Tacofredag! Kycklingwrap LCHF

av Åse

I går provade jag att göra Tortillas av pastareceptet! Detta receptet är ju otroligt användbart!
Jag delade degen i fyra delar och lät den stå och svälla ganska länge. Till slut var det en lätthanterlig deg.

4 tortillas

4 ägg
0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
125 g färskost/philadelphiaost
salt

Vispa äggen poröst, vispa sedan ner philadelphiaosten och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)en. Låt svälla ett tag.
Dela degen i fyra delar och lägg första degbiten mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn tortilla. Grädda i 150 grader i ca 10-15 min med bakplåtspapprena på. Tortillan ska inte vara för mjuk så låt hellre stå inne lite längre men inte så länge att kanterna börjar bli bruna. Gör likadat med alla bitarna. Har ni en stor ugn eller varmluftsugn kan ni grädda dem två och två.

Jag fyllde mina tortillas med guacamole (fast hade ingen creme fraiche i igår) och med kycklingfiléer kryddade med Santa Maria Extra fine selection, Chicken & Steak, Santa Marias Organic taco sauce och lite ost och gurka!

Det blev jättegoda wraps! Konsistensen blev likt vanlig tortilla och de håller ihop bra! Tips för er som äter Tacos på fredagar!!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Miriam 19 september, 2016 - 10:39

Så gooooda wraps!!!! Till och med min man älskade dom, fast han inte äter lchf! ?

Svara
Åse 19 september, 2016 - 10:58

Kul!!

Svara
ami 20 mars, 2012 - 17:54

Tack snälla för tipset på wraps! Här gillar vi rätten jättemycket!

Ha det gott!

Svara
Anna-Karin 9 februari, 2012 - 20:28

Åh bästa Åse! Dett är helt oslagbart! Smakar precis som vanliga tortilla. Ha det bäst!
Kram

Svara
Åse 10 februari, 2012 - 11:10

Vad kul”!! =))

Svara
Pia Nyberg 19 januari, 2012 - 12:18

Vad finurlig du är ! Måste prova 🙂

Svara
Julia 18 januari, 2012 - 12:33

Hej! Är fyra tortillas för 2 eller 4 personer?

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 12:57

Det beror på hur hungrig man är eller om man är en liten kvinna eller stor man 😉

Svara
Therese 16 januari, 2012 - 21:57

Slogs av hur mätt man blir av dessa ”äggrullar” jätte mumsigt verkligen!! Fina bilder som vanligt 🙂

Svara
Annika Rogneby 16 januari, 2012 - 21:30

Vilket användbart recept, det ska jag genast prova. Jag har hittills ätit tacos utan bröd/skal/chips och det är ju gott men det vore kul att få ”äta dem ur handen” istället.

Tack/Annika Rogneby

Svara
Sara 15 januari, 2012 - 18:44

Nu har jag kommit pa varfor min deg inte blev deg utan mer ”smet”…jag har anvant ”psyllium husk” som jag trott var detsamma som fiberhusk…tydligen inte….nu har jag hittat ”psyllium husk powder” som ger ratt resultat. Kan vara bra att veta om det nu ar nan annan utlands Svensk som kikar in har 🙂
Tack for ytterligare tips…nu skall jag gora tortillas till mina lunch lador!!

Sara

Svara
Sara 15 januari, 2012 - 22:26

ps. jag slangde in blomkalsmos och en korv i min ”wrap” och vips hade jag en tunnbrodsrulle…mums

Svara
smultron67 15 januari, 2012 - 17:32

Receptet på pannkakorna med ägg, grädde och fiberhusk blir en perfekt ugnpannkaka att fylla och rulla ihop Gör som i receptet vispa med elvisp och låt stå och svälla samt grädda ca 15 -20 min i 200 grader i ungsform på bakplåtspapper (liten långpanna). Serverade den till lunch fylld med majonnäs, creme fraiche, räkor, purjolök, rom och dill. Salta och peppra röran och smaka av med lite citronsaft. Låt pannkakan kallna och bred på fyllningen. Rulla ihop det hela och servera med sallad och tomater. Slukades av hela familjen, räcker till ca 5 pers. Skulle säkert funka som förrätt också!

