Tillaga fryst kycklingfilé i Airfryer

av Åse

Kycklingen tillagas fryst och det tar endast ca 20-30 minuter!

OBS! Eftersom kycklingfiléer är olika tjocka och olika Airfryers beter sig olika så är det av största vikt att använda en fungerande termometer!

God förmiddag!

Jag har precis landat i Stockholm, så det var en tidig morgon för mig.
Magnus (Carlsson) släpper ett rosévin (jag har smakat, sååååå gott!) så det är lansering idag och jag ville självklart fira det här uppe.
Vinet hittar ni HÄR.

Uppdatering 2 aug 2025:
Nu är det tre år sedan jag gjorde detta inlägget och det funkar klockrent varje gång!
Jag har testat att göra i både min Cosori och min Phillips XL

Jag slänger ihop en grillsås som jag sedan låter dressa kycklingen med. Använd fryspåse eller bunke.
Det går även bra att bara krydda med valfri krydda och tex dressa med flytande smör.

Här är det viktigt att kycklingfiléerna är lika stora. (Går så klart att tillaga endast 1 också.)

Förvärm Airfryern i minst 5 minuter på 200 gr.
Den frysta kycklingen läggs sedan i korgen och airfryern får gå i 10 minuter. (12 minuter vid en stor filé)

När tiden är ute så vänder jag på kycklingen, sätter in en termometer i tjockaste delen och sätter på 200 gr i ytterligare 10-12 min.
Kycklingen är klar och saftig vid 66 gr. Den får sedan vila i bakplåtspapper i 10 minuter och når då temperaturen 70 gr = saftig och mör kyckling!


VOILA! Saftig, snabbtillagad kyckling som kan skäras upp och användas i sallader eller serveras hel direkt så klart.

Nu har familjen kyckling till kvällen =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tillaga fryst kycklingfilé i Airfryer


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 4 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1-2

Ingredienser

12 kycklingfiléer
1/2 dl ljus soja
23 msk olivolja
23 msk sweet chili
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
(eller valfria kryddor)


Instruktioner

Se till så att kycklingfiléerna är i samma storlek (främst tjocklek)
Lägg dem i en fryspåse med soja, olja och kryddor. Se till så kycklingen får kryddblandningen över allt.
Förvärm Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Lägg kycklingen i Airfryern och sätt airfryern på 200 gr i 10-12 min beroende på storlek.
Vänd kycklingen när tiden är ute och sätt in en termometer (kycklingen ska gå till 66 gr)
Fortsätt i 10-12 minuter till (men är kycklingen uppe i 66 gr tidigare, ta ut.
Låt vila i 10 minuter invirat i bakplåtspapper innan kycklingen skärs upp.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

8 kommentarer

Tove 30 juli, 2025 - 15:38

Jag tycker inte det stämmer med 20 min för fryst kycklingfilé i airfryern. Efter 20 min var den 25 grader inuti. Och ja, min airfryer är det inget fel på.

Svara
Åse 30 juli, 2025 - 15:45

Receptet stämmer! Jag tillagar ofta enligt det och beroende på hur stora filéerna är tar det allt från 20 till 26 minuter.

Svara
Lars-Yngve 10 juni, 2025 - 21:05

Innerbröst filéerna var oliks stora. den lilla var klar efter 2×10 min. Den stora fick ytterligare 5 min. Båda levererade 70 grader. lät dom vila 10 min i bakpapper. Sedan vecklades paketen upp. Det bara rann kycklingjuice och mer blev det när jag slajsade upp en bit. Smakade raskt av och fick en fantastisk kulinarisk upplevelse. Ljummen saftig kycklingskiva. WOWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lånar några utropstecken av dig….

Svara
Jennie 13 december, 2024 - 13:21

Supergott och väldigt smidigt!

Svara
Åse 13 december, 2024 - 15:11

Visst är det! =)

Svara
Jan 12 maj, 2024 - 13:19

Marinaden till kyckling är riktig bra! (Utropstecken med glädje). Att man som jag kommer in, är hungrig och har bara fryst kyckling hemma passar grymt bra numera! Tack för detta recept! 😉🙂

Svara
Åse 14 maj, 2024 - 13:19

Vad härligt att höra! 🙌🏻

Svara
[email protected] 10 januari, 2024 - 16:20

Du är bäst helt enkelt

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.