Lucypath.com 18 januari, 2012 - 16:53

Gud vad det ser gott ut!

Svara
Linnea 18 januari, 2012 - 14:39

Hej Åse!

Till att börja med vill jag tacka för en helt underbar blogg 🙂

Jag är 20 årig tjej som har börjat med LCHF (för 8 dagar sen). De första dagarna kände jag verkligen att jag gått ner i vikt och efter 4 dagar hade jag gått ner 1,5 kg. Men nu känns det som att viktminskningen helt stannat upp och det känns som jag är tillbaka på samma vikt som innan. Fast jag följer ”dieten” slaviskt och äter precis som man ska och lagom mycket. Är det något du känner igen dig ifrån när du började LCHF. Kan de bli såhär? Ska man ge det något vecka till?

Förstår om det inte är så lätt att svara på men tack endå 🙂

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 14:47

Hej! LCHF är ju ingen bantningsdiet men viktminskning är ofta en effekt. Men många får vänta flera månader på viktminskning beroende på hur mycket de bantat förut. Ge det tid och se inte på det som en diet utan som ett bra hälsoval som kommer generera en hälsosam vikt för dig.

Svara
Maria 18 januari, 2012 - 13:33

Ser jättegott ut !! Det är ju så gott med vin i sås/grytor!! =)

Svara
Marianne 18 januari, 2012 - 13:07

TACK för kvällens middagstips. Av precis den anlendninegn kikade jag in idag (igen) och som vanligt fick jag det jag sökte, något gott att se fram i mot.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 18 januari, 2012 - 11:38

Mums… kanske skriver in den i kommande veckomeny. 🙂
Har en fråga som du kanske kan svaret på:
Om man gör köttgrytor och kokar köttet med rotfrukter och sen tar bort rotfrukterna när man ska äta (alltså man har rotfrukterna för smakens skull när man kokar men äter dem inte). Överförs stärkelsen i rotfrukterna till köttet och såsen när det kokas och det är en jätedum idé att använda rotfrukter? Många gånger ger rotfrukter en god smak men man behöver ju inte äta dem (brukar ju dessutom bli ganska sönderkokade, så goda är de inte heller).

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 11:50

Först och främst: Rotfrukter ingår i en LCHF kost men undviks helst vid viktminskning och sockersug. Men nej jag kan aldrig tänka mig att det skulle höja kolhydratnivån i köttet/såsen av att ha rotfrukter i.

Svara
Anna-Lena 18 januari, 2012 - 10:20

Tack för ytterligare ett recept. Kan alltid titta in här när man har recepttorka. Provade LCHF lasagnen i helgen, SUPER godm blir även en liten lunchlåda till idag. Hoppas bara att min huvudvärk släpper snart, har haft den sen igår. Just nu mår jag rätt illa så jag hoppas verkligen att jag få i mig lunchen.

Ha en god dag, själv tänker jag gå hem lite tidigare och bara mysa med lillkillen.

Kramis

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.