Svara
Anita 15 januari, 2012 - 15:42

Tack för ett ytterligare bra tips till tacokväll. Hoppas du har en bra söndag. Här städar vi bort julen idag. 🙂

Svara
Anna-Maria 14 januari, 2012 - 22:29

Vilken höjdargrej! Äntligen kan jag ”pasta” med familjen! Tack för att du tipsade! Och tack för en inspirerande sida! Lurar på din kurs men med smått på g känns det som att det får bli ett framtida projekt!

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:18

Vad härligt att du gillade det!! Lycka till med det ”småttiga”! =))

Svara
Åse 8 februari, 2012 - 14:47

Hej Anna-Maria, kollade igenom dina kommentarer här för kände ju så väl gen ditt nick! Du har ju varit med här i måååååånga år ; KUL! Och grattis till bäsen!

Svara
Anna-Maria 8 februari, 2012 - 16:19

Haha, vad kul att du kände igen mig! 🙂 Ja, åren har bara sprungit på och din sida måste vara väldigt bra med tanke på att jag fortfarande hänger här! 😉 Superkul att du gått utbildning och satsar helhjärtat på eget nu! Med en liten på 1½ år och en på tillväxt så undrar jag vad tricket är för att hinna med fem barn, man och sig själv! 😉 Fast jag märker ju att det faktiskt blir mer och mer tid över till sig själv ju äldre lillplutt blir. Första barnet blir lite av en chock, man tror liksom aldrig att livet blir ”sig själv igen” . Det blir det ju visserligen inte men det kommer ju faktiskt en tid då man återigen kan duscha i lugn och ro utan att samtidigt borsta tänderna och försöka strukturera upp dagen som ändå inte kommer bli som man tänkt 😉

Ha det supergott! Jag kikar väl in här imorgon igen, som vanligt! 😉

Svara
Hanna 14 januari, 2012 - 13:45

Har precis gjort lasange med dessa plattor idag, mums!!! Vi kommer absolut testa dem som wraps också! kram Hanna

Svara
Lana 14 januari, 2012 - 09:44

Låter spännande! Ska prova nästa fredag! 🙂
kram
Lana

Svara
Monkan 13 januari, 2012 - 21:02

Gjorde tagliatellen idag. Sonen godkände den! Och jag med, det smakade precis som…pasta! Kanon! Och kanske kan man ge sig på tacos också. Bra med alla idéer. Tack!

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:22

Härligt!! =)

Svara
Mikaela Bjerring 13 januari, 2012 - 19:26

Tack för en bra blogg!

Om man är lakto-ovo-vegetarian vad anser du om att byta det animaliska proteinet mot qourn eller sojaprodukter?

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:24

Veg produkter gillar jag inte alls tyvärr 🙁 Soja är inget bra alternativ, fullt av skräp och omega 6. Men bra att du äter ägg! Tar du omega 3 tillskott? (inte vegetabiliska)
Quorn är sämre än kött men bättre än sojaprodukterna.

Svara
Mikaela Bjerring 15 januari, 2012 - 13:34

Jo jag äter mycket ägg och mår bra av det. Jag äter även mycket får- och getmjölksprodukter då jag känner att det fungerar bättre för mig än komjölk. Jag tar omega 3 tillskott från fisk, då jag vet att de vegetabiliska omega 3 alternativen inte är lika effektiva.

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 13:44

Vad bra! Ät du quorn då och då, men som sagt sojaprodukterna är inget bra hälsoval.

Svara
marlene 13 januari, 2012 - 18:35

Nämen jag som står och steker köttfärs till fredagens tacos-mys! 🙂
Hmmm ingen philadelphia hemma men får se om de går ändå :p
Tack för tipset!

Svara
Petra 13 januari, 2012 - 16:00

Nu måste nog jag också prova, ska bli riktig spännande. Vad menar du när du säger att du vispar äggen poröst, du vispar väldigt länge med elvispen eller?

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:39

Ja vispa poröst menas att det blir fluffigt och det blir det när man vispar ägg länge.

