Skum Caesarsallad men en god Murphy med Peccis

av Åse

I går kom våra efterlängtade vänner hit!
Ett halvår sedan vi sågs senast pga deras utlandsflytt.
Vi var alla lika trötta och sega så vi körde mysumgänge hela dagen med hämtmat och soffhäng och sedan sa vi godnatt innan klockan var 12 🙂 Skönt med vänner man bara kan ”Vara” med utan att känna att man måste prestera och bjuda till.
Vi passade på att ta veckans vinprovning i går. Vinet hette Murphy-Goode Lair’s Dice Zinfandel och jag kan tycka att Zinfandel kan vara lite för söta och fruktiga men detta vinet var GRYMT! Kraftigt med smak av ek och passade perfekt till caesarsalladen som jag och Rebecca åt. Vi gav den alla tummen upp! Det vinet lägger jag på minnet!
Den där Caesarsalladen var lite skum. Eller rättare sagt den var riktigt god men vi hade gjort tillvalet ”bacon” för visst katten ska man ha knaperstekt bacon till en caesarsallad tycker jag! Problemet var att när vi fick salladerna så var det toppat med RÅ bacon!! Haha vi bara tittade på varann!! Caesardressingen var dessutom utbytt mot en balsamicodressing (för caessardressingen var slut fick jag veta när jag ringde sedan) så jag svängde ihop en vitlökssås istället.
Hur som haver, vi blev alla mätta och nöjda och vinet var gott!
 Vinet:
Land: USA (Kalifornien)
Årgång: 2009
Passar till: Smakrika rätter (grillat kött, eller smakrika ostar)
Pris: 179:-
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://www.vinguiden.com/utskick/murphy-goode-liars-dice-zinfandel/?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
Betalt samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga.
 
IMG_1614
 
IMG_1624
 
IMG_1630
Fina Rebecca! ♥
Nu ska jag passa på och sätta mig med nya Mat & Hälsa som kommit! Barnen leker där uppe och då får man passa på!
Phew, ska bli skönt med skolstart om 1 vecka! Så jag kan fokusera på alla projekt som ligger framför mig! och de är MÅNGA!
IMG_1633
KRAM på er! Så kul att se att det är många av er som kommit tillbaka efter semester!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Pia 13 augusti, 2013 - 14:26

Tack för svar! Ska genast kolla.
Kram

Svara
Jenjo 13 augusti, 2013 - 13:58

Hej! Jag är oxå tillbaka nu efter 4 veckor ute i skärgården och väldigt spartanskt med internet. Kan ha varit bra för mig att komma ifrån det oxå lite grann, men jag har ju givetvis saknat att följa din blogg ”slaviskt” 😉
Vi köpte ett Zinfandel-vin i somras och den första spontana kommentaren från min sambo var att det var alldeles för sött. Det är inte det vi är ute efter när det gäller röda viner, men detta låter ju spännande. Man får kanske ta och prova den vid tillfälle! 🙂
Ha det bra söta du!
KRAM

Svara
Pia 13 augusti, 2013 - 13:58

Vill börja med att tacka för all härlig inspiration som du delar med dig av!
Sen en fråga. Blev kär i dina vinglas. Är det några som finns i handeln nu? Så superfina!
Kram Pia

Svara
Åse 13 augusti, 2013 - 14:08

Hej!
De kommer från Zara Home men jag tror att Lagerhaus har dem nu i deras sortiment! =) Kram!

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 13 augusti, 2013 - 12:05

Rå bacon??? Hur tänkte de då?
Klart det ska vara knaperstekt bacon på en ceasarsallad… det ger ju så god smak!
Jag hade nog också gjort en egen sås.
Klagade ni? Jag önskar att jag vågade klaga oftare när jag får dålig mat. Händer ju ibland att man får något som inte als är bra. Men jag är lite för feg.
Ha en bra dag

Svara
Åse 13 augusti, 2013 - 12:45

Ja jag ringde och undrade om såsen, han bad så hemskt mycket om ursäkt och hans försvar var att han hade tänkt ringa men att han var ensam där så han kom inte ifrån.. hmmm. Men han lovade oss kompensation nästa gång vi beställde.
Det är en riktigt bra pizzeria annars, känd för sina bra råvaror och sina italienska gourmetpizzor.

Svara
Mariann 13 augusti, 2013 - 11:43

Vilken konstig sallad ni fick 😉 det verkar som om de inte riktigt visste vad ceasarsallad var…
Jättebra tips på lunchlådor i detta nummer av Mat & Hälsa. Tack Åse =)

Svara
Åse 13 augusti, 2013 - 11:44

Njae lite skumt att skicka med rå bacon! Haha!
Tack så mkt!! 🙂

Svara
Mitt lchf liv 13 augusti, 2013 - 11:26

Hahaha vad skumt med rå bacon?! och fel dressing… det borde man ju få veta INNAN 🙂
Fina bilder som vanligt! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.