Timjan- och Parmesankyckling och Lägenhetskontrakt

20 februari, 2020

Innehåller annonslänk till Ellos

Heeeeej hej!

Hur mås det så här mitt i andra delen av februari?
Vi har ju sportlov här och det regnar och regnar och regnar! Har på riktigt aldrig varit med om så mycket regn som i höst/vinter!?

Vet ni vad man gör då??? Då tar man på sig nya knallgula långskjortan och låtsas att man är hos BFF i Spanien!
HÄR hittar ni den.

Vet ni, i går skrev Nico på kontrakt (förstahand) på sin första lägenhet!!
Mitt i City, en liten 1:a och såååååå söt! Så jag sa: Den behåller vi i familjen!
Den håller på att helrenoveras nu så inom 1 månad så bor han där. Mitt andra barn som lämnar boet 🥺❤️
SÅ glad för hans skull!

Till middag blev det denna goda kycklingrätt!

Skäms nästan att lägga upp detta receptet, tog en halvtafflig bild och glömde ta på maten upplagd. Men det var väldigt gott! Ni får lita på mig och gissa hur det ser ut på tallrik 😅
Så jag slänger upp receptet här så lägger jag det i ett nytt inlägg en annan dag när jag fått till bra bilder haha!
Tänker att detta kanske passar er till helgen?

Skriv ut

Timjan- och Parmesankyckling

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, delade på tvären
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar hela champinjoner
smör att steka i, salt & peppar
1 kruka timjan, klippt
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
23 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek kycklingfiléen i smör på båda sidor, salta och peppra. Kycklingen ska bara få färg.
Lägg i ugnsform.
Fräs lök, vitlök och champinjoner och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, klippt timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av och salta och peppra något. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

9 kommentarer

Britt-Inger 21 februari, 2020 - 12:40

Jag får bara ut kinesisk text när jag skriver ut dina recept och nej jag tar inte inställt på något annorlunda sätt. Har inga problem med utskrifter någon annan stans på webben! Nu kan jag ju läsa direkt från paddan, men knäppt är det. Har inte provat receptet ännu, men det blir snart, ser gott ut i alla fall.

Svara
Åse 21 februari, 2020 - 12:41

Det var märkligt! Inte hört talas om någon annan med det problemet.

Svara
Annika 21 februari, 2020 - 09:45

Receptet lät himla gott! 🙂 Vi är 4 tjejer från grundskoletiden som träffas några ggr om året. Min tur att bjuda alla nästa vecka. Det får bli ditt recept bestämde jag nu. 😃
Önskar dig en trevlig helg! 🥂
…och hoppas att rehaben går bra med din hand. 🤞😍

Svara
Nina 20 februari, 2020 - 21:01

Är skjortan konstig i materialet? Beställde klänningen med katterna som du hade i tidigare inlägg men den kladdade fast på kroppen 😂
Du var otrolig vårigt fin i den gula 😍

Svara
Åse 21 februari, 2020 - 00:28

Hej!
Det är 100% polyester, lite siden – silkes känsla. Kladdar åt upplever jag inte’ är kanske olika beroende på kroppar 😅

Tack 🔶🔶🔶

Svara
Kristina 20 februari, 2020 - 16:34

Här i Vänersborg har vi också sportlov och vädret….. Nja, finns lite mer att önska där 🙈
Hoppas det går bra med din hand ❤️
Kram från Kristina

Svara
Åse 20 februari, 2020 - 16:40

Tack Kristina! Jag jobbar på med rehabövningar ❤️
Ja tvi – hoppas verkligen vår och sommar bjuder på torrare och varmare väder! KRAM

Svara
Susanne 20 februari, 2020 - 16:12

Vilken storlek har du på skjortan 😊

Svara
Åse 20 februari, 2020 - 16:15

36! normalstor i strl!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.