Svara
maja 13 januari, 2012 - 15:41

Ååå det lät ju mums! Är ett dilemma det där på tacokvällarna. Har använt mig av olika slags salladsblad annars men ibland saknar man ”bröd”. Kram

Svara
JohannaB 13 januari, 2012 - 15:38

Hej Åse!
Jag började läsa din blogg för någon vecka sen när jag letade efter ett recept på LCHF-kladdkaka och hittade ett här. Det var fantastiskt gott fast vi åt kakan nästan direkt ur ugnen så den var ganska rinnig (även smeten var god…), och dagen därpå efter en natt i kylen var den ännu godare, tom så att sambon kommenterade det, han brukar annars vara mycket skeptisk till mina lchf-experiment…
Jag äter inte LCHF just nu men jag försöker äta GI-med en dragning åt LCHF. Jag har provat LCHF tre gånger men alla tre gånger slutade det tyvärr med att jag fick ont i ”galltrakten” efter nån vecka, så jag vågar inte prova fullt ut igen, men jag tänkte snarare försöka närma mej LCHF långsamt, efter tips jag fick på Kostdoktorns blogg. Dina recept på ”pasta”, ”lasagneplattor” och ”tortillas” de senaste dagarna gör verkligen att det motstånd jag haft mot LCHF (att ”aldrig mer få äta bröd och pasta”) verkligen naggas i kanten. Härligt!

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 12:44

Hej! Ja har du gallproblem så kan du prova att skynda långsamt och inte äta för mkt fett på samma gång. Lycka till!!

Svara
Danielas Lchf 13 januari, 2012 - 14:53

Men gud vad gott! Och vad du är påhittig! 🙂 Kram och ha en fin helg!

Svara
Liza 13 januari, 2012 - 13:21

Tittade in här för första gången bara för några dagar sedan och jag är ju bara så otroligt glad över att du och din toppen blogg finns! Jag har ständig idétorka vad gäller ”vanlig kost” och så är man en rookie när det kommer till lchf-kost. Allt jag behöver göra är att starta datorn så har jag mitt stöd och min inspiration rakt ner i mitt hem! Kan det bli bättre!? Detta är precis vad jag behöver för att kunna fixa detta! Tusen och åter tusen tack!

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:30

Tack, vad glad jag blir!! =) Lycka till nu!!

Svara
Anna-Lena 13 januari, 2012 - 13:08

Bästaste Åse, vi skall äta Fajitas idag, så då MÅSTE jag bara test dessa, du är en ängel ; )

Kramis till dig ; )

Svara
Linda-Li 13 januari, 2012 - 12:26

Härligt med många alternativ!!! Tack för tipset!
Måste bara säga en sak som gör mig så löjligt glad: Gjorde en sats med pannkakor enligt recept här på din sida (enligt Anna-Marias modifikation), och det är min absoluta favoriträtt alla kategorier. Förut när jag fortfarande åt mjölmat och socker så kunde jag LÄTT vräka i mig 12-15 pannkakor med sylt. Idag åt jag 3 med smör och var fullständigt nöjd efter det. Det är så skönt att slippa ifrån frosseriet och känna lugn i kroppen! *fånler* Ha en bra dag!

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:32

Åh men visst blir man fånigt glad?!! Det är svårt för andra människor som kan ”äta lite av allt” att förstå lyckan man känner när inte ”överätarmonstret” tar vid nu!!

Svara
CamillaP 13 januari, 2012 - 12:12

Coooolt, jag satt och spånade igår på vad man mer kunda använda degen till…SUPER! Tack för det tipset! Idag blir det däremot LCHF pizza, måste testa ditt senaste recept!
Ha en trevlig helg! KRAM

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:31

Åhhh avis!! Det ska jag nog äta på söndag då!! Berätta vad du tycker om det!! KRAM!

Svara
Fröken Nilsson 13 januari, 2012 - 12:11

alltså va kul! massor av olika tips på samma pastarecept 🙂 snart så ska jag oxå…….ska bara 😉

Svara
Åse 13 januari, 2012 - 14:31

Haha, ska bara 😉 KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.