Solrosbröd LCHF

18 maj, 2012

Det är så kul när ni läsare tipsar om hur ni modifierat recepten här. Recept är levande och kan ofta bara bli bättre! Jag fick tips av en läsare som provat detta receptet och som gjort lite modifieringar som jag provade! Brödet blev jättegott! Väldigt saftigt!

12 skivor

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg


2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

Mamma är här och hämtar sten (En hel säck! Min mamma är 70 år i år så ni förstår kanske vart jag fått min energi i från!)


så vi har precis fikat lite och mamma tyckte det var sååååå gott!Min löjtnantshjärta blommar så fint nu!

57 kommentarer
0

57 kommentarer

Kajsa 8 oktober, 2013 - 23:12

Hej!

Undrar om du tror detta receptet går att göra till bullar istället för bröd? & så undrar jag hur det fungerar att frysa det, om du vet 🙂

Tack så länge!

Svara
Johanna 31 augusti, 2013 - 08:12

Grymt gott bröd! Receptet är lite ändrat i boken, det var där jag tog det ifrån. Jag använder inte kruskakli då maken är glutenintolerant, men jag fyllde på med 0,5 dl solrosfrön istället! Det fick toppbetyg både av mig och maken, åt det rostat till nu till frukost med bregott, ost och salami! Bästa LCHF-brödet jag provat på de här 2 åren, kommer jag göra igen.. till helgerna då det är stor risk för överätning för mig annars 🙂

Svara
Malin 6 juli, 2013 - 14:37

Hej! Idag bakas det bröd från din blogg/recept, ska bli spännande att smaka! 🙂 Tänkte höra med dig om det är okej att jag delar med mig av receptet i min blogg, kommer givetvis länka om du vill(?) och sen undrar jag om det skulle vara okej?

Svara
Carina 30 juni, 2013 - 21:07

TACK för din härliga blogg, detta är bara ett av alla recept jag gjort som är toppen!! Men en fråga om detta bröd, har du provat göra dubbel sats och haft i avlång sockerkaksform? tyckte när jag gjorde enkel sats att det vart konstigt skära det brödet i vettiga o goda bitar..

Svara
Jennie 13 maj, 2013 - 21:45

Farligt farligt gott!!!! Äntligen ett bröd som känns som ett riktigt grovt fibrigt vanligt bröd (yup jag är en socker för grova mackor)
Meeeeen risken är därmed stor att jag överäter dem…..vetat du inte gärna skriver näringsvärde men om jag gör i en sockerkaksform hur många skivor (eller del av satsen)är ok till ett mål?

Svara
Anna-Karin 8 april, 2013 - 00:04

En fråga, liten form hur stor använder du då på ett ugnefär blir en vanlig sockerkaksform för stor? Och stort tack för alla fina recept du lägger ut

Svara
Åse 8 april, 2013 - 08:55

Nej en vanlig sockerkaksform (avlång) fungerar bra!

Svara
Emelie 11 mars, 2013 - 15:04

Hej!
Tänkte testa detta brödet, ser fantastiskt gott ut!
Jag gick på lchf en period för ett år sen och tappade 9 kg, under detta året med normalmått har jag hållt min vikt men vill gärna tappa några extra kilo till, samt att jag märkte att jag mådde bättre på en kost med mindre kolhydrater.
tycker du att man kan äta detta brödet när man precis börjat med lchf eller ska man hålla sig till så lite kolhydrater som vanligt? 🙂

Svara
Åse 11 mars, 2013 - 15:29

Detta brödet kan du absolut äta och viktminska =))

Svara
Victoria 29 oktober, 2012 - 21:27

Åh, oväntat jättegott! Min gamla favorit valnötsbrödet blev precis nerpetat från förstaplatsen. Inte visste jag att jag hade saknat mackor, men det var riktigt gott med en kopp te i höstrusket. Tack snälla för att du delar med dig!

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.