Squashplättar med sikrom

av Åse

Ojoj, här har det gått i ett och jag sitter ner för första gången sedan jag gick upp vid 8! Är imponerad över mig själv 😉 Jag har storstädat, tagit tvätten, plockat, börjat förbereda för tapetsering, tagit hand om hundar och barn och ja ni vet 1000 saker till 😉
Daniel har åkt i väg med grabbarna till Göteborg så jag är gräsänka till i morgonkväll. Nu har jag satt mig med en stor kopp te och passar på att blogga, svara på mail etc och sedan ska jag läsa lite (japp jag måste planera in sådant!) och sedan måla så att jag och mamma kan tapetsera i morgon. I veckan ska sovrummet vara fit for fight! Längtar!
Resten av dagen ska jag baaaaaara vara och försöka sitta på rumpan så mycket som möjligt 😉

I går hade vi lite ”slut på skola och förskola” mys! Juni & Alice slutade förskolan för sommaren igår, och för Juni innebär det att hon inte kommer tillbaka! Hon börjar ju förskoleklass i augusti! Stora tjejen!
Som sagt, mys igår och barnen ville ha kokt potatis, brunsås och köttbullar och jag, Daniel och Michelle åt räkor med tillbehör.
Vi hade ju fått en burk med god sikrom som jag ville använda så jag gjorde squachplättar som jag sedan lade på sikrom, creme fraiche och finhackad rödlök. GOTT!! Perfekt LCHF förrätt.

4 plättar
2 stora squash
1 ägg
75 gram cheddar
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt, peppar, chiliflakes eller liknande
1 riven vitlöksklyfta

Skala squachen och riv på rivjärn in till kärnhuset. Vrid ur vätskan genom att lägga det rivna i en ren handduk och vira runt.
Blanda övriga ingredienser och blanda ihop med squachen. Låt stå en stund. Stek i smör eller kokosfett på medelstark värme.


Blöt en matsked och forma ”ägg” av creme fraichen oh sedan sikromen och fördela rödlöken ovanpå.


Egengjord aioli från Majonnäsreceptet addera till 2-3 vitlöksklyftor bara!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Bibbi Jönsson 30 juni, 2017 - 17:30

Sååå goda squashplättar! Jag har lagat så många av dina recept och allt är supergott. Du är en stor inspirationskälla för mig. Är ny på LCHF, så stort tack till dig och trevlig helg 🙏😊

Svara
Åse 30 juni, 2017 - 19:24

Tack Bibbi! vad härligt att höra! <3

Svara
Zanna 17 juni, 2012 - 08:28

Squashplättarna var super, super goda!!!! Serverade dem med hemgjord skagenröra. Vad fint du har hemma och köket ser helt underbart ut! Tack för all inspiration!
/Zanna

Svara
Åse 17 juni, 2012 - 09:31

Kul att höra!! =)))

Svara
Jenny 16 juni, 2012 - 14:01

Vad gott det ser ut!!

Svara
Camilla P 16 juni, 2012 - 13:48

DUTTIG du varit ;)) , jag var oxå jädrans effektiv idag…röjde, bädda, städade, slängde in tvätt, Powerwalkade, körde Body Galvanic Spa på mig själv, lermask och sen dusch och allt innan 12 =) OCH fast jag råkade sova till 8 imorse!!!! hH….ibland går det bara undan!! =) Känns så skönt nu att man kan slappa och bara vara!! Här blir det bara mys och kanske en bra film!! Ha en trevlig lördag!!
Maten ser jättagod ut SOM VANLIGT…..=)
KRAAAM

Svara
Åse 16 juni, 2012 - 14:13

Hurra för dig också!! Klapp på axeln ;)) kraaaaam!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.