Teriyakilax

14 augusti, 2020

Inga fantastiskt inspirerande bilder jag bjuder på, det hann bli mörkt innan vi åt i går!
Men jag lovar att det var så gott!

Teriyakimarinerad lax och till det en wok på nudlar och grönsaker. YUM!

Som vanligt så köper jag dessa kolhydratfria nudlarna HÄR
De är perfekta i sådana här rätter!

Jag köpte en färdig påse med kålmix (morötter, rödkål, vitkål, grönkål) på Coop som jag fräste i lite kokosolja och sesamolja. Saltade något. Sedan blandade jag ner de avsköljda nudlarna som jag klippt så de var lite lättare att blanda. Sedan lite tamarosoja.

Jag hittade några roliga paprikor (Carli) som såg ut som långa stora chillipeppers men som var söta och de grillade jag halverade och blandade sedan dem i woken.

Laxen blev så saftig! Perfekt stekt!
Finns ju inget så trist som en överstekt lax!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Teriyakilax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g laxfilé

Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl sweet chilisås, gärna med mindre socker
1 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor


Instruktioner

Blanda ihop marinaden och blanda med laxen.
Låt stå i minst 30 minuter.
Stek sedan på strax över medelvärme ca 4 minuter på varje sida. Lägg över i form och servera genast.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.