Smörstekt torsk med romsås och vitkålssallad

av Åse

Hej på er!
Jag sover som en stock på nätterna! Så himla skönt!
Jag har ju haft en liten formsvacka i mars men återkommande förkylningar och problem med höften men *peppar peppar* det känns mycket bättre i kroppen nu och jag känner mig mer i balans.
Träningen har kommit igång igen och i ett sansat tempo. Skönt!
I dag blir det 15 min HIIT på löpbandet och imorgon PT-träning + massage efteråt – Längtar!
I förrgår åt vi så gott så tänkte dela med mig!
Först ut var romsåsen, så enkelt och så gott till allt med fisk!
Romsås:
2 dl smetana
1 finhackad rödlök
1 burk röd kaviar (75 g)
salt, peppar
012A3111


Det gula i flaskan är skirat smör som barnen är tokiga i till sin potatis.
Sedan måste jag tipsa om den här oljan, såååå god till salladen! Pumpafröolja från Lindroos.
012A3105
Torskfiléerna kryddade jag med salt och vitpeppar och stekte i smör, ca 2 minuter på varje sida.
012A3109

Just nu är favoriten färsk vitkål! Åhhhh så gott att göra sallad på!!
Färsk vitkål, vit balsamvinäger, pumpafröolja, salt och peppar – Simple as that!
012A3117
Stekt torsk, romsås, ugnsrostad rotselleri och sallad på färsk vitkål – SMARR!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Gudrun 13 april, 2016 - 21:25

Jättegott! Jag hade spetskål hemma, som jag wokade lite snabbt med sesamolja när torsken var färdigstekt. Och romsås är godare är godast! Har faktiskt aldrig provat smetana innan, jag trodde det var mycket syrligare. Det var ju supergott 🙂 !

Svara
Ljuva Julia 13 april, 2016 - 20:20

jag ääälskar vitkål, särskilt tillagad sådan 🙂

Svara
Charlotte Ejsing 13 april, 2016 - 14:59

Har du testat att göra en senapsvinaigrette på valnötsolja, vit balsamvinäger, dijonsenap, lite honung (alternativt fibersirap), salt och peppar? Väldigt gott till just färsk vitkålssallad. Serveras gärna med lite hackade valnötter och tärnad avokado. Gott till stekt Saganakiost som du tipsade om för ett par år sedan.

Svara
Åse 13 april, 2016 - 15:19

Låter super!! Ska prova!!

Svara
Anna 13 april, 2016 - 13:44

Tack för bra tips på hur man kan variera sin sallad; jag tänkte precis innan jag läste detta att jag är rätt trött på min gamla vanliga sallad, men visste inte riktigt hur jag skulle variera mig…nu vet jag det! Spännande med pumpakärnolja, det har jag aldrig prövat men det låter väldigt gott! Ibland tröttnar man på den gamla hederliga olivoljan…

Svara
Days by Johanna 13 april, 2016 - 12:25

Mums så gott

Svara
Carina 13 april, 2016 - 10:44

Å, så gott! Det ska jag laga till middag idag. Har sett att Citygross har bra pris på färsk torskfilé nu så det passar bra. Ska också ha romsås till mums. Nästa vecka ska jag också börja med Pilates.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.