6,7K
Det gula i flaskan är skirat smör som barnen är tokiga i till sin potatis.
Sedan måste jag tipsa om den här oljan, såååå god till salladen! Pumpafröolja från Lindroos.
Torskfiléerna kryddade jag med salt och vitpeppar och stekte i smör, ca 2 minuter på varje sida.
Just nu är favoriten färsk vitkål! Åhhhh så gott att göra sallad på!!
Färsk vitkål, vit balsamvinäger, pumpafröolja, salt och peppar – Simple as that!
Stekt torsk, romsås, ugnsrostad rotselleri och sallad på färsk vitkål – SMARR!
Hej på er!
Jag sover som en stock på nätterna! Så himla skönt!
Jag har ju haft en liten formsvacka i mars men återkommande förkylningar och problem med höften men *peppar peppar* det känns mycket bättre i kroppen nu och jag känner mig mer i balans.
Träningen har kommit igång igen och i ett sansat tempo. Skönt!
I dag blir det 15 min HIIT på löpbandet och imorgon PT-träning + massage efteråt – Längtar!
I förrgår åt vi så gott så tänkte dela med mig!
Först ut var romsåsen, så enkelt och så gott till allt med fisk!
Romsås:
2 dl smetana
1 finhackad rödlök
1 burk röd kaviar (75 g)
salt, peppar
Det gula i flaskan är skirat smör som barnen är tokiga i till sin potatis.
Sedan måste jag tipsa om den här oljan, såååå god till salladen! Pumpafröolja från Lindroos.
Torskfiléerna kryddade jag med salt och vitpeppar och stekte i smör, ca 2 minuter på varje sida.
Just nu är favoriten färsk vitkål! Åhhhh så gott att göra sallad på!!
Färsk vitkål, vit balsamvinäger, pumpafröolja, salt och peppar – Simple as that!
Stekt torsk, romsås, ugnsrostad rotselleri och sallad på färsk vitkål – SMARR!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Jättegott! Jag hade spetskål hemma, som jag wokade lite snabbt med sesamolja när torsken var färdigstekt. Och romsås är godare är godast! Har faktiskt aldrig provat smetana innan, jag trodde det var mycket syrligare. Det var ju supergott 🙂 !
jag ääälskar vitkål, särskilt tillagad sådan 🙂
Har du testat att göra en senapsvinaigrette på valnötsolja, vit balsamvinäger, dijonsenap, lite honung (alternativt fibersirap), salt och peppar? Väldigt gott till just färsk vitkålssallad. Serveras gärna med lite hackade valnötter och tärnad avokado. Gott till stekt Saganakiost som du tipsade om för ett par år sedan.
Låter super!! Ska prova!!
Tack för bra tips på hur man kan variera sin sallad; jag tänkte precis innan jag läste detta att jag är rätt trött på min gamla vanliga sallad, men visste inte riktigt hur jag skulle variera mig…nu vet jag det! Spännande med pumpakärnolja, det har jag aldrig prövat men det låter väldigt gott! Ibland tröttnar man på den gamla hederliga olivoljan…
Mums så gott
Å, så gott! Det ska jag laga till middag idag. Har sett att Citygross har bra pris på färsk torskfilé nu så det passar bra. Ska också ha romsås till mums. Nästa vecka ska jag också börja med Pilates.