Tagliata med stekt gnocchi och vitlökssås

av Åse

Hej och skön lördag!
Nu ska ni få ett gott helgtips.
Tagliata på Entrecôte med stekt gnocchi och min godaste vitlökssås. 😋
Till det tryffelpeccorino i en skål som man kan toppa med.

Köttet marineras först i ca 1 timme.
Sedan antingen grillas eller steks köttet på hög värme ca 2 minuter på varje sida.
Låt köttet vila  invirat  i bakplåtspapper i ca 10 minuter.

Ugnsrostade tomater är givet i en Tagliata tycker jag.
Ringla lite olivolja över och krydda med flingsalt. Ugnsrosta i ca 150 grader i 30 minuter.

Gnocchi steker jag i olja eller smör med några krossade vitlöksklyftor. Salta lätt.
Tagliatan monteras sedan på stor skärbräda.
I botten ruccola, ringla olivolja, mörk balsamvinäger, salladkrydda på. Sedan gnocchi, och skivad entrecote, toppa med rostade pinjenötter, stekt rödlök, svarta kalamataoliver, cocktailkapris, parmesan i flagor och min goda vitlöksås.

SÅ GOTT!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tagliata med stekt gnocchi och vitlökssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora skivor Entrecote
200 g Romanticatomater
olivolja, flingsalt

Tagliatan:
500 g färsk potatisgnocchi
2 krossade vitlöksklyftor, salt
1 liten påse ruccola
1 msk olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
1 tsk salladkrydda
50 g rostade pinjenötter
1 liten rödlök
Sammanlagt 3/4 dl svarta kalamataoliver + cocktailkapris
1 dl parmesan i flagor

Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger (gärna sherryvinäger)
1 msk kinesisk soja
>1 tsk grillkrydda
>1 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk vitlökspulver
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar

Godaste vitlökssåsen:

100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1/2 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 msk sweet chili

 


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons för TrendRehab

MÅ DITT BÄSTA I HÖST!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)