Hej och skön lördag!
Nu ska ni få ett gott helgtips.
Tagliata på Entrecôte med stekt gnocchi och min godaste vitlökssås. 😋
Till det tryffelpeccorino i en skål som man kan toppa med.
Köttet marineras först i ca 1 timme.
Sedan antingen grillas eller steks köttet på hög värme ca 2 minuter på varje sida.
Låt köttet vila invirat i bakplåtspapper i ca 10 minuter.
Ugnsrostade tomater är givet i en Tagliata tycker jag.
Ringla lite olivolja över och krydda med flingsalt. Ugnsrosta i ca 150 grader i 30 minuter.
Gnocchi steker jag i olja eller smör med några krossade vitlöksklyftor. Salta lätt.
Tagliatan monteras sedan på stor skärbräda.
I botten ruccola, ringla olivolja, mörk balsamvinäger, salladkrydda på. Sedan gnocchi, och skivad entrecote, toppa med rostade pinjenötter, stekt rödlök, svarta kalamataoliver, cocktailkapris, parmesan i flagor och min goda vitlöksås.
SÅ GOTT!
Skriv utTagliata med stekt gnocchi och vitlökssås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 stora skivor Entrecote
200 g Romanticatomater
olivolja, flingsalt
Tagliatan:
500 g färsk potatisgnocchi
2 krossade vitlöksklyftor, salt
1 liten påse ruccola
1 msk olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
1 tsk salladkrydda
50 g rostade pinjenötter
1 liten rödlök
Sammanlagt 3/4 dl svarta kalamataoliver + cocktailkapris
1 dl parmesan i flagor
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger (gärna sherryvinäger)
1 msk kinesisk soja
>1 tsk grillkrydda
>1 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk vitlökspulver
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar
Godaste vitlökssåsen:
100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1/2 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 msk sweet chili
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